Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo | 674 woorden
  • 1 juni 2012
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
17 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Datum: 2012-06-01

Docent: Meinte Bonthuis

Titel van het boek: Piercings en Parels

Auteur: Maren Stoffels

Jaar van verschijnen: 2006.



Hoofdpersoon: Sofie

Bijpersonen: Ger: De vader van Roosmarijn.

Edwin: Een pestkop die Sofie zit te pesten.

Carolien: De lerares van Sofie die haar helpt om Edwin terug te pakken.

Tygo: Tygo is de ex van Sofie,

Floor: Floor is de vriendin van Sofie waar ze veel mee mailt.

Roosmarijn: 1 Van sofie’s beste vriendinnen.




Op de omslag van het boek staan 4 benen met allebij een instrument in de hand. Ook de titel staat op de omslag.

Volgens mij zegt het niet zoveel over de inhoud van dit boek. In het boek komt nergens echt instrumenten in voor.

De omslag speelde best wel een rol voor het uitkiezen, omdat het er vrolijk uitziet.



De hoofdpersoon van dit verhaal is Sofie, ze is een beetje agressief en denkt veel na. Ik vind dat ze zich aan de ene kant wel en aan de andere kant niet goed gedraagt. Ik vind dat ze wel iets meer kon meeleven met haar vriendin die verliefd op haar bleek te zijn. In die zin had ze aardiger kunnen doen. Voor de rest lijk ik best wel op haar, en zou ik enkele dingen dan ook hetzelfde doen. Ik vind dat ik dus op de hoofdpersoon lijk omdat ik haar goed begrijp. Ook denk ik best wel veel na over dingen en kan ik soms een beetje bot overkomen.



Het verhaal begint met dat Roosmarijn (Haar vriendin) verliefd op iemand is maar niet wil zeggen op wie. Dan word Sofie best wel boos en dan gaat ze boos naar huis. Ook heeft ze een vriendin Floor waar ze dan mee mailt en is ze heel erg bezig met haar vriendje Tygo.

Dit verhaal gaat over meerdere problemen. Zoals dat Roosmarijn niet wil zeggen op wie ze verliefd is en dan op Sofie blijkt te zijn. Ook krijgt is ze steeds minder verliefd op haar vriendje Tygo. Ze heeft het idee dat ze nog steeds vlinders in haar buik heeft voor Menno. En haar vriendin Floor waar ze veel mee mailt, zegt dat het slecht met haar gaat en dat ze steeds minder eet (Later blijkt ze anorexia te hebben)

In de loop van het verhaal komt ze er dus achter dat haar vriendin op haar is en dat ze dus meer voor Menno voelt dan voor Tygo. Ook komt ze er dus later in de loop van het verhaal erachter dat Floor anorexia blijkt te hebben.

Fragmenten die ik bijzonder vond waren de mailtjes van Floor en Sofie, en de momenten tussen haar vriendinnen en zijzelf. Die vond ik spannend, mooi, verrassend maar ook wel weer droevig.



De onderwerpen die in het boek voorkomen zijn: Pubertijd, liefde, vriendschap, geheimen, ziekte, en ouders. Omdat ze ook af en toe probleempjes heeft met haar ouders.

Het belangrijkste onderwerp van het boek vind ik Pubertijd, omdat pubertijd ook weer te maken heeft met liefde vriendschap etc.

De mening van de schrijver over dit boek kon ik nergens vinden.




Het mooiste en belangrijkste stuk van het verhaal vond ik het einde. Ik vind het zo ontroerend dat het allemaal goed afloopt met Floor en haar anorexia enzo. Maar ik vond het wel jammer dat het een open einde had.

Woorden die het best bij het boek passen vind ik: Ontroerend, mooi en herkenbaar.

Ik geef het boek een 8,5 omdat ik het een heel mooi boek vind en omdat je er makkelijk doorheen leest. Ook vond ik dat het heel herkenbaar was en dat de problemen goed opgelost zijn. Ik kon me helemaal inleven in de hoofdpersoon!

Ik zou nog wel een boek van de schrijfster willen lezen, omdat ze me erg nieuwsgierig heeft gemaakt! Door haar boek ben ik me helemaal gaan inleven in die persoon en dat vind ik heel knap. Ik zou dit boek aan alle meisjes tussen de 10 en de 15 jaar zeker aanraden, omdat het gewoon heel erg leuk is! Je kan je inleven en je snapt de personen in het boek goed!

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"