Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 1107 woorden
  • 21 september 2014
  • 38 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
38 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

 

Mijn motivatie, eerste persoonlijke reactie

Toen ik een keer een boek ging kopen had ik nog geen idee welke. Dit boek sprak me heel erg aan, onder ander door de voorkant maar vooral omdat de titel in het engels geschreven was. Ik heb eigenlijk heel lang gedacht dat het een engels boek was. En meestal vind ik de engelse boeken toch leuker dus ik had best wel zin om dit boek te gaan lezen. Ik was al begonnen met lezen van dit boek, toen mij werd verteld dat we geen van oorsprong engelse boeken mochten gebruiken voor het boekverslag. Ik was teleurgesteld dat ik dit boek niet mocht gebruiken, maarja. Totdat ik er dus uiteindelijk achterkwam dat het toch een nederlands boek was. Ik was verbaasd. Ik had inmiddels ongeveer een hoofdstuk gelezen. Terwijl het een nederlands boek is vind ik het net zo leuk als een engels boek. Dus mijn vooroordelen over nederlandse boeken zijn ook meteen weg. Nouja, ligt er natuurlijk ook aan welk boek je kiest.

Het boek kwam bij mij over als een zeer spannend boek, echt zo’n boek dat je niet weg kan leggen. En dat klopte helemaal! Ik heb het dan ook heel snel uitgelezen en vond het helemaal niet erg dat ik verplicht was dit te lezen.

Samenvatting over het boek Boy 7

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet een ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Spanning, personages en thema

Spanning

In het boek wordt de hele tijd een hele onzekere, spannende sfeer opgeroepen. De schrijver doseert de informatie goed. Er worden bepaalde tijden door elkaar gehaald, de schrijver speelt erg met de tijd, wat het boek erg leuk maakt om te lezen. De verteller is niet altijd betrouwbaar, omdat de verteller Sam is en hij zijn geheugen kwijt is. Dit is soms wat verwarrend maar als je het boek eenmaal uit hebt, begrijp je dit allemaal veel beter.

Personages

De hoofdpersoon in het boek is Sam Waters (Boy 7).  Hij is ook de ik-persoon in het boek. Hij is een slimme jongen, die goed met computers kan omgaan. Hij ontwikkeld zich in het boek heel erg snel, doordat hij er stapje voor stapje achter komt wie hij is en wat zijn verleden is. Hij is niet altijd betrouwbaar omdat hij soms opdrachten moet uitvoeren waarna dan zijn geheugen wordt gewist. Daardoor is hij erg nieuwsgierig en probeert hij zoveel mogelijk te achterhalen.
Een ander belangrijk persoon in het boek is Lara Rogers. In het begin van het verhaal, lijkt het of Lara en heel warm en zacht karakter heeft die altijd met je meeleeft. Maar later blijkt dat zij helemaal aan de verkeerde kant staat, en dat ze al die tijd Sam (boy 7) heeft voorgelogen, wat hij natuurlijk helemaal niet wist.
De vriend en kamergenoot van Sam in de tijd bij coöperation x is Louis. Net als Sam heeft ook Louis het een en ander meegemaakt en is hij zijn geheugen ook gedeeltelijk kwijt, maar toch is het een hele vriendelijke jongen. Hij is een snelle, zwarte jongen met kroeshaar, hij wordt door de andere jongens Boy Six genoemd. In de loop van het verhaal worden hij en Sam steeds betere vrienden.

Thema

Het thema van dit boek is een jongen die op zoek is naar zichzelf en hoe de wereld in elkaar zit. De boodschap van de schrijver is denk ik dat je niet iedereen blindelings moet vertrouwen. Dat vind ik een heel goed thema omdat het bij veel mensen gebeurt dat ze inderdaad andere in vertrouwen nemen wat uiteindelijk toch niet zo een goed idee blijkt te zijn. Naar mijn mening wordt het thema heel goed uitgewerkt en het boek krijgt een diepe betekenis.

Mijn mening

Vanaf de eerste pagina leef je mee met Boy 7/Sam. Het is behoorlijk frustrerend om niet te weten wat er met hem aan de hand is. Waarom hij zich niets meer kan herinneren. Beetje bij beetje kom je meer te weten. Het duurt soms erg lang voordat alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Het is dan ook een opluchting dat je aan het eind van het boek op al je vragen antwoord hebt gekregen omdat het soms wel erg verwarrend wordt. Onder andere omdat in het boek er veel gebruik wordt gemaakt van flashbacks (oftewel terugwijzingen). Deze waren voor mij soms moeilijk te begrijpen.

Ondanks dat het onderwerp van het boek soms realistisch en dan weer totale onwerkelijkheid is, word je heel erg meegenomen door het verhaal. Het was een goede mix van die twee wat het boek zo boeiend maakte. Het verhaal was heel origineel, spannend en boeiend. Het was ook onvoorspelbaar omdat er soms opeens dingen gebeurden die je echt totaal niet had verwacht.


Kortom: Mirjam Mous heeft met Boy 7 een ware pageturner geschreven. Een heerlijk spannend en leuk boek om te lezen.

Bio- en bibliografie

Biografie

Mirjam Mous  is geboren in Oosterhout op 7 november 1963. Mirjam Mous is eenNederlandse auteur. Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor Speciaal Onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij fulltime. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften waaronder de Tina  en Okki.

Het boekverslag gaat verder na deze boodschap.

Verder lezen
Gids Leraar worden

Alles wat je moet weten over leraar worden

Mirjam Mous  is geboren in Oosterhout op 7 november 1963. Mirjam Mous is eenNederlandse auteur. Haar vader is een kunstschilder en haar moeder een slagersdochter. Voordat Mous begon met schrijven, werkte ze op de Berkenhof, een school voor Speciaal Onderwijs in Breda. Sinds 2005 schrijft zij fulltime. Naast jeugd- en jongerenboeken schrijft ze verhalen voor lesmethoden en tijdschriften waaronder de Tina  en Okki.

Mirjam Mous schrijft voor verschillende leeftijden. Voor beginnende lezer t/m boeken die geschikt zijn voor kinderen van 12 en ouder.

 

Bibliografie

Mirjam Mous heeft veel boeken geschreven. In totaal zijn het er wel tachtig. hier zijn de laatste die ze tot nu toe heeft geschreven:

  • Password    (2012)
  • Voor altijd vriendinnen    (2012)
  • Spees de ruimtewees       (2012)
  • Test   (2013)

Boy 7  is genomineerd door de Jonge Jury en het boek Doorgeschoten is getipt.

Een paar boeken van Mirjam Mous zijn vertaald, zoals:

  • Fluisterwater,        vertaald in het Duits
  • Boy 7,         vertaald in het Duits, Pools en Koreaans
  • Vals Spel,    vertaald in het Duits

REACTIES

C.

C.

Hey zit je op t Comenius?

9 jaar geleden

H.

H.

dit is me slecht ik had 10+

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"