Hebbes door Carry Slee

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Hebbes
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • groep 8 | 647 woorden
  • 15 februari 2011
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
6 keer beoordeeld

Boekcover Hebbes
Shadow
Hebbes door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie


Schrijfster: Dit boek is geschreven door Carry Slee. Ik ga nu wat over haar vertellen. Carry Slee is 61 jaar. Ze schrijft meestal kinderboeken, maar ze schrijft ook soms boeken voor volwassenen. Haar eerste boek kwam uit in 1989. Dat heette Rik en Roosje. Daarna kwamen er nog veel meer boeken. Haar boeken zijn nu nog steeds erg populair. Er zijn ook boeken van haar verfilmd. Zoals: Afblijven, Timboektoe, Radeloos & Lover of loser.



De hoofdpersonen van dit boek zijn:

*Piek & Poeke – De tweeling waar het boek over gaat

*Noël – Poeke & Piek stelen van hem zijn verhaal

*De burgemeester



De overige personen zijn:

*Wilbert – De broer van Piek & Poeke

*Juf Aafje – De juffrouw van Noël toen hij in groep 2 zat

*Meester Timo – De meester van Noël toen hij in groep 3 zat

*Meneer Zandstra - De vader van Piek, Poeke & Wilbert

*De moeder van Noël

*Meneer van Delden – Het hulpje van de burgemeester

*Twiet – De vogel van juf Aafje

*De buurvrouw van Poeke & Piek



Het verhaal speel zich af in een rustig dorp. Je wordt tijdens het boek een beetje boos op Poeke & Piek. Want ze zijn echt zo gemeen dat je denkt: ‘Wat een rotkinderen!’ Maar op het einde van het verhaal, is het toch erg leuk. Het boek is verzonnen, maar het zou ook echt gebeurd kunnen zijn. De tekeningen vind ik erg mooi. De stijl van de illustrator is een beetje slordig. Maar ik hou daar wel van. Ik geef het boek een 8. Want je wordt er wel een beetje boos van, maar het is ook grappig.











Poeke & Piek zijn twee heel vervelende kinderen. Ze pesten iedereen die ze kennen. Hun vader is helemaal niet trots op hen. Hij is wel trots op hun oudere broer Wilbert. Want die is wel altijd aardig, en hij zit de hele dag te studeren. Poeke & Piek wilden dat hun ouders ook trots op hen waren. Op een dag toen Piek & Poeke op school waren, verlootte de juffrouw een chocoladereep. Ze zei: ‘Jullie mogen raden, een getal onder de vijfentwintig.’ En ze schreef het goede cijfer achter op het bord zodat niemand het kon zien. Poeke snoof, dat deed ze wel vaker. Maar dit keer gebeurde er iets vreemds in haar neus. Het begon met een heel branderig gevoel en daarna gingen haar neusvleugels trillen. Toen ze met haar neus naar de richting van een jongetje wees moest ze niezen. Toen iedereen was geweest draaide de juf het bord om. Het jongetje waarbij Poeke moest niezen had gewonnen. Sinds dat moment hadden Poeke & Piek een speciale gave. Ze konden de winnaar ruiken… En toen hun vader op een dag zei dat hij erg trots zou zijn als een van zijn kinderen een kast vol prijzen heeft, dachten Piek & Poeke: ‘dit is onze kans’.





Noël is een jongetje die ook een speciale gave heeft. Hij kan heel mooie verhalen verzinnen. Op een dag is er een verhalenwedstrijd in het dorp, en Noël doet mee. Maar hij zit pas in groep 2, dus hij kan zijn verhaal nog niet opschrijven. Daarom wilde hij bij de wedstrijd, zijn verhaal uit zijn hoofd voorlezen. Maar toen hij op weg was naar het gemeentehuis; waar de verhalenwedstrijd plaatsvond, kwam hij Poeke & Piek tegen. Ze zeiden tegen hem dat hij zijn verhaal persé op papier moest inleveren. Daarom vroegen ze aan Noël of zei het op moesten schrijven. Zo gezegd zo gedaan. Poeke & Piek schreven Noël’s verhaal op en gingen ervandoor. Ze leverden het in, en wonnen de eerste prijs, een zilveren beker. De burgemeester werd verliefd op Poeke & Piek. Toen Noël tegen alle mensen zei dat hij dat verhaal had verzonnen, geloofde niemand hem. Behalve meester Timo. Daarom gingen meester Timo en Noël samen bedenken hoe ze Piek & Poeke konden stoppen…


REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hebbes door Carry Slee"