Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 6.5
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 561 woorden
  • 4 april 2010
  • 116 keer beoordeeld
Cijfer 6.5
116 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Pizza Maffia geschreven door Khalid Boudou
Het boek gaat over Brahim. Brahim zijn vader(Amar) heeft een goed draaiende pizzeria. Brahim is druk bezig met school, hij moet een CKV verslag maken. Hij kiest ervoor om samen met Haas zijn neefje en beste vriend een clip te maken. De clip gaat over Alis en is ook tegelijkertijd haar verjaardagscadeau.

Thuis gaat het niet heel goed. Zijn vader erg ziek is. Daarom neemt de oom van Brahim, de broer van Amar, de pizzeria over. Amar controleert precies wat oom Faris doet. Hij komt erachter dat er geld verdwijnt. Amar nodigt oom Faris uit om erover te praten(hij is er behoorlijk boos over). Oom Faris zegt dat hij nieuwe schoonmakers heeft aangenomen, die vrij duur zijn. Amar vertrouwt het niet en ontslaat oom Faris.

Vanaf dan wordt van Brahim verwacht dat hij de zaak overneemt, hij heeft het er heel moeilijk mee. Hij koopt een fles Bacardi en drinkt er flink van. Als hij later haas tegenkomt die ook een fles Bacardi bij zich heeft gaan ze samen verder. Ze eindigen in een kroeg waar ze uiteindelijk ruzie krijgen. Brahim neemt de pizzeria toch over. In het begin gingen de zaken goed. Maar al snel krijgt hij concurrentie, zijn ontslagen oom Faris richt samen met haas zijn eigen pizzeria op. Hij gaat hierdoor helemaal in de pizzeria op, hij meldt zich vaak ziek op school, hij heeft minder tijd voor zijn vriendin. Dit vindt ze uiteraard niet leuk.

Haas zijn leven bestaat uit muziek. Om klanten naar hun pizzeria te trekken geven ze op iedere donderdag en zaterdag feestjes. Brahim komt ook, op het feestje probeert een lap-dancer hem te versieren, ze geeft hem een paar kusjes maar Brahim duwt haar weg en gaat naar huis.

Als hij de volgende dag een anoniem sms’je krijgt waarin een link van een youtube filmpje staat, bekijkt hij het filmpje. Hij ziet een vaag gezicht wat op dezijne lijkt ook hoort hij zichzelf dingen zeggen uit zijn gemaakte liedje. Hij weet meteen dat haas hem dit geflikt heeft. Hij pakt zijn scooter en racet naar de sportschool, van een jongen van de sportschool leent hij een vuurwapen. Hij racet verder naar haas. Zodra hij hem ziet slaat hij hem op de grond en wil hem doodschieten, het lukt hem niet. Hij kan niet, hij kan niet zijn eigen neef doodschieten. Haas grijpt de kans en pakt zijn eigen scooter om te vluchten. Brahim gaat er zo snel als kan achteraan een flinke race volgt. Uiteindelijk komen zo op de snelweg terecht, auto’s toeteren van links en rechts. Brahim probeer Haas van zijn scooter te trappen. Als Brahim met zijn scooter haas ramt, vliegen ze allebei de berm in. Haas is flink gewond, zijn been is gebroken. Brahim duwt er net zo lang op totdat Haas bekent dat hij het was. Hij bekend alles wat hij heeft gedaan, hij verteld dat hij de geen was die met geld liep te rotzooien omdat hij niet wou dat zijn vader beter contact had met Brahim dan met hemzelf. Brahim heeft genoeg gehoord hij loopt naar zijn pizzascooter en rapt hem op. Hij leest de tekst achterop zijn scooter ‘Novara Pizza’s Pizza’s om op te eten! Volgens traditioneel recept!’ Brahim hoort de sirene van de ambulance en denkt na of hij Haas ooit nog zal vergeten.

REACTIES

J.

J.

het staat echt vol met fouten

BV "Hij pakt zijn scooter en racet naar de sportschool, van een jongen van de sportschool leent hij een vuurwapen"

klopt niks van hij gaat naar een restaurant eigenaar die hij heeft ontmoet in de sportschool en die geeft hem een wapen

12 jaar geleden

A.

A.

ik ben zeer teleurgesteld in deze gang van zaken.
De tekst bevat vol fouten, en volgens mijn heeft hij dit boek zelf niet eens goed gelezen

6 jaar geleden

A.

A.

klopt niet zoveel van.
hij heeft het boek niet gelezen en vindt dit erg vervelend dat dit zon hoog cijfer krijgt dit is voor andere heel storend omdat mensen hiervan willen leren voor een boektoets

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"