Hitler Jugend

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Werkstuk door een scholier
  • 4e klas havo | 458 woorden
  • 25 september 2003
  • 134 keer beoordeeld
Cijfer 6
134 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wat was de Hitlerjugend? De Hitlerjugend was de grootste Jeugdorganisatie die Duitsland ooit gehad heeft. Aan het begin van de Tweede Wereldoorlog, in 1939, telde de Hitlerjugend ca. 8 miljoen leden. De meeste jeugd werd ernaar toe gestuurd. Vanaf 1939, was ieder kind vanaf 10 jaar verplicht lid te worden van de Hitlerjugend. Wat was het doel van de Hitlerjugend? Hitler had de Hitlerjugend opgericht om ze vanaf jongs af aan te leren om op te komen voor het eigen land. Om ervoor te vechten, ook al was dat ten koste van je leven. Je moest Hitler en het land steunen.
De geschiedenis De Hitlerjugend was al in 1926 opgericht, maar stelde niet veel voor. In 1932 ( Het laatste jaar van de Republiek Van Weimar ) had de Hitlerjugend maar 100.000 leden. Hitler deed er alles aan om de organisatie groter te maken. Hitler zorgde ervoor dat er geen andere jeugdorganisaties meer mochten zijn. Er waren er ongeveer acht miljoen lid, maar er waren toch nog 4 miljoen die gene lid waren. Na het einde van WOII zou de Hitlerjugend verboden worden. Waarom werden ze lid? Hitler zei dat hij het Duitse volk uit alle ellende zou halen en een heel nieuw rijk zou maken. Hitler maakte op bijna iedereen indruk door zich beter voor te doen dan hij was. Bijna het hele Duitse volk geloofde in hem. De lessen De lessen in de tijd van Hitler werden heel anders gegeven dan in de tijd van nu. Bij aardrijkskunde werd Duitsland als een koninkrijk beschreven. Bij geschiedenis was Duitsland het eerlijkste en machtigste land. Op school werd aan de kinderen verteld dat ze sterk moesten zijn en tegen een stootje moesten kunnen. De zaterdag, in die tijd een gewone schooldag, werd voortaan "Staatsjugendtag". Op die zaterdag zaten ze in dienst. De kinderen die nog niet lid waren moesten wel verplicht naar school. Meisjes De meisjes werden streng opgevoed. Vanaf hun tiende tot hun veertiende werden ze opgenomen in de Jungmädel. Ze moesten een uniform dragen. Het doel van de meisjes was een toekomstige moeder zijn van zoveel mogelijk kinderen in het Derde Rijk. Ze woonde op boerderijen of op kleine kampen op het platteland. Jongens De jongens moesten vanaf hun zesde tot hun tiende als Pimpf in opleiding. Elke pimpf moest een eed afleggen voor hun tiende jaar, als ze hadden laten zien dat ze goed waren in sport en overleven. Met veertien jaar kwamen ze in de eigenlijke Hitlerjugend. Ze leerden vechten en schieten. Bij oorlog op het thuisfront werden zij ingeschakeld. Ze moesten ook een uniform dragen. De indelingen van jongens en meisjes op leeftijd Leeftijd afdelingen

Jongens van 10 tot 14 jaar Het Deutsche Jungvolk
Jongens van 14-18 jaar Eigenlijke Hitlerjugend
Meisjes van 10 tot 14 De Jungmädel
Meisjes van 14-18 De Bund Deutscher Mädel

REACTIES

R.

R.

bedankt voor deze info

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.