Fout door Mel Wallis de Vries

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover Fout
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • vwo | 802 woorden
  • 24 mei 2010
  • 562 keer beoordeeld
Cijfer 7
562 keer beoordeeld

Boekcover Fout
Shadow

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs…

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten on…

Stel je voor: je wordt wakker vastgebonden aan een boom en je hebt geen idee waar je bent. Het is koud, regenachtig en in de wijde omtrek is geen mens te bekennen. Bij je voeten ontdek je een briefje met de tekst: dit is je verdiende loon. Vanavond ben je dood. Het overkomt de zestienjarige Sophia. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs. Terwijl de tijd doortikt, herinnert ze zich langzaam weer flarden. Weet Sophia uiteindelijk wie haar heeft ontvoerd? Kan ze dit overleven? En welke rol speelt Damian, haar nieuwe vriend? Ze heeft slechts een dag om achter de waarheid te komen.

Fout door Mel Wallis de Vries
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

Zakelijke gegevens:

Titel: Fout

Auteur: Mel Wallis de Vries

1e uitgave: 2008

Bladzijdes: 77

Samenvatting:

In het boek lees je de gedachten van de moordenaar en het leven van het slachtoffer.

Als Sophia Faber (16 jaar) wakker wordt met knallende hoofdpijn en vastgebonden aan een boom weet ze dat er iets goed mis is. Voor haar voeten vind ze een briefje met ‘’Dit is je verdiende loon, trut. Vanavond ben je dood’’. Ze is wanhopig en probeert van alles om te ontsnappen. Maar tevergeefs. Langzaam begint ze zich steeds meer te herinneren. Na een tijdje redeneren komt ze er achter dat het misschien haar vriendje Damian is. Ze probeert nog een keer los te komen, maar de touwen zitten te vast. Ze heeft geen besef van tijd en weet dus niet hoelang ze nog te leven heeft. Als het schemerig begint te worden hoort ze voetstappen en ze begint te schelden tegen wie ze denkt dat het Damian is. Als de gedaante dichter bij komt ziet ze dat het niet Damian maar Cecile is. Cecile, dat stille meisje uit het hockeyteam? Wat moet Cecile nou van haar? Ze heeft haar niets misdaan. Dan begint Cecile alles uit te leggen. Over dat Damian haar vriendje is en dat ze Sophia en hem had zien zoenen. Ze wou wraak nemen. Als ze klaar is met vertellen schopt ze nog 1 keer tegen Sophia maakt dan de koffer open met het pistool. Wat Cecile alleen niet merkt is dat door de trap het touw is gebroken. Als Cecile even niet kijkt grijpt Sophia haar kans en rent weg. Als ze een stuk verder is duikt ze de bosjes in en belt de politie. Als ze haar mobiel weer neerlegt hoort ze opeens een harde knal. Als de politie er is zetten ze een zoektocht in naar Cecile die ze even later vinden in het bos, ze heeft zelfmoord gepleegd.

Titelverklaring:

Fout : ik denk dat het gaat om Cecile die de foute beslissing maakt om Sophia te vermoorden.

Vastgebonden : omdat Sophia 24 uur vastgebonden zit en nergens heen kan. Ook staat daarvan ook een afbeelding op de voorkant.

Hoofdpersoon:

Sophia is blondine van 16 jaar en woont in Amsterdam. Haar karakter is:

Angstig : omdat ze alleen in het bos zit en het dan ook nog eens gaat stormen.

Zenuwachtig : ze weet niet wat er gaat gebeuren.

Denk goed na : omdat ze alles probeert terug te halen om te bepalen hoe ze in het bos is gekomen.

Heldhaftig : omdat ze het pistool uit de handen van Cecile durft te slaan en weg durft te rennen.

Recensie:

ChickLit.nl (Daphne) op 25 oktober 2008:

'Dit is je verdiende loon, trut. Vanavond ben je dood.' Dat is de angstaanjagende tekst die de zestienjarige Sophia vindt, nadat ze is wakker geworden, vastgebonden aan een boom. De paniek slaat toe, want voor Sophia is het geheel onduidelijk wie haar deze ontvoering en bedreiging aandoet. Omdat Sophia op dat moment de enige is die haar vragen kan beantwoorden, probeert ze zich te herinneren wat zich de avond ervoor heeft afgespeeld. Op het eerste gezicht blijven de herinneringen vaag en onscherp, maar wanneer Sophia terugdenkt aan vier weken geleden, worden de beelden in haar hoofd scherper. Als een rechercheur van haar eigen ontvoering, probeert ze alle feiten en gesprekken op een rijtje te zetten. Tegelijkertijd probeert ze met al haar kracht zich los te maken van de verschrikkelijke situatie waarin ze verkeert. Beetje bij beetje wordt het Sophia duidelijk hoe ze op deze plek in het bos terecht is gekomen. Maar dan hoort ze voetstappen dichterbij komen...

Fout is een spannende jeugdthriller. Vanaf de eerste bladzijde word je meegezogen in de belevingswerelden van het slachtoffer Sophia en die van de dader. Door de flashbacks in het verhaal kun je precies volgen hoe Sophia in deze situatie terecht is gekomen. Mel Wallis de Vries schrijft zodanig, dat je niet alleen aan het lezen bent, maar dat je het verhaal ook in concrete beelden kunt laten afspelen in je hoofd. Fout is een dun boekje dat je, door de spannende verhaallijn, snel uit hebt. Wat mij betreft had het verhaal nog wel wat langer mogen duren! Zeker een aanrader voor de liefhebber van jeugdthrillers!

Ze gebruikt de volgende onderwerpen:

Het verhaal

Het onderwerp

Ze heeft de beoordelingswoorden:

Spannend

Meegezogen

Aanrader

Zodanig

Concreet

Het eindoordeel van de recensent:

Een dun boekje met een spannende verhaallijn, een aanrader voor jeugdthriller fans.

Eigen mening:

Beoordelingswoorden over het boek:

Super spannend : je weet niet wie haar heeft vastgebonden en hoe ze haar gaat vermoorden.

Laat me meeleven : Sophia zit alleen in het bos terwijl ze weet dat ze elk moment vermoord kan worden.

Echt : dit soort vreselijke dingen kunnen in het echt ook gebeuren.

Zet me aan het denken : wat zou ik doen als ik daar vastbonden zat?

Ik heb nog nooit zo snel een boek uitgelezen! Kortom een spannend en vlot lezend boek!

REACTIES

A.

A.

ik vind dit boek heel itresant en ik wou vragen of er nog meer van deze boeken zij n ?

13 jaar geleden

P.

P.

nee

9 jaar geleden

N.

N.

ja deze boeken zijn er, tenminste wel spannende boeken!

ook in de serie van de boeken van mel wallis de vries.

7 jaar geleden

R.

R.

wat een raar boekverslag...
de titel heeft een meervoudige betekenis! bv. de 'foute' jongens waar ze steeds verliefd op word?

12 jaar geleden

A.

A.

Er zitten een paar fouten in.
Bv : Het is geen briefje waar op staat " Dit is je verdiende loon , trut . Vanavond ben je dood " maar een envelop
En Cecile haalt het pistool niet uit heen koffer maar uit een tas.

12 jaar geleden

L.

L.

anika er zijn meer soort boeken bij de een is het dat bij de ander is het dat daarom dat jij denkt dat het fout is x

11 jaar geleden

H.

H.

cecile pleegt wel zelfmoord maar word daarna zwaargewond gevonden en redt het net.

10 jaar geleden

S.

S.

dit is een verslaaag met heeel vel tiep fauten

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Fout door Mel Wallis de Vries"