The whispering knights door Penelope Lively

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover The whispering knights
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 590 woorden
  • 22 juni 2009
  • 49 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
49 keer beoordeeld

Boekcover The whispering knights
Shadow
The whispering knights door Penelope Lively
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Samenvatting
Het verhaal gaat over William, Susie en Martha. Zij wonen in het dorpje Steeple Hampden. William heeft van zijn vader een boek met recepten er in gekregen, dus toen wilden ze een recept gaan maken. Alleen Martha vond dat niet zo’n goed idee. Even later gaan ze naar een schuurtje. Daar doen ze de ingrediënten in en maken een vuurtje. In de pot zitten allemaal kikkerpootjes. Eigenlijk hebben ze er niet zoveel zin meer in, dus maken ze het vuurtje uit. Dan staat er ineens een oude vrouw in de deuropening, dat is Miss Hepplewhite en ze vertelt dat ze iets gevaarlijks hebben gedaan en dat dit de plek van een heks is geweest. Die heks heette Morgan. Die heks is al een lange tijd weg, maar doordat ze die heksendrank hebben gemaakt kan ze dus weer terug komen.
Als Martha s’avonds in bed ligt, komt de heks ook tevoorschijn. Ze ziet namelijk de schaduw op de muur die eruit ziet als een oude vrouw. De volgende ochtend vertelt ze dat aan Susie en William, maar die geloven haar niet.

Als ze bij de schuur aankomen, ligt er een grote hoop met stro. Susie wil er wat stro van af pakken zodat ze niet op de koude vloer hoeft te zitten. Maar als ze het wil pakken beweegt het stro, William gaat kijken en dan staat er een beest dat vuur spuwt. Dan vliegt de stroberg in de brand en ze pakken een emmer met water. En dan is het vuur geblust.
Dan gaan ze naar Miss Heppelwhite en ze vertellen haar wat er is gebeurd. Ze stelt voor om een herrie avond te organiseren. De kinderen komen ’s avonds naar haar toe en maken de hele avond geluid, want dat vind de heks Morgan niet leuk. Een paar dagen later verveelt Susie zich, dus ging ze even in het schuurtje kijken. Voor de deur ziet ze een grote doos staan die voor haar is. Daar zit een taart in, maar dat blijkt een vergiftigde taart te zijn.
De volgende dag horen ze op het nieuws dat er een snelweg langs de stad zal komen, maar de man had besloten om de snelweg door hun dorpje te laten komen.
Ze protesteren en gaan handtekeningen verzamelen. Dan komt er op een dag een grote auto in de stad en zien ze een vrouw in de auto zitten die ze heel lang aankijkt, dan weten ze dat het Morgan is.
Morgan doet zich voor als de vrouw van de fabrieksman. Door haar heeft hij het hele gebeuren niet door laten gaan.
Op een avond wordt Martha weer wakker van een geluid, maar ze gaat gewoon weer verder slapen. De dagen erna blijkt Morgan haar in haar macht te hebben. Susie en William willen er alles aan doen om haar terug te krijgen en halen haar bij Morgan weg. Dan rennen ze de kerk in, en na een tijdje rennen ze verder en gaan ze met de bus. Als ze uitstappen is daar weer de auto. En die rijd ze achterna, ook in de sloot. Daarna worden ze weer gevolgd door Morgan en rennen ze naar een grote cirkel stenen. Die stenen heten the Knights. Ze vallen in het midden en ineens sluiten de stenen zich om hun heen en dan horen ze een gevecht aan de andere kant. Als ze wakker worden is alles weer normaal, en gaan ze naar huis. De snelweg gaat niet meer door de stad heen en van Morgan hebben ze ook geen last meer.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The whispering knights door Penelope Lively"