Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Manolito door Elvira Lindo

Beoordeling 6
Foto van een scholier
Boekcover Manolito
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 5 | 436 woorden
  • 22 april 2011
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6
12 keer beoordeeld

Boekcover Manolito
Shadow
Manolito door Elvira Lindo
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting
In een volkswijk van Madrid woont Manolito García Moreno met zijn ouders, opa en jongere broertje Imbeciel. Zijn bijnaam op school is Monolito Brillenkas Flappie Lopez is zijn beste vriend en zijn aartsvijand is Jihad(de bruut van de school). Zijn moeder zegt dat hij laatste snotaap op aarde is. In het begin van september moet Manolito met zijn opa een hoornen staafje gaan halen (al tijd als ze in de metro zaten deed zijn opa of hij heel erg oud was en Manolito deed of hij iets heel erg meegemaakt had) toen ze in de winkel waren stonden ze een uur in de rij omdat zijn opa elke vrouw voor liet (het was een vrouwen winkel) toen ze eindelijk buiten waren gingen ze naar hun huis onder weg kwamen ze een café tegen met en journaliste er in op school dachten dat ze geen benen hadden (maar deze wel) ze kwamen heel laat thuis en zijn moeder was heel bezorgd en daarom kreeg Manolito straf. Op een dag had zijn moeder genoeg van zijn babbelziekte en stuurde zijn moeder hem naar de schoolpsychologe hij begon van het begin der tijden na een uur vertellen zei de schoolpsychologe dat het uur om was. ze zei ook:”Je moet thuis alles op schrijven.” Hij schreef drie boeken vol toen nog is naar de schoolpsychologe moest zei ze dat zijn familie meer naar hem moest luisteren die avond kwamen zijn ouders zijn opa en zijn broertje Imbeciel. Ze lagen op zijn bed na ongeveer een uur lagen ze al te slapen. Zijn bed was vol dus ging hij in het grote bed van zijn ouders slapen. Op een dag vroeg Manolito aan Susana Vuilslip om na schooltijd televisie te komen kijken ze zij dat dat kon toen ze bij Manolito thuis waren zei zijn moeder dat ze de bank niet vies mochten maken omdat hij nieuw was (hij was eigenlijk al vijf jaar oud) ze gingen er op zitten en hij werd helemaal vies door de vuile slip van Susana vuilslip. Iedereen vroeg zich af hoe haar slip altijd vies kwam (het kwam al niet omdat haar moeder geen schone slip aan deed want dat deed ze wel). Op een dag maakte Jihad de bril van Manolito kapot maar gelukkig was zijn opa er nog hij deed een praatje met de opa van Jihad en sinds dien zijn ze hele goede vrienden. Een tijdje daarna kwamen Flappie Lopez, Jihad en Susana Vuilslip bij Manolito thuis spelen maar Jihad en Susana Vuilslip gingen met z’n tweeën spelen Susana Vuilslip spuwde op Jihad maar hij deed niks.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.