Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Boy 7 door Mirjam Mous

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Boy 7
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 882 woorden
  • 8 juni 2013
  • 167 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
167 keer beoordeeld

Boekcover Boy 7
Shadow

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook g…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt…

Een jongen komt bij in een snikhete, kale grasvlakte. Hij weet niet hoe hij daar terechtgekomen is, waar hij vandaan kwam en zelfs niet meer hoe hij heet. Tot zijn opluchting vindt hij een rugzak met daarin een mobiele telefoon. Hij wil het alarmnummer intoetsen, maar ziet dan dat hij een voicemailbericht heeft ontvangen. Tot zijn verbijstering hoort hij: Wat er ook gebeurt, bel in geen geval de politie. En hij weet één ding zeker: dat is zijn eigen stem. Met behulp van de spullen in zijn rugzak, gaat hij verbeten op zoek naar zijn verleden. Maar zolang hij zich niets herinnert, durft hij niemand te vertrouwen. Zelfs Lara niet. Stapje voor stapje komt hij achter de verschrikkelijke waarheid.

Boy 7 door Mirjam Mous
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Zakelijke gegevens

Titel: Boy 7
Auteursnaam: Mirjam Mous
Aantal bladzijden: 284
Naam van de uitgever: Van Holkema & Warendorf
Jaar van uitgave: 2009
Welke druk: 3e druk

Samenvatting en inhoud

- De jongen (Sam Waters) komt in de loop van het verhaal erachter dat hij op een internaat zat waarbij de jongens ‘boy …’ werden genoemd. Sam was de 7e jongen en werd dus ‘boy 7’ genoemd. -

1. Het verhaal gaat over een jongen die zijn geheugen volledig kwijt is. Hij wordt wakker op een kale grasvlakte. Hij gaat op zoek naar zijn identiteit en naar de oorzaak van zijn geheugenverlies. Hij vindt een mobiel die zegt dat hij de politie niet mag bellen. Met behulp van Lara, het meisje die hem vond, komt hij steeds meer te weten. Na lang zoeken vind hij zijn notebook, in het notebook staat alles uitgelegd. Er staat in dat hij op een internaat zat, CooperationX, een criminele organisatie die via chips mensen wil besturen. CooperationX gebruikte Sam, en de andere jongens op het internaat, voor criminele daden. Sam wist te ontsnappen maar daarbij werd door zijn chip zijn geheugen gewist. Sam wist nu ,door zijn notebook te lezen, alles weer. Agent Jones, die voor CooperationX werkt, is erachter wat Sam allemaal weet en geeft een seintje dat CooperationX moet worden opgeblazen zodat er geen bewijs meer is. Sam probeert de andere jongens nog te redden, maar hij is te laat. De jongens bleken achteraf al veilig te zijn en CooperationX wordt opgepakt.

2. a) De hoofdpersoon is Sam Waters, die in het internaat Boy 7 wordt genoemd. Hij is in het boek heel erg in de war met wie hij nou eigenlijk is aangezien hij zijn geheugen kwijt is. Maar hij komt steeds meer van zichzelf te weten. Hij raakt heel goed bevriend met zijn kamergenoot, Louis, samen maken ze de gekste dingen mee.

b) Het belangrijkste probleem is dat Sam zijn geheugen totaal kwijt is. Hij weet niet hoe hij heet, waar hij vandaan komt en heeft geen idee hoe hij zijn geheugen kwijt is geraakt. Hij probeert erachter te komen maar hij weet niet wie hij wel en niet kan vertrouwen. Uiteindelijk vind hij zijn notebook waarin alles uitgelegd staat en aan het einde als zijn chip eenmaal is verwijderd herinnert hij zich alles weer.

c) De bedoeling van de schrijver is om de lezer te vermaken. Wat er in dit verhaal gebeurd is op dit moment nog niet heel realistisch, misschien in de toekomst wel. Nu is het vooral spannend om te lezen. Er zitten veel onverwachte wendingen in die het heel leuk maken om door te lezen en die er voor zorgen dat het heel vermakelijk is.

Eigen mening: leeservaring

Ik vond dit een heel erg leuk boek om te lezen, waarschijnlijk een van de leukste boeken die ik tot nu toe gelezen heb. Zoals ik eerder zei zijn er veel onverwachte wendingen en dat maakt het heel spannend om te lezen. Ook zorgt de schrijver ervoor dat je de hele tijd door wilt lezen omdat je heel benieuwd wordt wat er gaat komen. Ik vind het heel goed geschreven en je merkt dat er heel goed is nagedacht over de verhaallijn. Het begin is meteen heel spannend en dat blijft tot het allerlaatste moment zo.

Verwerkingsopdrachten

1. a) De belangrijkste personages in mijn boek zijn flat characters. Er wordt in het verhaal niet heel erg diep ingegaan op het karakter van de personages, ze worden allemaal niet heel duidelijk beschreven.

b) De hoofdpersonage Sam en zijn vriend uit het internaat vinden het belachelijk dat het internaat chips in jongens heeft geïmplanteerd en dat het internaat zo controle over hun daden heeft, Sam vind dat ze zo snel mogelijk opgepakt moeten worden. Maar de mensen die werken voor het internaat vinden het prima, wat maakt het hun uit dat er mensen gewond bij raken, zij verdienen hun geld hiermee. En daarnaast denken zij dat ze er de wereld beter mee maken, wat Sam natuurlijk weer onzin vindt. Sam zijn normen en waarden verschillen dus van de normen en waarden van de mensen die werken voor het internaat.

c) Je leert de hoofdpersonage, Sam, kennen doordat je weet wat hij denkt en voelt aangezien het geschreven is vanuit zijn perspectief. De andere personages leer je kennen doordat je leest wat Sam over ze denkt en door wat ze tegen Sam of tegen andere personages zeggen of doen.

2. Het thema in dit verhaal is: de strijd tegen het kwade. In dit geval is het internaat het kwade en doet Sam samen met zijn vriend(en) er alles aan om het te stoppen. Een aantal motieven in dit verhaal zijn: vriendschap, tussen Sam en zijn vriend. Angst, voor wat er als eerstvolgende met hem en de jongens in het internaat zal gebeuren. En vertrouwen, aangezien Sam geen idee heeft wie hij wel en niet kan vertrouwen sinds hij zijn geheugen verloren is.

3. Het boek is geschreven in 2009 en speelt zich ook af in 2009. Het is niet realistisch zoals ik eerder zei maar de schrijver heeft het verhaal wel gewoon in deze tijd geschreven.

De vertelde tijd in dit boek is een paar weken. In die weken vind Sam uit wat zijn identiteit is, wat er met hem is gebeurd en wat hij aan de situatie gaat doen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Boy 7 door Mirjam Mous"