Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Christo

Beoordeling 5.7
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • Klas onbekend | 259 woorden
  • 30 september 2003
  • 20 keer beoordeeld
Cijfer 5.7
20 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Christo. Christo is in Bulgarije geboren. Op vakantie in frankrijk heeft hij zijn vrouw Jeanne Claude ontmoet. Later zijn ze naar Amerika verhuisd. Daar zijn ze begonnen om kunstwerken te maken. Christo was de kunstenaar en Jeanne claude deed het tekenwerk. Christo bestaat dus eigenlijk uit twee personen Christo zelf en zijn vrouw maar om het makkelijker te maken werken ze onder de naam van Christo. Christo heeft een aparte manier van kunst hij schildert niet en hij tekent niet maar hij pakt dingen in. Hij is klein begonnen met potjes en vaasjes maar langzaam is het steeds groter geworden en heeft hij gebouwen, bruggen en zelfs een kust in gepakt. Niet alle tekeningen die worden gemaakt worden ook in werkelijkheid uitgevoerd als het er bijvoorbeeld niet goed uit ziet. Christo wil dat zijn kunst niet in een museum thuis hoort hij vindt dat iedereen het aan mag raken. Hij probeert door het inpakken van spullen alleen de basis vorm terug te krijgen. Dit doet hij door plooien te gebruiken bij het inpakken. Alle kunstwerken die Christo maakt betaalt hij helemaal zelf. Want hij wil niet dat er sponsors aan mee betalen om dat die dan ook het recht hebben om dingen te veranderen aan het kunstwerk. De tekeningen en de maquettes worden na de uitvoering voor veel geld verkocht en dan heeft hij weer geld voor een nieuw kunstwerk. Alle kunstwerken die Christo maakt blijven maximaal 14 dagen bestaan. Christo schermt ook dingen af zo heeft hij bijvoorbeeld een keer een scheidings wand van stof gemaakt tussen twee bergen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.