Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo/vwo | 642 woorden
  • 20 april 2009
  • 11 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
11 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1: Titel: Piercings & parels
Schrijfster: Maren Stoffels

2:Er is een meisje die meer van het stoere is met dreadlocks en zo houdt. En een ander meisje is zo’n meisje dat altijd netjes en in de mode wil zijn en die heel erg op haar uiterlijk let. Dus het ene meisje houdt meer van piercings en zo en de ander van parels en andere mooie dure dingen.

3: Roosmarijn is een goede vriendin van Sofie. Maar de laatste tijd doet ze heel raar tegen Sofie, Ze begint te blozen als ze een compliment van haar krijgt en wil niet zeggen op wie ze verliefd is.
In de vakantie was Sofie verliefd geworden op Menno de broer van haar beste vriendin Floor. Maar ze heeft verkering met Tygo, een jongen van school. Uiteindelijk besluit ze het met Tygo uit te maken omdat ze niet meer van hem houdt. Ze durft nog niet tegen Menno te zeggen dat ze verliefd op hem is omdat ze nee zei toen hij haar verkering vroeg en ook omdat hij nu verkering heeft met een ander meisje.

Floor krijgt anorexia en Sofie schrikt heel erg als ze in het ziekenhuis komt te liggen omdat ze dacht dat het beter met haar ging
Later in het boek lees je dat Roosmarijn al die tijd verliefd was op Sofie! Sofie schrikt er wel van en zegt dat ze niet op haar verliefd is maar wel vrienden wil blijven. Aan het eind komt alles weer goed met Floor en is iedereen weer dik bevriend met elkaar en word Floor weer beter.

4:De hoofdpersoon is Sofie Berger.Ze heeft heel veel over voor vrienden. Ze haat het als ze wordt gepest en wordt er verdrietig van. Ze kan mensen goed troosten
en advies geven. Ze is ook heel aardig.
Een belangrijk bijfiguur is Floor. Ze is de beste vriendin van Sofie en steunt haar overal in en geeft haar advies en andersom. Ze is aardig en trekt zich veel aan van wat anderen van haar vinden. Ze is heel dun en eet weinig en krijgt anorexia maar dankzij Sofie komt ze er weer bovenop. Floor kan net als Sofie mensen goed troosten.
Menno is de broer van Floor en geeft veel om haar, Sofie en zijn andere familie.
Hij is lief en heeft veel voor anderen over.

5: Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Rond de herfst en de winter. Want er staat vaak in het boek dat het in ‘deze tijd van het jaar ‘zo koud is.

6:Het verhaal speelt zich vooral af op school en bij Sofie thuis, achter de computer want Sofie gaat gewoon naar school. En daar speelt zich een heel stuk af over dat ze wordt gepest door een jongen in de klas. Ze mailt heel veel met Floor en zit veel thuis op haar kamer te computeren, huiswerk te maken of gewoon met haar vrienden te kletsen.

7: In het verhaal kijk je door de ogen van Sofie. Ze vertelt het verhaal ook heel goed want ze maakt het zo spannend dat je het boek het liefst in 1x zou willen uitlezen.


8: Ik vind het een heel erg leuk boek. Er zijn 3 delen van en ik vind het heel jammer dat de schrijfster er niet nog meer wil schrijven. Het boek gaat eigenlijk over een gewoon meisje en haar leven. Er gebeuren ook dingen die in het echt ook zouden kunnen gebeuren; ze word verliefd, haar vriendin heeft anorexia en een andere vriendin blijkt lesbisch en wordt verliefd op haar. Maar het wordt zo verteld dat het een leuk boek is voor ongeveer mijn leeftijd. Ik wil de hele serie lezen al zijn dat er maar 3… Als er ooit nog meer boeken zouden verschijnen zou ik die ook willen lezen. Maar ik heb met de schrijfster gemaild en die zegt dat de serie uit 3 boeken zal blijven bestaan. Helaas.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"