Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Latino king door Bibi Dumon Tak

Beoordeling 5.1
Foto van een scholier
Boekcover Latino king
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 282 woorden
  • 28 mei 2012
  • 220 keer beoordeeld
Cijfer 5.1
220 keer beoordeeld

Boekcover Latino king
Shadow

Castel ontdekt al jong dat er met drugs veel geld te verdienen valt. Hij laat zich overhalen om drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, maar op een dag wordt hij gearresteerd met anderhalve kilo cocaïne onder zijn kleren. Hij belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied waar enkel het recht van de sterkste geldt. Er wordt g…

Castel ontdekt al jong dat er met drugs veel geld te verdienen valt. Hij laat zich overhalen om drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, maar op een dag wordt hij …

Castel ontdekt al jong dat er met drugs veel geld te verdienen valt. Hij laat zich overhalen om drugs te gaan smokkelen vanuit de Dominicaanse Republiek, maar op een dag wordt hij gearresteerd met anderhalve kilo cocaïne onder zijn kleren. Hij belandt in de beruchtste gevangenis van het Caraïbisch gebied waar enkel het recht van de sterkste geldt. Er wordt gedeald, gevochten, gegokt, gedronken en gemoord. Al snel weet Castel dat er maar één manier is om deze hel te overleven: ontsnappen.

Dit boek is oorspronkelijk verschenen in de Slash-serie: boeken die geschreven zijn op basis van het waargebeurde levensverhaal van een jongere.

Latino king door Bibi Dumon Tak
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

1. Zakelijke gegevens:

Titel : Latino King

Schrijver : Bibi Dumon Tak en Castel

Uitgeverij : Querido

Aantal blz. : Het verhaal 92, het hele boek 97

2. Samenvatting in eigen woorden:

Castel is 18 jaar, en samen met zijn moeder en zijn hond Bubblehead deelt hij een flat in Rotterdam. Castel ontdekt al vroeg dat er veel geld te verdienen valt in de drugswereld. Hij komt steeds hogerop en maakt veel winst. Als hem gevraagd wordt om naar Venezuela te vliegen om cocaïne te smokkelen, zegt hij ja. Hierna stort zijn handel in. Hij besluit nog één keer te vliegen, dit keer naar de Dominicaanse Republiek. Helaas wordt hij op het vliegveld betrapt met anderhalve kilo cocaïne ineen wielrennerbroekje.

Castel wordt voor acht jaar naar de gruwelijkste gevangenis van de Dominicaanse Republiek gebracht: La Victoria. Doordat hij zijn mannetje staat, helpen de andere gevangenen hem. In La Victoria geldt het recht van de sterkste, en het is er onbeschrijfelijk goor en corrupt. Castel wil daarom na een paar jaar weg.

Castel komt hierna in een andere gevangenis. Hier wordt hij leider van de Kings. Dit is geheel per ongeluk, omdat hij toevallig een kroon getatoeëerd heeft. Iedereen heeft nu respect voor hem. In de tussentijd is hij bezig zijn ontsnapping te plannen met een oude vriend.

Castel krijgt last van zijn liesbreuk en moet naar het ziekenhuis. Dit is de ideale manier om te ontsnappen. Eerst vaart hij op een boot naar Jamaica, waar hij ook de nodige tegenslagen ondervindt. Uiteindelijk komt zijn zus met het ideale ontsnappingsplan; via de Engelse Ambassade. Zo vliegt hij binnen de kortste keren veilig naar huis.

REACTIES

D.

D.

ewa konjo, kaulo goede verslagje jwz,

11 jaar geleden

I.

I.

weet niet hoe je het voor elkaar krijgt maar het boek heeft 169 bladzijdes ;)

11 jaar geleden

H.

H.

Leuke samenvatting!!
1 tip: Ik zou het de volgende keer iets meer de details bespreken.

11 jaar geleden

A.

A.

het boek heeft idd 169 blz

11 jaar geleden

S.

S.

de samenvatting moet heel kort zijn, vandaar ;)

11 jaar geleden

H.

H.

thx nice verslag alleen een beetje kort maar het heet niet voor niks een samenvatting

11 jaar geleden

J.

J.

slechte samenvatting

10 jaar geleden

G.

G.

beetje heel kort

10 jaar geleden

I.

I.

egt helen korten samenvatting ik kan moet van school samenvatting van 2500 woorden en dit haalt het egt niet

10 jaar geleden

>.

>.

Heel slecht dit!! het hele verhaal klopt niet eens!! hij is na een jaar weg gegaan uit La Victoria. en hij is daar lid geworden van de kings!! Daarna is hij overgeplaats naar San Felipe.

10 jaar geleden

O.

O.

wat ontzettend kort, ik kan net zo goed de achterkant van het boek lezen.

9 jaar geleden

O.

O.

idd de flapteks heft nog meer detail XD

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Latino king door Bibi Dumon Tak"