Two Weeks Notice (2002)

Beoordeling 6
Foto van een scholier
  • Filmverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 578 woorden
  • 15 april 2003
  • 7 keer beoordeeld
Cijfer 6
7 keer beoordeeld

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Titel: Two weeks notice
Regisseur: Marc Lawrence
Acteurs: Sandra Bullock en Hugh Grant
Genre: Komedie, romantiek 2. Plot Vat in maximaal 6 zinnen de kern van het verhaal samen: Het verhaal gaat over de advocate Lucy Kelson. Ze werkt voor de rijke, charmante George Wade. Lucy wordt meer als verzorgster dan als advocate gezien door Wade. Wade heeft Lucy elke dag nodig. Dan wordt het Lucy te veel en neemt ze ontslag, maar eigenlijk is Wade heel erg verliefd op haar. 3. Thema Wat is het belangrijkste thema van de film?: Het belangrijkste thema van de film is liefde. Heeft de regisseur een bepaalde bedoeling met de film?: Ik denk niet dat de regisseur een bepaalde bedoeling met de film heeft.
4. Personages 1. Lucy Kelson (Sandra Bullock): Lucy is erg grappig en ze is de advocate van Wade. Ze draagt normale kleding voor een advocate en ze is erg netjes. 2. George Wade (Hugh Grant): George is erg rijk, charmant en verwend. Hij gebruikt Lucy voor allerlei dingen. Hij gedraagt zich ook erg rijk en hij draagt altijd pakken. 5. Middelen Op welke plaatsen speelt de film zich af?: In een grote stad in Amerika. Waaraan kun je dat zien?: Aan al de wolkenkrabbers. In welke tijden speelt de film zich af?: In deze tijd. Waaraan kun je dat zien?: Aan de moderne dingen die je in de film ziet, zoals computers enz. Hoeveel tijd bestrijkt de film?: De film bestrijkt 100 minuten. Geef vb. van Flashbacks/flashforwards: Zijn er niet. In welk sociaal milieu speelt de film zich af?: In het rijke milieu. Waaraan kun je dat zien?: Wade is heel erg rijk, want hij bezit heel veel gebouwen en gaat dus veel met rijke mensen om. Welke sfeer wordt er in de film uitgedrukt?: Een romantische sfeer. Waaraan kun je dat zien?: Hoe Lucy en George tegen elkaar doen. Welke rol speelt muziek in de film?: Een hele grote rol, want dat maakt de film nog romantischer. Welke speciale geluidseffecten hoor je?: Ik heb geen speciale geluidseffecten gehoord. Welke rol speelt de belichting in de film?: Ook een hele grote rol, want dat maakt de film ook nog romantischer en speciaal. Welke camerastandpunten zie je in de film?: Je ziet heel veel verschillende camerastandpunten. Geef hiervan enkele vb.: Vanaf de zijkant, bovenaf, ooghoogte enz. Welke vorm van montage zie je in de film?: Achter elkaar lopende montage. Geef hiervan enkele vb.: De montage loopt achter elkaar door, er zitten geen onderbrekingen tussen. 6. Eigen mening Wat vond je boeiend in deze film?: Hoe Lucy en George verliefd op elkaar werden. Welke elementen zorgden hiervoor?: Muziek, humor. Wat vond je niet boeiend in deze film?: Het begin van de film. Welke elementen zorgden hiervoor?: Het was te langdradig. Welke scene maakte de meeste indruk?: Toen ze eindelijk met elkaar zoenden. Welke elementen zorgden hiervoor?: De muziek vooral, daardoor werd het nog leuker en nog romantischer om naar te kijken. 7. Goed/matig/slecht Muziek: Goed, daardoor werd de film nog extra romantisch. Belichting: Goed, er is niks op aan te merken. Sfeer: Goed, er was een romantische sfeer tussen Lucy en George. Camerawerk: Goed, er waren veel verschillende camerastandpunten. Montage: Goed, het liep goed achter elkaar door. Acteerwerk: Goed, ze speelden allebei heel erg goed en overtuigend. Kleding/grime: Matig, er was niet veel bijzonders aan. Dialogen: Goed, sommige waren heel erg grappig en aan elk dialoog was ook wel iets grappigs. Special effects: Slecht, die waren er haast niet dus dat was wel jammer. Overige: /

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Two Weeks Notice (2002)"