De stalker door Helen Vreeswijk

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover De stalker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas havo | 770 woorden
  • 10 oktober 2015
  • 9 keer beoordeeld
Cijfer 7
9 keer beoordeeld

Boekcover De stalker
Shadow

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe grap is van twee van haar vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en het gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

Helen Vreeswijk was ze…

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe …

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe grap is van twee van haar vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en het gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

Helen Vreeswijk was zelf dyslectisch en werkte jarenlang bij de recherche. Haar ervaringen gaven haar inspiratie voor spannende en meeslepende verhalen. Inmiddels zijn al ruim 300.000 exemplaren van haar boeken verkocht en zijn meerdere titels vertaald. 

De stalker door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

De Stalker door Helen Vreeswijk

Het boek gaat over een meisje Leonie van vijftien jaar. Als ze op een avond met haar beste vriendin Nancy een filmavondje houdt, wordt ze gebeld met gehijg?

Nancy en Leonie denken dat het een grap is, maar als ze steeds vaker wordt gebeld wordt Leonie best bang. Ze is erg populair en nooit bang en heeft een fout vriendje genaamd Jeroen, dus zij bang? Nooit!

Maar als Leonie gebroken nachten krijgt en zelfs ’s nachts wordt gebeld besluit ze met tranen in haar ogen het aan Nancy te vertellen. Nancy vindt het verschrikkelijk en verteld het toch aan haar moeder (wat ze niet mocht doen).

Leonie’ s ouders komen dit te weten en beschermen haar als een baby, hier was Leonie al bang voor. Ze is boos op Nancy en negeert haar.

Leonie gaat nu meer met Lex om, (het broertje van Jeroen) en met nog wat vrienden samen gaan ze uit naar de soos enzo.

De stalker is zo erg bezig dat Leonie haar mobiel moet inleveren en ze niet meer uit mag gaan. Een tijdje geleden vonden ze Rene al erg verdacht omdat hij vroeger voor schut werd gezet door Leonie. Hij vond haar erg leuk maar Leonie wees hem lullig af waar iedereen bij was. Nu vinden ze hem erg verdacht doen en Jeroen wordt zo boos op hem dat ze gaan vechten. Nu mogen ze hierdoor de soos voorlopig niet meer in. Uiteindelijk komt het weer goed tussen Nancy en Leonie en Lex is ook vaker bij hun.

Als de stalker begint te dreigen met brieven wordt de politie ingeschakeld.

Jeroen vind dit maar onzin en zegt dat ze toch niks kunnen doen.

De stalker gaat steeds verder en hij krijgt Leonie zo ver dat ze zijn ring moet dragen anders gaat haar zusje Karma eraan! Ook moet ze in een slipje bij de Mac. een ijsje eten zodat hij foto’s van haar kan nemen.

Leonie verteld dit allemaal aan niemand, maar uiteindelijk moet ze het wel allemaal aan Rechercheur van Buren vertellen en zo komen ook haar ouders het te weten,

De politie ondervraagd iedereen, maar telkens is de stalker hun net een stapje voor!

Na het checken van belastinggegevens, camerabeelden en afgeluisterde gesprekken van Leonie’ s mobiel hebben zo nog niets.

Als ze bij Lex ook zijn mobiel afluisteren omdat hij zegt dat hij ook ineens bedreigt wordt blijkt dat Lex zichzelf belt zodat hij niet verdacht kan worden.

Maar wat blijkt nu? Dat Lex de stalker is!!! Hij is van een onzeker blond jochie met puisten  een grote, zekere stalker geworden,  die zegt alleen maar te stalken omdat hij Leonie wil beschermen als vriend.

Leonie schrikt enorm als ze dit hoort en ze snapt er niks van, maar de Rechercheur zegt: ”Het begon met gehijg, maar langzaam werden het dreigementen. Het is moeilijk te snappen, maar hij wil alleen maar het goede voor je en je vriend zijn”.

Volgens hem is Lex jaloers op Jeroen en wil hij Leonie duidelijk maken dat ze beter bij hem past. Hij slaat hierin door en word nogal psychisch gek.

Leonie is nu voor het leven getekend en bij elke jongen die haar passeert denkt ze dat  ze weer wordt gevolgd. Ze gaat niet meer om met Jeroen omdat hij haar aan Lex doet denken.

Ze moet verder met haar leven en proberen niet meer aan Lex te denken.

Maar of haar dit ooit zal lukken?

 

Mijn mening over het boek

1  Spannend - Saai

2  Invoelend - Ongevoelig

3  Helder -  Verwarrend

4  Nieuwsgierig- Onverschillig

Ik heb deze vier beoordelingswoorden gekozen omdat ik het boek erg spannend vond en er amper saaie stukken in waren.

Ik kon mezelf ook goed invoelen/ inleven in de hoofdpersoon Leonie, maar ook in de stalker ( dit werd met schuine letters geschreven en dit gebeurde om het hoofdstuk).

Ik moest soms een zin een paar keer lezen omdat het soms verwarrend was en je het dus echt goed moest lezen.

Ik had eindelijk de wil om uit mezelf een boek te gaan lezen omdat ik erg nieuwsgierig was wat er zou komen als ik ging stoppen.

Ik kon haast niet stoppen met lezen, en al helemaal niet toen ik zag dat het een waar gebeurd verhaal was en de zin op de voorkant las (staat ook in zwart op mijn voorkant).

Het einde vond ik eigenlijk best wel stom, maar ook wel weer logisch.

Ik zag pas aan het einde dat de schrijver er ook in zit, zij is namelijk agent Heleen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De stalker door Helen Vreeswijk"