Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Superstar
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 4e klas havo | 838 woorden
  • 24 november 2011
  • 71 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
71 keer beoordeeld

Boekcover Superstar
Shadow
Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Wie zijn de hoofdpersonen?
Stéphanie Allard
Stéphanie’s vrienden
Mathieu, Stéphanie’s vriendje
Greg en Minnie
Jimmy Liberty

Wat is hun relatie?
Stéphanie’s vrienden zijn haar steun en toeverlaat en grootste fans. Mathieu was Stéphanies vriendje, maar Stéphanie heeft het uitgemaakt, hoewel ze nog steeds verliefd is. Greg en Minnie zijn Stéphanie’s coaches, maar ze willen haar alleen veranderen om geld te verdienen. Jimmy Liberty is een van de andere deelnemers, hij is erg aardig tegen Stéphanie.

Verandert het leven van de hoofdpersoon door de gebeurtenissen?
Ja. In het begin wil Stéphanie erg graag winnen en vind ze haar nieuwe leventje als beroemdheid erg leuk. Maar in verloop van het verhaal laten dingen haar inzien dat het helemaal niet zo leuk is om beroemd te zijn en dat ze beter kan stoppen, wat ze dan ook doet.


Waar spelen de gebeurtenissen zich af?
Waarschijnlijk in Frankrijk, maar het zou ook nog in een ander franstalig land kunnen zijn.

Welk fragment vond je het mooiste/beste? Noem de bladzij. Vetel waarom je dat fragment gekozen hebt.
Blz. 27 en 28, omdat Stéphanie hier heel mooi verwoordt waarom ze niet mee wil doen aan de finale. Vooral dit zinnetje vond ik mooi: “Ik wil een ster zijn, maar geen vallende ster.”

Wat vond je van het boek?
Ik vond hem best leuk, maar niet super. Het verhaal spreekt me niet zo aan en de schrijfstijl is een beetje kinderachtig, maar dit maakt het wel makkelijk om te lezen.

Stéphanie is bijna 16 doet mee aan de casting “Superstar”. Dit is een show te vergelijken met X-Factor in Nederland. Het is te zien op de Franse zender M6.
Ze is samen met 9 anderen over uit 500 deelnemers. Stéphanie is erg gedreven en wil heel graag winnen. Haar vriendinnen zijn haar grootste fans en ze steunen haar dan ook tot het uiterste. Op dit moment vindt Stéphanie de wereld van de showbizz nog helemaal geweldig. Iedereen is aardig tegen haar en er zijn veel leuke jongens.
Stéphanie heeft een vriendje, Mathieu. Op 6 mei maakt ze het uit. Ze vindt dat Mathieu en zij in twee verschillende werelden leven, en ze denkt dat Mathieu jaloers op haar is. Bovendien denkt Mathieu dat Stéphanie verliefd is op een andere jongen.
Een paar dagen later ontmoet Stéphanie Greg en Minnie, een soort coaches en stylisten. Ze willen van alles aan haar veranderen, haar naam, haar haar, en zelfs de kleur van haar ogen. Haar artiestennaam wordt Lara Esteban. Stéphanie vindt dit niet leuk maar Greg en Minnie proberen haar te overtuigen dat ze weten wat ze doen.

Op 15 mei ontmoet Stéphanie Jimmy, een van de andere kandidaten. Ze praten met elkaar over hun artiestennamen.
Op 24 mei zijn er slechts 3 kandidaten over; Jimmy, Morgan en Stéphanie zelf. Er is een liedje voor Stéphanie geschreven, maar ze vind het een erg slecht nummer. En dan zijn er ook nog de roddelbladen, die allemaal verhalen over Stéphanie schrijven die niet waar zijn.
Stéphanie zit samen met haar familie aan tafel, voor het toetje. Haar moeder vraagt haar of ze wat chocoladetaart wil, maar Stéphanie weigert. Greg heeft haar verteld dat ze iets te rond is. Ze vallen in een discussie. Stéphanie’s vader zegt haar dat ze slechts een commercieël product is voor Greg en Minnie, maar Stéphanie wil het niet geloven.
Op 6 juni schrijft Stéphanie in haar dagboek. Ze geeft een feest, maar weet niet wie ze moet uitnodigen. Bovendien piekert ze over wat haar vader gezegd heeft. Ze voelt zich erg alleen, dus belt ze Mathieu. Ze vraagt hem of hij mee wil naar de bios, maar Mathieu weigert. Hij verklaart dat hij verliefd is op Stéphanie, en niet op haar alter ego Lara Esteban.
Stéphanie probeert hem nog in de rede te vallen, maar Mathieu heeft al opgehangen..
Het is 17 juni, nog 4 dagen tot de finale. Stéphanie heeft een bijeenkomst bij de FNAC. Daar ontmoet ze de jonge verkoper Nicolas, die haar herkent. Het blijkt dat Nicolas zelf ook een casting heeft gewonnen. Hij vond zijn nieuwe leven eerst heel leuk, maar na een tijdje was iedereen hem vergeten en kwamen er weer nieuwe sterren.. Dit zet Stéphanie aan het denken.
In haar dagboek schrijft Stéphanie dat ze niet wil eindigen als Nicolas, en ze heeft de oplossing..
De dag daarna is ze te gast bij Jean-Pierre Langlade, een tv-presentator. Het is enkele uren voor de finale, en Jean-Pierre vraagt Stéphanie hoe ze zich voelt. Jean-Pierre verwelkomt haar bij haar artiestennaam, maar Stéphanie vraagt hem of hij haar bij haar gewone naam wil noemen. Jean-Pierre vraagt haar waarom ze dat wil, en ze legt uit dat ze niet mee wil doen aan de finale. Ze wil een ster zijn, maar geen vallende ster. Ze wil een opleiding op de toneelschool doen. Jean-Pierre begrijpt dit, en bedankt haar. Hij sluit af met “vaarwel, Lara Esteban, en binnenkort… Stéphanie!”

REACTIES

P.

P.

handigg ditt! thank u.

12 jaar geleden

P.

P.

Typ normaal naamgenoot, het is thank you

12 jaar geleden

M.

M.

alleen stephanie is de hoofdpersoon, de rest zijn bijpersonen.

11 jaar geleden

G.

G.

Dankje, heel erg bedankt !
*Misschien is de tijd van het jaar ook wel handig?

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Superstar door Anne-Marie Le Plouhinec"