Loverboys door Helen Vreeswijk

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Loverboys
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 1014 woorden
  • 20 januari 2010
  • 17 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
17 keer beoordeeld

Boekcover Loverboys
Shadow

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun sch…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de twee vriendinnen tegen elkaar uit, maar de meiden willen hem niet teleurstellen en zeker niet verliezen. Om te bewijzen dat ze van hem houden, gaan ze ver. Veel te ver. Door toedoen van Mo komen ze in de prostitutie terecht. Dan volgt een barre strijd om te ontsnappen aan zijn terreur.

Loverboys door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
5. Samenvatting.
Lisa en Kelly zitten in de pauze te kletsen en te eten. Maar dan komt Fatiha er aan lopen. Fatiha is een stoer en brutaal meisje. Ze vraagt of Kelly en Lisa mee gaan naar de stad lekker winkelen. Lisa zegt ‘ik ga niet mee ik heb geen geld.’ Fatiha zegt ‘nou en ik kom altijd terug uit de stad met allemaal leuke dingen terwijl ik daar geen euro voor heb betaald.’ Kelly wil graag mee. Ze haalt samen met Fatiha Lisa ook over om mee te gaan. Na school gaan ze met zijn vieren naar de stad. Fatiha vraagt aan Kelly en Lisa of ze iets nodig hebben. Lisa zegt nee maar Kelly zegt ja een flesje nagellak. Fatiha en een vriendin van haar gaan een groot warenhuis in. Toen ze naar buiten kwamen hadden ze het beloofde flesje nagellak bij zich. Fatiha daagt nu Kelly uit om ook wat te gaan stelen. Maar Lisa vind het niet goed en zegt daarom in zo’n warenhuis kan ik het ook wel niemand die let op. Ik steel wel wat meer niet in het waren huis. Lisa loopt samen met Kelly door de winkelstraat. Ze gaan een kleding winkel in Kelly staat op de uitkijk terwijl Lisa snel twee blousejes onder haar shirt doet. Ze lopen samen naar de steeg waar Fatiha en Kelly helemaal verbaast zijn dat ze het durfde. Fatiha stelt voor wat te gaan drinken. Lisa zag hem al zitten en hij haar ook. Mo komt naar Fatiha toe en vraagt wie zijn de dames. Fatiha zegt dit zijn Lisa en Kelly. Mo gaat weer terug naar de bar en Lisa en Kelly gaan weer naar huis. De volgende dag zitten Lisa en Kelly weer op het schoolplein voor de school als Fatiha eraan komt met de mededeling dat Mo verderop op Lisa staat te wachten. Lisa is nieuwsgierig en loopt naar het hek. Al snel stelt Mo voor, na schooltijd iets te gaan drinken Lisa vindt het goed. Na schooltijd staat Mo haar op te wachten en ze gaan samen naar het café. Lisa is heel blij dat hij haar ziet zitten. Ze krijgt cadeaus van hem en ze is smoorverliefd. Dit is wat Mo wil hij heeft haar helemaal in gepalmd. Lisa verandert ze is vrolijker en hangt om de minuut met Mo aan de telefoon. Ook Lisa’s moeder merkt dat Lisa verandert. Haar moeder daar in tegen vriendjes zij vindt Lisa veel te jong. Lisa trekt zich daar niets van aan, want ze is smoorverliefd op hem. Een paar dagen later zitten Lisa en Kelly samen met Mo en zijn vriend Ramon, die Kelly wel ziet zitten, in dicotheek Lolita. Vanuit het niets komen er vier jongens om Lisa en Kelly heen staan, die aan hun kont en hun borsten begonnen te zitten. Lisa schreeuwde om hulp en Mo kwam aan gerend en sloeg de jongens in elkaar. Toen Lisa en Kelly alvast naar de auto van Mo liepen, had Mo een onderonsje met de vier jongens. Het bleek dat het allemaal ingestudeerd was, omdat Mo indruk op Lisa moest maken.
Op een avond zei Mo tegen Kelly dat hij eigenlijk op haar verliefd was, maar dat hij het niet uit wou maken met Lisa omdat hij haar niet wou kwetsen, dus dat hij in het geheim een relatie met haar wou. Kelly vond Mo stiekem al een tijdje leuk en stemde na enige verwarring in, want dat was het beste voor Lisa. De tijd verstreek en al snel kwam Mo met het verhaal dat hij teveel geld aan Kelly had uitgegeven en dat hij daardoor in de schulden zat. Hij vroeg Kelly of zij tijdelijk voor hem als serveerster in een seksclub in België wilde werken, om wat geld te verdienen. Uiteindelijk stemde ze in en ze vroeg of haar moeder het niet moest weten. Mo maakte haar wijs dat haar moeder slecht voor haar was en het toch niet goed zou vinden en uiteindelijk gingen ze samen naar België.

De volgende dag vertelde hij Kelly dat hij naar Nederland moest voor zijn werk, maar dat hij snel weer terug zou komen. Kelly vond het niet fijn maar begreep dat Mo zijn baan als ‘’accountant’’ niet mocht verliezen. Kelly maakte kennis met Lien, een wat oudere, dikke vrouw die een beetje de bazin was van de club. Ze gaf haar een stel kleren, dat ze aan moest doen en vertelde de regels van het serveren: De fooi mocht je zelf houden en de klanten mochten alleen aan je borsten en billen komen en als ze meer wilden moesten ze naar de dames aan de bar gaan. Lien verdween en Kelly trok snel het korte rokje en het laag uitgesneden topje aan en ging wat onwennig aan het werk. Eenmaal terug in Nederland wordt hij gebeld door Lisa. Ze is helemaal overstuur en vertelt dat ze niet meer thuis wilt wonen. Mo zegt kom maar bij mij wonen ik weet nog wel een adresje in België waar je zo lang kan zitten. Eenmaal weer in België zegt Mo tegen Lisa dat hij weg moet voor zaken. Hij gaat naar Kelly. Na een paar weken vertelt hij Lisa dat hij in geldnood zat. Hij vroeg haar om te tippelen aan de haven. Het was maar een maandje en zo kon ze haar eigen geld verdienen. Lisa stemde eerst niet toe maar ze moest wel na alles wat Mo voor haar gedaan had. Lisa’s moeder lag in het ziekenhuis na een ernstig ongeval. Ze was tegen een vrachtwagen aangereden en had een hersenschudding. In haar plaats belde haar broer, die een tijdje bij hen kwam wonen, naar de ouders van Kelly. Hij wilde weten waar Lisa was, maar die konden hem niet verder helpen. Kelly was zelf ook verdwenen en ze wisten niet wat ze konden doen. Na lange tijd werken voor Mo, kwam Kelly via dikke Lien te weten dat Lisa ook voor hem werkte. Dikke Lien deed er alles aan om de meisjes terug in contact te brengen zonder dat Mo het te weten kwam.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboys door Helen Vreeswijk"