Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 7.3
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 952 woorden
  • 1 februari 2010
  • 10 keer beoordeeld
Cijfer 7.3
10 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens
Titel: Piercings en Parels
Schrijver: Maren Stoffels
Datum verslag: 16-10-’09
Genre: Drama, Romantiek

Samenvatting
Roosmarijn wil maar niet zeggen op wie ze is en Sofie voelt zich best wel beledigt als haar beste vriendin niets zegt over haar geheimen. Sofie gaat er niet op in en denkt dat ze het vanzelf wel te weten gaat komen.
Later komt ze het wel te weten en blijkt dat Roosmarijn verliefd is op Sofie, eerst vindt Sofie dit niet zo leuk omdat ze er gepest door wordt. Maar later komt alles weer goed en blijven Sofie en Roosmarijn toch weer vrienden!
Sofie mailt dagelijks haar vriendin (Floor) in Zutphen die ze op vakantie heeft ontmoet. Ze mailt haar bijna elke dag en praat over alles met haar, ze krijgt dan tips van Floor en kan daar mee aan de slag.

Maar Floor heeft ook een probleem, zij vindt het heerlijk om uit te hongeren en het ergste wat haar kan overkomen is vol zitten. Ze heeft dus Anorexia en het gaat de laatste tijd niet goed met haar. Floor wordt opgenomen in het ziekenhuis maar door Sofie komt ze er later gelukkig nog vanaf.
Ondertussen weet ze ook niet of ze het nou uit moet maken met Tygo. Ze vindt hem erg lief enz., maar denkt dat ze hem niet meer echt ‘leuk’ vind en maakt het uit. Ze vindt Menno toch leuker.
Menno is haar vakantievriendje die ze maar niet kan vergeten, hij is ook het broertje van Floor .Sofie heeft dus veel moeten beslissen en is vele problemen tegen gekomen maar toch is het goed afgelopen met alles…

Personen
Sofie; Sofie heeft een stoer uiterlijk, maar is een beetje onzeker. Ze houd om verder te gaan met andermans advies zoals die van Floor. Ze heeft met Tygo maar later komt ze erachter dat ze haar vakantievriendje: Menno toch leuker vindt.
Roosmarijn: Roosmarijn is een goede vriendin van Sofie
Ze is al vanaf het begin van het boek verliefd, op wie wilt ze niet zeggen.
Maar later blijkt het dat ze op Sofie is.
Ze lossen dit samen op en worden weer vriendinnen. Roosmarijn is een gevoelig type en haar moeder is paar jaar geleden overleden.

Bijpersonen;
Ger: De vader van Roosmarijn.
Edwin: Een pestkop die Sofie zit te pesten.
Carolien: De lerares van Sofie die haar helpt om Edwin terug te pakken.
Tygo: Tygo is de ex van Sofie,

Plaats
Het verhaal speelt zich op meerdere plaatsen af. Er staat niet in beschreven waar Sofie woont maar wel waar Floor woont; Zutphen.
Op school, bij Roosmarijn/Sofie thuis en een deel in Zutphen waar Floor woont…


Tijd
Het verhaal speelt zich af in de tijd van nu. Dat merk je omdat ze communiceren door elkaar op te bellen en te sms-en ook communiceert Sofie met Floor via mail(of te wel computer)

Begin
Het verhaal begint al gelijk dat Roosmarijn ‘iemand’ leuk vindt, dus het heeft niet een mooie inloop vind ik zelf maar later begrijp je het wel weer.
Roosmarijn vindt dus iemand leuk maar ze wilt niet zeggen op wie. Sofie wordt best wel boos op haar en boos naar huis. Voor de rest in ze nog erg verliefd op Tygo en spreekt veel met hem af. Ook mailt ze veel met Floor om haar van alles te vertellen.

Probleem
Het probleem is dat ze niet meer vlinders in haar buik heeft als ze Tygo ziet. Ze heeft het gevoel dat ze nog steeds Menno leuk vindt en weet niet wat ze moet doen.
Floor mailt Sofie opeens dat het niet meer zo goed met haar gaat en dat ze niet zo veel meer eet. Later blijkt het dat ze Anorexia heeft en Sofie ligt daar ’s nachts wakker van.

Afloop
Sofie komt aan het einde op het idee om het uit te maken met Tygo omdat ze het niet eerlijk voor hem vind.
Daarnaast heeft Sofie ook Floor en Roosmarijn geholpen. Floor van haar Anorexia, en ze heeft het weer goed gemaakt met Roosmarijn die haar leuk vond en zijn nu weer gewoon vrienden. Floor bezoekt ze nog aan het einde. Maar of ze Menno nou gaat vertellen dat ze hem nog leuk vindt, is niet bekend want het eindigt met de zin;
Floor roept naar Menno; “Sofie wil je wat zeggen!”

(ik hoop nog dat er een vervolging van dit boek komt want je hebt ook nog andere delen van deze boek alleen deze is als laatst uitgekomen.)

Titel
Het boek heet Piercings en Parels omdat 2 verschillende meisjes heel goed bevriend zijn (Sofie & Floor)
Sofie is: 'Piercings' omdat ze zo stoer is...
En Floor is: 'Parels' omdat ze heel tuttig is...
Toch kunnen deze 2 meisjes met verschillende karakters goed met elkaar opschieten.
Ik vind het een bijpassende titel, alleen jammer dat het allen over Floor en Sofie vertelt en niet over de rest.

Beoordeling
Spannend; Ik vond het een leuk boek, en omdat het zo spannend was heb ik hem in 2 dagen uitgelezen. Het sleurt je gewoon mee omdat je je heel snel in de hoofdpersoon kunt inleven. Ik leefde gewoon helemaal met Sofie mee, want het kan iedereen overkomen wat er in dit boek gebeurd.

Ontroerend;Ik vond het heel erg dat Floor Anorexia kreeg, want tegenwoordig krijg je dat heel vaak te horen.Ik vind het ook heel interessant hoe ze dat vertelt van; Mijn eten voor mijn ouders verstoppen is een sport voor mij en het ergste wat mij kan overkomen is vol zitten.
Ik vind het hele ontroerende zinnen en vond het boek heel erg mooi.

Daarom ben ik nu van plan om de andere delen ook te lezen, ik had alleen wel beter eerst het eerste boek kunnen kiezen maar zonder dat je de eerste boek heb gelezen snap je het ook heel erg goed.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"