Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Gone door Michael Grant

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Gone
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas vwo | 409 woorden
  • 27 juni 2012
  • 508 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
508 keer beoordeeld

Boekcover Gone
Shadow
Gone door Michael Grant
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting
Als Sam op school, zit verdwijnt zijn geschiedenis leraar plotseling voor zijn ogen, al gauw blijkt hun geschiedenis docent niet de enige verdwenen volwassene te zijn. Alle mensen boven de 15 zijn spoorloos verdwenen. Er heerst veel onrust en een zekere Caine probeert de stad over te nemen. Vele baby’s en peuters hebben zorg nodig. Er is te kort aan vers voedsel en geen enkele telefoon of computer doet het. Er zit ook een grote koepel om de stad heen zodat ze niet weg kunnen uit de verschrikkelijke stad. Het gebied met de kerncentrale wordt de FAKZ genoemd(fall-out Alley kinder zone). Caine en zijn vrienden sluiten zich aan bij Sam. Al snel blijkt dat Caine niet zo aardig is als hij lijkt, hij wil er achter zien te komen wie freaks zijn en wie niet. freaks zijn kinderen onder de 15 jaar die een gave beschikken. Caine en zijn bende willen hen oppakken. En opsluiten in hun school gebouw. Er wordt ontdekt dat als je 15 jaar wordt je verdwijnt, en Sam zij 15de verjaardag komt steeds dichter bij… Caine vindt uit hoe hij de verdwijning van zichzelf kan voorkomen. Ook komt hij erachter dat hij en Sam broers zijn. Nu de broers elkaars vijanden zijn geworden probeert Caine Sam de hele tijd te vermoorden. Dan breekt er een oorlog uit. Sam en zijn Vrienden tegen de groep van Caine. Caine zijn team maakt gebruik van pratende hyena’s die kunnen praten een bang zijn voor de mysterieuze “duisternis”. Op het eind van het gevecht is het tijd voor de verdwijning van de 2 broers die vijftien worden.. maar op een of andere manier ontkomen zij hieraan en blijven in de FAKZ. Sam windt de oorlog en vraagt Caine nooit meer terug te komen met zijn terreur bende. Ze eindigen aan het eind dat ze met alle overgebleven kinderen aan tafel van thanks giving genieten(14 kinderen zijn gesneuveld tijdens de oorlog).

Mijn Mening:
Ik vond het een erg spannend en interessant boek dat mij boeide, ik heb deel 2 voor de helft gelezen maar vond ik onbegrijp baar en saai. Dit boek vond ik erg meeslepend alleen het eind was heel abrupt, het is heel vaag ze winnen de oorlog maar blijven in de zelfde verlaten stad. Jammer…. De rest vond ik wel heel spannend. De schrijver legt alles goed uit. En zorgt ervoor dat je wil blijven lezen. Bij mij heeft dat effect wel gewerkt!

REACTIES

R.

R.

Het is niet zo uitgebreid.

10 jaar geleden

S.

S.

Wat een slechte samenvatting. Geen enkele details en de spelling/grammatica is zeer onder de maat voor een vwo-er!

10 jaar geleden

I.

I.

Het begin en het einde is opgeschreven, meer niet. Caine heeft nooit met Sam samengewerkt in dit deel. Er komt geen enkel woord over de personages in het boek. Het moet eigenlijk veel uitgebreider worden

10 jaar geleden

C.

C.

Er zijn veel grammatica fouten.

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Gone door Michael Grant"