Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.

Jesse, Ballewal-Tsji

Harm de Jonge

1998

109

De 6 beste plekken om te chillen na de examens!
Je laatste toetsen en examens zitten er (bijna) op. De langste zomervakantie van je leven staat voor de deur. Dat moet gevierd worden, tijd voor een goed feestje! BOS zet voor jou de 6 beste hotspots op een rij: van stadsstrand tot beachclub. Check hier waar je deze zomer sowieso heen moet.
5.9 / 10
2e klas havo
  • joris
  • Nederlands
  • 274 woorden
  • 1456 keer
    14 deze maand
  • 10 maart 2011

Boek: Jesse ballewal-tsji
Auteur: harm de jonge uitgegeven door malmberg, den Bosch

De schrijver, harm de jonge, is geboren op 3 mei 1939. hij woont in de bevervallei in Groningen. Zijn hobby’s zijn: lezen, schrijven, knutselen in het huis en fotograferen.

Hei werd geboren op een schip, zijn ouders voeren vracht over de rivieren. Hij kreeg eerst thuis les en toen moest hij naar school. Hij moest bij een heel streng pleeg gezin. Hij heeft taal en letterkunde gestudeerd.

Het verhaal gaat over een jongen genaamd rogger hij is bijna overal bang voor, die in een oorlog leeft. Hij ontmoet een jongen genaamd jesse hij is nergens bang voor. Hij blijkt op het einde van het verhaal een meisje te zijn. Hij woont in het zwarte oost. Dat is een plek waar zigeuners woonden maar dat was helemaal plat gebombadeert met brandbommen. Jesse woont hier in een soort kelder. Hij verteld allemaal mooie verhalen over een eiland dat marrakas heet maar niet echt bestaat. Hij verteld over waggelkippen en wolfspinnen en vulkaan korrels Hij denkt dat zijn ouders daar heen zijn gegaan maar ze zijn in werkelijkheid met de trijn afgevoerd. Jesse denkt dat zijn vader terug komt met zijn verjaardag maar dat is niet zo. Jesse saboteerd de wagens van de soldaten door banden lek te steken dat is heel gevaarlijk. Hij wil een hele grote aanval voorbereiden, door een vuurbom te gooien op het soldaten huis.

Het verhaal is in niet chronologische volgorde. en de spanningsboog loopt van het begin tot het eind van het verhaal. Ik vind het een leuk boek omdat het erg goed geschreven is.

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

1832

reacties

Wow dit is wel heel slecht..
door Henk (reageren) op 31 januari 2013 om 16:31
klopt
door tom (reageren) op 24 oktober 2013 om 14:03

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer
Hou ervan

Hoge waardering

joris 2e klas havo5.9
Theo Van Der Laan4e klas vmbo2.8
moi 3e klas vmbo4.3
Meer verslagen ›