Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Geslachtsdeel/sex/geslachtsgemeenschap

Beoordeling 4.9
Foto van een scholier
  • Opdracht door een scholier
  • 2e klas vmbo | 297 woorden
  • 13 april 2004
  • 161 keer beoordeeld
Cijfer 4.9
161 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Ontslag wegens ontbloten geslachtsdeel Bedrijven doen er verstandig aan om interne video-opnamen eerst zelf te bekijken voor deze te vertonen aan zakenrelaties. Binnen een bedrijf werden regelmatig video-opnamen gemaakt met als doel het verbeteren van het productieproces. Tijdens het maken van zo’n opname heerste een dermate jolige sfeer dat een aantal werknemers ‘gekke bekken’ trok. Een werknemer ging wat verder en haalde zijn geslachtsdeel uit zijn broek. Nadat hij de opname met zijn collega’s had bekeken, verzocht hij de cameraman om de beelden te wissen. Blijkbaar legde deze het verzoek naast zich neer. Want toen het bedrijf een maand later aan een aantal zakenrelaties het verloop van het productieproces wilde illustreren, werd de bewuste video-opname vertoond. De werknemer die zijn geslachtsdeel had getoond, werd diezelfde dag nog op staande voet ontslagen. Toen hij het ontslag aanvocht, diende de werkgever een (voorwaardelijk) ontbindingsverzoek in. De kantonrechter begrijpt niet waarom de leidinggevende, die aanwezig was tijdens de gewraakte video-opnamen, niet direct heeft ingegrepen en de werknemer op zijn gedrag heeft aangesproken. Bovendien is het aannemelijk dat de bewuste video al voor de bespreking met de zakenrelaties tijdens een interne werkbespreking is vertoond. Desondanks is de werknemer pas een maand na de opname op zijn gedrag aangesproken. Dat is wat laat om nog te kunnen spreken van een dringende reden voor ontslag op staande voet. Anderzijds heeft de werknemer wel dermate laakbaar gehandeld dat hij het vertrouwen van zijn werkgever onwaardig is geworden. Aangezien de werkgever een actief beleid voert tegen niet-respectvol gedrag op de werkvloer, had de werknemer kunnen bedenken dat zwaar zou worden getild aan zijn gedrag. De kantonrechter wijst het ontbindingsverzoek dan ook toe. Mede gelet op de lange duur (16 jaar) van zijn verder smetteloze dienstverband kent hij de werknemer een (geringe) vergoeding toe van € 5.000

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.