Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)

Beoordeling 4.8
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 562 woorden
  • 4 april 2004
  • 5 keer beoordeeld
Cijfer 4.8
5 keer beoordeeld

Algemene gegevens: 1. De Franse film Amélie is van het jaar 2001
2. Jean-Pierre Jeunet is de regisseur
3. De hoofdrolspelers zijn Audrey Tautou, Matthieu Kassovitz en Rufus Verhaallijn: Een korte samenvatting: Amélie groeit op in een geïsoleerde omgeving. Ze gaat niet naar school omdat haar moeder haar les geeft. Ze is enig kind. Haar moeder komt om bij een ongeluk, hierdoor wordt ze door haar vader opgevoed. Ze heeft bijna geen contact met de buitenwereld. Ze praat alleen met de groenteman en met de mensen in het café/restaurant waar ze werkt. Ze vindt per ongeluk een doosje in haar huis. Het blijkt van een oud-bewoner te zijn. In het doosje zitten allemaal dingen uit de kindertijd van deze oud-bewoner. Ze brengt het doosje terug bij de eigenaar. Als ze ziet hoe gelukkig hij hiervan wordt, besluit ze dat ze mensen gelukkig wil maken. Dat is het doel in haar leven. Door de mensen gelukkig te maken ontmoet ze Nino. Ze wordt verliefd op hem en haar liefde blijft niet onbeantwoord. Ze krijgen een relatie. Dus door het gelukkig maken van andere, ontdekt ze wat liefde is. Middelen 5. Het verhaal speelt zich af in het ouderlijke huis van Amélie. Dit is belangrijk want hier is ze opgevoed, haar karakter is hoer ontstaan zoals het is. Ook speelt het verhaal zich af in het café waar ze werkt. Het is een belangrijke plaats want daar komen de ideeën om mensen gelukkig te maken vandaan. Het verhaal speelt zich ook af bij de buurman. Amélie praat er veel en komt daar op goede ideeën om haar doel te bereiken. 6. Er werd gebruik gemaakt van camerawerk en muziek. Er was een stukje muziek dat elke keer weer terug keerde, soms iets harder, dan iets zachter. Ik denk dat dit stukje een herkenningspunt voor de film is. Het camerawerk is in een film heel belangrijk. Met een camera kan je allerlei machtiger maken door het heel groot en van onderaf te filmen of juist andersom heel klein en van bovenaf. Camerawerk is dus heel belangrijk.
Personages 7. Karakterisering van de belangrijkste personen. Moeder: een zenuwachtig typje, ze is erg labiel en neurotisch. Vader: hij houdt van schoonmaken, alles moet blinken. Hij is mensen schuw, hij schuwt gezelschap. Amélie: ze is een stil meisje met een sociale achterstand. Ze heeft een lief karakter want ze wil iedereen helpen. 8. De onderlinge relaties: Moeder en vader: ze zijn getrouwd maar zijn redelijk afstandelijk. Moeder en Amélie: hebben niet echt een band, moeder sterft als Amélie nog klein is. Vader en Amélie: hebben geen goede band, ze hebben vooral een fysische band. 9. Ik heb het meeste met Amélie meegeleefd omdat ze de enige was die in heel de film meespeelde. De andere hadden maar een paar scènes waarin ze speelde. Hierdoor krijg je met de andere geen band en weet je niet veel van ze waardoor je niet met ze mee kan leven. 10. De mensen zij niet gewoon, ze zijn een beetje vreemd. Ik denk dat hun standpunt dit ongeveer is: Geen emoties is gezond! Het klinkt misschien raar maar zo denken ze wel binnen het gezin van Amélie. Thema: 11. Het belangrijkste doel in deze film is dat Amélie mensen gelukkig wil maken omdat ze zelf best ongelukkig is. En tijdens dit doel vind ze zelf ook haar geluk.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Le fabuleux destin d'Amélie Poulain (2001)"