Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Straffen moeten hoger

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • Klas onbekend | 323 woorden
  • 10 april 2004
  • 101 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
101 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Er moeten zwaardere straffen komen in Nederland!!! Voordelen: Je schrikt er mensen mee af
Ze leren ervan
Ze boeten voor wat ze hebben gedaan
Ze lopen niet snel weer gewoon rond
Minder criminaliteit
Minder cellen nodig
Nadelen: Het kost veel geld
Cellen tekort
Ze komen moeilijk terug in de maatschappij
In Nederland zijn er erg lage straffen. De laagste straf in levenslang dat is meestal in uitvoer 12 jaar. Dus als bijv een verkrachter iemand heeft verkracht en daarna vermoordt kan hij na 12 jaar weer gewoon verder gaan. En er wordt sowieso als weinig gestraft. Maar een langere straf kost geld want er moet eten zijn en genoeg cellen. Daar is ook een oplossing voor. Er kunnen meerdere gevangenen in één cel. De cellen zijn ook te luxe: ze hebben een tv en/of radio ze koken hun eigen eten en er is recreatie. Pas stond er in de krant dat ze maar canal plus van de tv’s afhalen in de gevangenis omdat het te duur werd. En er was een man die runde een escortbedrijf vanuit de gevangenis via internet. Dat is toch niet meer normaal. Er zijn daklozen die gewoon ff een misdaadje plegen om onderdak en eten te krijgen. Water en brood een matras deken tafel en stoel is wel genoeg. Ze komen moeilijk terug in de maatschappij maar ze mogen wel omgeschoold worden tot iemand die een vak kan. Zodat hij niet meer hoeft te stelen ofso. Je schrikt criminelen af als je hogere straffen invoert ze denken wel iets vaker na voordat ze een misdaad begaan. En als dat effect niet helpt zijn de criminelen toch langer in de gevangenis en dan kunnen geen misdaad plegen. En doordat ze lang in de gevangenis zitten neemt de criminaliteit af. Ze zitten langer afgezonderd van de buitenwereld en dan kunnen ze nadenken over alles. Als ze later moeilijk terug in de maatschappij keren beseffen ze misschien wat ze hebben gedaan.

REACTIES

A.

A.

Je hebt meer cellen nodig ezel

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.