Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Natuurrampen, dé oplossing voor overbevolking?

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
  • Stelling door een scholier
  • 3e klas havo | 404 woorden
  • 10 juni 2003
  • 109 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
109 keer beoordeeld

Natuurrampen, dé oplossing voor overbevolking? Begrippen: Natuurrampen: Je spreekt van Natuurrampen als de natuur de oorzaak is en de mens het gevolg is van de ramp. Bijvoorbeeld Overstromingen of een Aardbeving. Overbevolking: Je spreekt van overbevolking als de bevolking in een gebied te groot is. Preventie: Het nemen van maatregelen om rampen te voorkomen. Aardbevingen: Trillingen in de aardkorst die ontstaan doordat 2 delen van de aardkorst langs elkaar schuiven. Natuurrampen, dé oplossing voor overbevolking: Zijn natuurrampen dé oplossing voor overbevolking? Er leven op deze aarde heel veel mensen. Veel van die mensen leven dicht op elkaar, omdat er te weinig plaats is in de wereld. Bij natuurrampen gaan vaak veel mensen dood en wordt er een groot gebied getroffen. Dat gebied kunnen ze weer gebruiken voor de mensen die juist zo dicht op elkaar wonen. Dat betekend dat als er veel natuurrampen zijn dat de wereldbevolking zou dalen, en dat alle mensen weer evenveel en genoeg ruimte hebben om te leven.
Mijn mening: Natuurrampen zijn wel een oplossing voor overbevolking, maar ik vind het niet dé oplossing. Er zijn nog talloze andere oplossingen voor overbevolking. De aarde raakt op ten duur wel vol, maar daar moeten we dan maar iets op vinden. Bij natuurrampen gaan er honderden tot duizenden onschuldige mensen dood, en er hebben nog andere duizenden mensen jaren last van, bijvoorbeeld familie van de overledenen, mensen die het net overleefd hebben maar helemaal verlamd zijn of mensen die een trauma hebben overgehouden. Daar zit je dan ook weer mee. Ook richten natuurrampen vaak veel schade aan. Tegen overbevolking valt echt wel wat doen zonder mensen pijn te doen. Verder vind ik dat een natuurramp in het begin alleen maar meer overbevolking veroorzaakt, want er gaan wel mensen dood, maar de huizen gaan ook kapot en worden onbewoonbaar, en als de huizen af zijn, dat duurt weer vijf jaar, dan is de bevolking in de tussentijd allang weer gegroeid en zit je met hetzelfde probleem. Ook zou het volgens mij niet zoveel uitmaken, want op de meeste plekken komen bijna geen rampen voor. Nederland bijvoorbeeld, hier zal er nooit een grote aardbeving plaatsvinden, want er lopen geen korstranden door Nederland, ook is de kans op een vulkaanuitbarsting uitgesloten, want hier in de buurt hebben we geen vulkanen. En zo is Nederland niet de enige ‘veilige’ plek op aarde. Er zijn meer plekken op aarde zo, en daar zal de overbevolking dus weinig veranderen.

REACTIES

L.

L.

hoi rikje,
ik denk dat nederland niet zo veilig is als jij denkt, de kans op overstroming is hie niet zo groot maar dit is alleen maar omdat we dijken hebben. ik denk dat er zeker nog wel risico aan zit om onder het waterpeil te leven.
groetjes laura

19 jaar geleden

J.

J.

Beste rik,

dus als ik het goed begrijp wil jij meer natuurrampen, want dit zou overbevolking helpen bestrijden? Dus laat in Azie maar lekker 10 miljoen mensen dood gaan in een aardbeving, want dan kunnen daar weer nieuwe mensen leven? Wat? ben jij wel helemaal lekker?

12 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.