Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

TV - Reclames

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
  • Betoog door een scholier
  • 3e klas vwo | 304 woorden
  • 2 oktober 2003
  • 65 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
65 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Onderwerp: Reclame Hoofdgedachte: Er is teveel reclame op TV
Alinea 1: Inleiding
Alinea 2: Data
Alinea 3: Mening
Alinea 4: Argumenten Reclame Het overkomt iedereen vaak, midden in een spannende film, waarschijnlijk net als er iemand vlak boven de afgrond hangt, komt er reclame. Dit gebeurt ongeveer 5 keer per film. Vervelend, om niet te zeggen strontirritant. De huidige Mediawet bepaalt dat lokale en regionale publieke omroepen maximaal 15 procent van hun zendtijd per dag mogen besteden aan reclame, met een maximum van 12 minuten per uur. Dit wordt vaak overschreden. Niet alleen tussen films maar ook tijdens films laat men reclame zien. Bijvoorbeeld als een filmster een flesje pepsi uit de koelkast trekt. Er is teveel reclame. Het feit dat er überhaupt reclame is op TV is al erg genoeg. Ik hou van films, maar als er elk kwartier weer 5 minuten reclame is, wordt me de moed om nog tot diep in de nacht (een half uur later dan de film eigenlijk duurt) al snel ontnomen om verder te kijken. Wat ook gebeurt, een gemene streek van de commerciële omroepen, de reclames worden niet op vaste tijden uitgezonden, en duren niet altijd even lang. Zo moet je blijven kijken, anders is de kans groot dat je een stuk van je lievelingsprogramma mist. Het zou beter zijn als er minder reclames zouden zijn. Niet alleen voor de kijkers. Er zouden zeker meer mensen kijken, die normaal weg worden gehouden door de reclame. Als je wil weten wat je moet kijken, haal je een folder, of kijk je op internet ofzo. Alles beter dan er continu mee worden geconfronteerd op TV. Misschien zouden de verschillende TV-zender zelfs een bepaald, niet al te hoog bedrag kunnen vragen, als je naar een zender wil kijken. Zo hebben ze toch hun inkomsten, en kijken de kijkers alleen naar dingen die ze echt leuk vinden.

REACTIES

K.

K.

Het moet allemaal even lang , even groot en , even duur als in Amerika , maar ze vergeten dat daar 380.000.000 mensen wonen en de meesten families honderden kanalen op tv hebben ??? hoezo 15 .000.000 in Holland en dan hetzelfde ?
Are they for REAL !!!

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.