Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Sociale dienstplicht

Beoordeling 5
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 6e klas vwo | 383 woorden
  • 23 maart 2004
  • 58 keer beoordeeld
Cijfer 5
58 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Sociale Dienstplicht Bij het oproepen voor het vervullen van de dienstplicht wordt wel rekening gehouden met de noodzaak van het met goed gevolg afronden van al het onderwijs dat niet kan worden gerekende tot het hoger (beroeps-) of wetenschappelijk onderwijs. De duur van de algemene dienstplicht is een jaar. Je geniet, kleding, kost en inwoning, alsmede redelijk zakgeld. Doel van de sociale Dienstplicht is niet om de collectieve sector van goedkoop personeel te voorzien, zij verrichten slechts handen spandiensten ten behoeve van het uitvoerende personeeel in de sector. Het doel is leren omgaan met mensen van verschillende sekse, geaardheid, sociale afkomst en etnische achtergrond. Dit alles ter voorbereiding op een volwaardige positie in de Nederlandse samenleving en met als oogmerk het Nerlanderschap inhoud te geven en de natievorming te verstevigen en op peil te houden. Zoals de traditionele dienstplicht ongelooflijk veel heeft bijgedragen in het verleden aan de Nederlandse natievorming- doordat mensen uit hele verschillende regio’s ,van het platteland en de stad, en van sterk uiteenlopende maatschapelijke afkomst met elkaar moesten optrekken- zo zal de invoering van de algemene dienstplicht voor mensen van omstreekst 18 jaar daaraan een niet te onderschatten bijdrage kunne leveren. Voor de jongeren die moeite hebben met de integratie in de Nederlandse samenleving , cultuur en economie zal de intensieve omgang met oorspronkelijke Nederlandse jongeren een belangrijk hulpmiddel blijken te zijn, waar geen cursus of overheidsbeleid tegenop kan! Was het immers niet zo dat de mensen in de tijd van de militaire dienstplicht zeiden: ‘in dienst word je pas echt een man’. Misschien doet bij invoering van de sociale dienstplicht wel een nieuw gezegde zijn intrede, namelijk: na deelnemerschap aan de sociale dienstplicht word je pas echt een mens! Het structurele probleem in de zorg wordt groter. Tegelijkertijd groeit bij ons het besef dat we onze kinderen meer mee moeten geven dan schijnbaar ongelimiteerde welvaart. De sociale dienstplicht is een uitstekend middel om jongeren normen en waarden te leren. * Iedereen krijgt een zelfde portie normen en waarden toegediend, dus niet afhankelijk van het betreffende gezin. * Probleem jongeren zullen opvallen in deze dienstplicht en zodoende verder geholpen kunnen worden. * de sociale diensplicht is stimulerend voor de discipline van jongeren * Jongeren komen in situaties waar ze normaal niet komen wat ze een beter beeld geeft van hoe de samenleving in elkaar zit.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.