Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Une recette pour gagner door Isabelle Darras

Beoordeling 5.3
Foto van een scholier
Boekcover Une recette pour gagner
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • havo/vwo | 418 woorden
  • 7 april 2016
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 5.3
71 keer beoordeeld

Boekcover Une recette pour gagner
Shadow
Une recette pour gagner door Isabelle Darras
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting – Frans – Une recette pour gagner – Mark Jansen – 3H2                                                                                 ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Maxime, Fanny en Karim hebben elkaar leren kennen via internet. Ze houden alle drie heel veel van koken en willen later dan ook een eigen sterrenrestaurant beginnen. Maar dan komen ze tegen over elkaar te staan in een kinderkookwedstrijd. En er is er maar een die kan winnen.

 

Maxime Bedouet is 16 jaar oud en woont in Toulouse.  Hij wilt graag zijn school verlaten en gaan studeren voor chefkok bij Bruno Ferrandi. Maxime heeft al wel vaker meegedaan met kleine wedstijdjes koken, maar dit is een grotere  wedstrijd. Zijn vader wilt niet dat maxime kok wordt maar een serieuze baan neemt.

 

Karim Lay is 16 jaar en woont in Lille met zijn moeder en broer, want zijn vader licht in het ziekenhuis. De kook wedstijd zelf kan hem niks schelen, hij wilt gewoon zijn vrienden zien. Hij werkt al als kok en verdient daar niet veel mee.

 

Fanny Fabiani is 16 jaar en woont in Nice. En samen met zijn familie hebben zij een eigen restaurant. Hij kan goed opschieten met zijn familie en dat is ook makkelijk als je samen een restaurant hebt.

 

Ze doen mee aan een bekende wedstrijd onder de kinderchef’s. Ze doen mee en moeten tegen mekaar strijden. Maxime en Fanny doen mee voor het winnen, maar Karim niet, nee Karim doet mee omdat hij dan zijn vrienden weer kan zien. Het wordt een spannende strijd. Ze hadden gelukkig wel al van te voren uitgekozen wat ze willen maken. De wedstrijd wordt spanend, want de winnaar mag 1 jaar lang werken bij de bekende topchef “ Bruno Ferrandi” en dat willen de kandidaten wel. Uiteindelijk wint karim en hij mag bij Bruno Ferrandi werken, daarna wil hij zijn kok’s diploma halen. Hij hoopt dat hij later net zo’n goede chef wordt als Bruno Ferrandi. Maar hij heeft in ieder geval een leuke tijd gehad met zijn vrienden/

 

 

 

 

REACTIES

D.

D.

mwàh beetje kort. Die ander is veel beter.

7 jaar geleden

S.

S.

7 jaar geleden

J.

J.



die ander is een boekverslag, dit is een samenvatting, en samenvattingen horen kort te zijn

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Une recette pour gagner door Isabelle Darras"