Twilight door Stephenie Meyer

Beoordeling 6.3
Foto van een scholier
Boekcover Twilight
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo/havo | 557 woorden
  • 29 mei 2009
  • 100 keer beoordeeld
Cijfer 6.3
100 keer beoordeeld

Boekcover Twilight
Shadow

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined t…

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, …

When Isabella Swan moves to the gloomy town of Forks and meets the mysterious, alluring Edward Cullen, her life takes a thrilling and terrifying turn. With his porcelain skin, golden eyes, mesmerizing voise, and supernatural gifts, Edward is both irresistible and impenetrable. Up until now, he has managed to keep his true identity hidden, but Bella is determined to uncover his dark secret.

What Bella doesn’t realize is that the closer she gets to him, the more she is putting herself and those around her at risk. And it might be too late to turn back...

Twilight door Stephenie Meyer
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Spannend, romantisch en niet weg te leggen: Twilight!

Stephenie Meyer heeft een geweldig boek geschreven. Twilight is het eerste deel van de Twilight saga. De Twilight saga bestaat uit nog drie boeken: New moon, Eclipse, en Breaking Dawn. Deel 5 komt dit jaar ook nog uit. De eerste 4 boeken zijn vanuit Bella geschreven, Deel 5 zal vanuit Edward worden geschreven. Twilight is ook filmt en is een hit! Twilight is genomineerd voor 6 MTV Movie Awards, namelijk de MTV Movie Award voor: Best movie, Best Kiss, Best fight, Best song for a movie, Kristen Stewart voor Best Female performance en Robert Pattinson en Taylor Lautner voor Break through performance Male. New Moon wordt nu ook verfilmd en komt dit najaar in de Bioscopen.

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nog toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Bella is er absoluut van overtuigd dat Edward levensgevaarlijk is, maar ook dat ze onvoorwaardelijk en onherroepelijk verliefd op hem is. “Ik heb nooit echt nagedacht over hoe ik dood zou gaan, hoewel ik daar de laatste maanden redenen genoeg voor had. Maar zelfs al had ik dat gedaan, dan nog zou ik nooit bedacht hebben dat het zo zou gaan. Ik staarde met ingehouden adem naar de andere kant van de lange ruimte, in de donkere ogen van de jager, die vriendelijk terugblikte. Het was wel een goede manier om dood te gaan: in plaats van iemand anders, iemand van wie ik hield. Nobel, zelfs. Dat zou toch wat waard moeten zijn.”


Ik vond het boek heel leuk, omdat het een spannend en romantisch verhaal is. Ik vond de manier waarop het geschreven is geweldig, want het is zo mysterieus en maakt je nieuwsgierig naar de rest. Je moet gewoon telkens door lezen. De manier waarop Edward soms reageert, vond ik ook erg mooi. Hij is soms gemeen en hard, alsof hij zijn geen emoties heeft of ze niet wil laten zien, maar soms is hij ook erg romantisch en mysteries, wat ik mooi vind. En hij is vol liefde en is soms een beetje over bezorgd. Het perfecte boek voor mensen die van fantasie en liefdesverhalen houden. Het gevecht op het einde wordt erg mooi verteld en is ook erg spannend. En zo zijn er nog een paar spannende momenten. Twilight is eigenlijk erg veel zijdig. Twilight is ook een goed en mooi boek voor iemand die niet van vampiers houd, omdat ze hier in een compleet ander ‘licht’ worden gezet. Ze zijn niet allemaal die bloeddorstige nachtwezens zoals je gewend bent uit de horrorfilms, maar eigenlijk bloed mooie “normale” mensen als je ze zou zien en zijn eigenlijk best menselijk als je ze echt goed leert kennen.

Twilight is echt een geweldig verhaal en ook de andere delen zijn stuk voor stuk net zo geweldig! Liefde, spanning, vampiers voor ieder eigenlijk wel wat wils. Een geweldig verhaal geschreven door een geweldige auteur! Kom maar op met de rest!

REACTIES

I.

I.

Dit lijkt meer op een samenvatting van de achterkant van een boek. In deze 'samenvatting 'schrijf je alleen over het begin. En hou je het laatste nog over alssof het een heel spannend stukkje is. Ik heb juist dat laatste stukje nodig. Groetjes, ik

13 jaar geleden

C.

C.

Thanks het heeft mij goed geholpe!!
Trouwens da einde als ge da verklapt is het ook nie tof he ........
(aan die voor mij)

13 jaar geleden

J.

J.

Goede opbouwende kritiek hoor, je vond het leuk omdat het spannend en romantisch is en hoe is het dan geschreven?

Het verhaal miste voor mij een echt plot, het ging alleen maar om over-emotionele karakters die niks bereiken

13 jaar geleden

K.

K.

Ik vond het meer op een samenvatting lijken van een boek, maar twiligtht is mijn favoriete film en boek.
Misschien kan je een hele boekverslag maken van alle delen en dan ook op een site zetten.

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Twilight door Stephenie Meyer"