Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Spijbelen

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
  • Stelling door een scholier
  • 4e klas vmbo | 263 woorden
  • 17 november 2003
  • 115 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
115 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Stelling: Spijbelaars moeten hard worden aangepakt Argumenten voor: 1. Als kinderen gaan spijbelen dan moeten ze gewoon hard worden gestraft anders gaan ze er gewoon mee door. 2. Kinderen hebben tegenwoordig zelf de verantwoordelijkheid om zich aan de regels te houden en als ze dat dan niet doen moeten ze worden gestraft. 3. Als de kinderen nu niet naar school gaan kunnen ze uiteindelijk geen diploma halen en dat is slecht voor later want, dan kunnen ze geen werk vinden. Dus moet je ze hard aanpakken als ze spijbelen, zodat ze het niet meer zullen doen. 4. In Afrika smeken kinderen om school en hier in de ''onze wereld'' gooien de kinderen de pet erna daar moeten ze toch nog eens over denken. En als ze er dan toch de pet erna gooien dan moeten ze maar worden gestraft. 5. Als kinderen spijbelen dan overtreden zij de wet (leerplichtwet) en dat is strafbaar. Tegen argumenten 1. De kinderen kunnen er vaak niks aan doen. bijv. ze hebben grote problemen thuis, hij/zei heeft ruzie met zijn/haar ouders of het kind durft niet meer naar school omdat hij/zei altijd gepest wordt. 2. De politie die hun zogenaamd moet straffen kunnen toch ook gewoon er proberen er achter te komen waarom het kind spijbelt. En als ze daar dan achter zijn gekomen, kunnen ze het probleem misschien wel oplossen. Want met meteen straffen heb je ook niks aan. Want als bijv de ruzie door blijft gaan dan blijft het kind spijbelen. Daarom kun je beter het kind helpen met het probleem dan dat je het kind meteen zwaar gaat straffen.

REACTIES

L.

L.

Dit zijn zeer goeie stellingen, alleen slecht nederlands af en toe.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.