Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

De stalker door Helen Vreeswijk

Beoordeling 5.4
Foto van een scholier
Boekcover De stalker
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 1175 woorden
  • 29 december 2013
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 5.4
6 keer beoordeeld

Boekcover De stalker
Shadow

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe grap is van twee van haar vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en het gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

Helen Vreeswijk was ze…

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe …

Leonie ziet er leuk uit, heeft een vaste relatie en veel vrienden. Haar leven loopt op rolletjes tot ze op een dag een vreemd telefoontje krijgt. Eerst denkt ze dat het een flauwe grap is van twee van haar vrienden. Maar dat blijkt niet zo te zijn. De onbekende belt steeds vaker en het gaat steeds verder. Hij maakt haar leven tot een hel. 

Helen Vreeswijk was zelf dyslectisch en werkte jarenlang bij de recherche. Haar ervaringen gaven haar inspiratie voor spannende en meeslepende verhalen. Inmiddels zijn al ruim 300.000 exemplaren van haar boeken verkocht en zijn meerdere titels vertaald. 

De stalker door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Hoofdstuk 3 Personen.
Leonie Van Straten.
Leonie is een meisje dat heel erg populaire is. Ze is een trendsetter en modebeeld voor al haar vrienden en vriendinnen. Leonie heeft bruinhaar dat heel mooi golft met een speciale glans. Een navelpiercing heeft ze natuurlijk ook want tja wat is nou een trendsetter zonder navel piercing.. ze heeft spierwitte tanden waar elke jongen van smelt. Met haar mooie glinsteren groene ogen smelt elke jongen die haar aan kijkt. Ze is de flirtkoningin van de school.
Leonie heeft een heel zorgzaam populair vriendje, genaamd Jeroen. Jeroen is een knappe jongen die iedereen kan krijgen. Jeroen wil wat verder gaan dan Leonie en wanneer Leonie weigert, breekt hij. Hij vindt het verschrikkelijk! Misschien is dit wel een aanwijzing op de dader..?
Nancy Huizen.
Nancy is het oudste in het gezin. Ze is een lange meid met een geweldig figuur. Ze heeft lang stijl bruin haar. Hele mooie grote bruine ogen maken haar look compleet. Ze heeft een kleiner zusje die karma heet. Karma is gehandicapt en heeft veel zorg nodig. Ze heeft een beste vriendin, dat is natuurlijk Leonie.
 Ze vindt haar ouders niet altijd even gezellig en leuk, dat komt omdat Nancy een echte puber is. Als ze haar ouders nodig heeft zijn ze er altijd voor haar, zorgzamere ouders kan ze zich niet wensen. Alles gaat perfect en niemand houdt hun leuke geweldige leven tegen. Tot dat de stalker in beeld kwam. 
De stalker heeft niet alleen het leven van Leonie proberen te verpesten maar ook het leven van Nancy. Samen staan ze sterk en niemand kan hun vriendschap verpesten! Wie dat probeert, zal voor altijd moeten boeten. Best friends for ever!
Stalker. 
De stalker is iemand die smoor verliefd is op Leonie. Hij is zo verliefd dat hij haar gaat volgen in alles wat ze doet. Door Leonie bang te maken hoopt hij dat ze troost komt zoeken bij hem. 
Hij zorgt ervoor dat niet alleen Leonie bang is maar ook haar vrienden en vriendinnen. Samen nemen ze de moedige stap om ook de stalker te gaan volgen. De stalker zorgt voor een vreselijke tijd voor de families. Is dit wel wat hij wil bereiken? Wil hij wel zo ver gaan ? Loopt dit allemaal goed af, dit vreselijke drama… 

 

Hoofdstuk 1 Algemene informatie over het boek.
De titel van het boek is: de stalker. 
De stalker is een verhaal dat echt gebeurd is. Het is een boek dat gaat over misdrijven. De namen in het boek zijn verandert zodat ze de mensen niet konden herkennen waar het op gebaseerd is.

De uitgever van het boek is Manteau.
Manteau is een bedrijf dat meer dan 100.000 boeken al heeft uitgegeven. Manteau is te vinden in het geweldige Amsterdam.

De omslag van het boek is gemaakt door Herman Houbrechts.
Herman heeft als omslag een foto gebruikt waarop een meisje weg rent. Deze foto is gekozen omdat ze uitbeeld dat ze vlucht voor alles. Voor de stalker en haar gevoelens voor haar vriendje Jeroen.

Het boek heeft 365 bladzijdes en 29 hoofdstukken. 

De schrijfster van dit boek is Helen Vreeswijk.
Helen Vreeswijk is 52 jaar oud. 
Ze heeft 16 boeken geschreven, allemaal voor de jeugd.
Doordat ze dyslexie had is ze begonnen met het schrijven van haar boeken. Ze moest altijd saaie verhaaltjes lezen en daarom was ze haar eigen boeken gaan schrijven. 

Hoofdstuk 4 Samenvatting.

Leonie  krijgt rare telefoontjes van een stalker. Hij belt Leonie soms wel vijf keer per dag. Leonie probeert het zoveel mogelijk te negeren. De stalker gaat soms wel heel erg ver, hij legt dode dieren voor Leonie’s huis om haar bang temaken.

 Leonie verteld alles aan Nancy omdat ze BFF zijn ( best friends for ever ) Nancy vindt het te gevaarlijk worden en besluit om alles te gaan vertellen tegen de ouders van Leonie. Leonie vindt het verschrikkelijk dat ze dat doet! Ze hadden een vriendinneneed en die verbreek je niet! De meiden kregen ruzie. Het was eigenlijk gewoon lief bedoeld want het was voor Leonie’s eigen veiligheid dat ze het verteld had aan de ouders.

Maar ja vriendinnen blijven vriendinnen en samen staan ze het sterkst. Ondertussen zet de stalker alles op alles en stuurt doodsbedreigingen aan familie en vrienden. Er wordt een camera opgehangen en op die manier proberen ze achter de dader te komen. De dader geniet volop. Er is toch niks mooiers dan mensen terug te pakken? 

De dader is verliefd, hopeloos verliefd. Hij kon het niet meer verbergen en zocht zo de aandacht van Leonie. Hij zette alles op alles om te bereiken wat hij wilde. Typisch verliefd,verlegen en hopeloos. Hij wilde de aandacht trekken op deze manier. Leonie was niet gek geworden en trapte er niet in. Natuurlijk maakt ze zich wel zorgen.

Na een aantal dagen krijgen Leonie en de families bericht. De dader is gevonden. Toen ze het te horen kregen werd iedereen wit. Ze hadden de dader gevonden met camera’s. De dader was de beste vriend van Leonie. Het was Lex, de broer van de super knappe hunk en vriendje van Leonie. Hij vond Leonie leuk. Hij deed dit omdat hij zijn broer niet wou kwetsen maar ondertussen heeft hij iedereen gekwetst. Een nachtmerrie! Samen zoeken ze uit wat ze hier mee gaan doen. Blijven ze vrienden voor het leven? Nee dat helaas niet. 

Hoofdstuk 2 Titel.

 De titel van het boek is De Stalker. De titel van het boek past wel bij het verhaal omdat het over de stalker gaat. De stalker heeft de hoofdrol in het boek. Het gaat een groot deel om de stalker omdat de stalker de families op zijn kop zet door Leonie en Nancy te gaan volgen en bedreigen.

Ook past de titel bij het verhaal door de afbeelding van de kaft. De kaft verteld heel veel van de titel. De titel heeft geen uitleg meer nodig door die ene foto. Je ziet een meisje dat Vlucht.

Helen Vreeswijk is de schrijfster van het boek. Ze heeft dit verhaal geschreven omdat het een waargebeurt verhaal is. Ze wil mensen laten weten wat ze moeten doen als ze in die situatie zitten dus het past zeker bij de titel van het boek.

Hoofdstuk 5 Genre.

De genre van het boek is spannend.
Het verhaal is waargebeurt. De schrijfster heeft dit boek geschreven om iedereen te laten weten wat je kunt doen als je gestalkt wordt. Het is zelfs zo dat er jaarlijks in Nederland 40.000 mensen gestalkt worden. Meestal zijn het mannen die vrouwen of kinderen lastig vallen. Voor stalking kun je in Nederland een gevangenisstraf krijgen van minimaal 3 jaar. 

Hoofdstuk 6 Mening.

Ik vond het een interessant boek omdat het iedereen kan gebeuren. Niet veel mensen denken er over na, maar het kan iedereen gebeuren op iedere moment. De bedoeling van dit boek was om te inspireren. En ja, dat is zeker gelukt. Het is een heftig boek maar toch ook leuk en spannend omdat niemand wist wat de stalker van plan was. Zeker een aanrader! 

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De stalker door Helen Vreeswijk"