Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Loverboys door Helen Vreeswijk

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Loverboys
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vwo | 2792 woorden
  • 13 april 2009
  • 691 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
691 keer beoordeeld

Boekcover Loverboys
Shadow

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun sch…

Mo is knap, spannend en een beetje mysterieus. Mo is een loverboy, hij is doelbewust op zoek naar jonge meisjes die zich niet goed in hun vel voelen en niet al te stevig in hun schoenen staan. Mo overlaadt hen met cadeaus en doet alles om het de meisjes naar de zin te maken. Lisa en Kelly worden allebei smoorverliefd op hem en dat is precies wat hij wil. Hij speelt de twee vriendinnen tegen elkaar uit, maar de meiden willen hem niet teleurstellen en zeker niet verliezen. Om te bewijzen dat ze van hem houden, gaan ze ver. Veel te ver. Door toedoen van Mo komen ze in de prostitutie terecht. Dan volgt een barre strijd om te ontsnappen aan zijn terreur.

Loverboys door Helen Vreeswijk
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Boekgegevens:

Titel: Loverboys
Schrijver: Helen Vreeswijk
Uitgeverij: Manteau
Jaar van uitgave: 2007
Plaats van uitgave: Antwerpen
Druk: 7e druk.

Helen Vreeswijk:

Helen Vreeswijk is een Nederlandse schrijfster die werd geboren op 1 maart 1961 in Den Haag. In België worden haar boeken uitgegeven door de Belgische uitgeverij Manteau en in Nederland worden zij uitgegeven door uitgeverij Unieboek. Door haar dyslexie had Helen Vreeswijk het vroeger best moeilijk op school, vooral met de saaie boekjes die ze moest lezen, had ze erg veel moeite. Dus begon ze met het schrijven van haar eigen verhalen. Ze besloot dat ze later schrijfster of politieagente wilde worden. Ze begon als vingerafdrukdeskundige en schrijfster van de kinderpagina van het personeelsblad bij de Centrale Recherche Infodienst, en is nu schrijfster van zeven jeugdboeken en assistent rechercheur bij de Nederlandse recherche.
Door haar werk kwam Helen Vreeswijk regelmatig in contact met daders en slachtoffers van gedwongen prostitutie. Haar ervaringen bij de recherche heeft ze verwerkt in haar boeken, die vooral gaan over misdaad tegen en door jonge volwassenen. De misdaadverhalen zijn speciaal voor jongeren geschreven en zijn gebaseerd op waar gebeurde verhalen over ontvoeringen, jeugdbendes, sektes, loverboys, stalkers, drugs en de gevaren van chatten. Helen Vreeswijk hoopt hiermee jongeren bewust te maken van de gevaren van de maatschappij van nu. Helen Vreeswijk heeft inmiddels 5 jeugdboeken op haar naam staan: Chatroom, Overdosis, De stalker, Loverboys en Eerwraak. Verder heeft Helen Vreeswijk ook nog een aantal boeken geschreven voor 11/12-jarigen: Bruiden van god, Het losgeld, Stuurloos en Het geheim van Brute Han.

Helen Vreeswijk is getrouwd en woont samen met haar man en haar twee dochters in een klein dorpje in Gelderland. Zelf geeft ze ook lezingen op school, over werken bij de politie en de onderwerpen van haar boeken.
De eerste vier boeken die Helen Vreeswijk schreef waren voor kinderen van een jaar of 11, deze boeken hadden niet zoveel succes en ze overweeg zelfs te stoppen met schrijven, want het schrijven kostte haar veel tijd en energie. Ze besloot toch nog een poging te maken met een boek voor jongeren: Loverboys, dit boek werd vooral in Vlaanderen een groot succes. Vaak zijn de boeken van Helen Vreeswijk erg spannend en realistisch.

Samenvatting:

Lisa is een verlegen meisje van 15 jaar, met Kelly als enige goede vriendin. Kelly is ook 15 jaar, heeft rood haar en heeft heel veel lef, ze durft zelfs meer dan ze zelf denkt. Op een dag als Lisa en Kelly samen op het schoolplein zitten te kletsen, komt Fatiha eraan, Fatiha is een stoer en brutaal meisjes, dat het niet zo heeft op regels. Ze nodigt de meisjes uit om met haar de stad in te gaan, om daar het een en ander te stelen. Lisa wil eigenlijk niet mee en Kelly stemt maar in omdat ze ook stoer wil overkomen. Na flink gezeur van Kelly en Fatiha, gaat Lisa ook maar mee. Als Fatiha en een vriendin, nadat ze zelf een flesje nagellak hebben gestolen, Kelly uitdagen om iets te stelen, wil Lisa bewijzen dat ze ook wel lef heeft en voor ze het weet zegt ze dat zij wel iets pikt. Als ze eenmaal met 2 blouses de winkel uit komt vinden Kelly en Fatiha haar ontzettend stoer. Ze besluiten wat te gaan eten in een cafeetje en daar stelt Fatiha een jongen aan hen voor, die zegt dat hij een vriend van Fatiha is en zich voorstelt als Mo.
De volgende dag zitten Lisa en Kelly weer op het schoolplein voor de school als Fatiha eraan komt met de mededeling dat Mo verderop op Lisa staat te wachten. Lisa is nieuwsgierig en loopt naar het hek. Al snel stelt Mo voor, na schooltijd iets te gaan drinken, waarmee Lisa zenuwachtig instemt. Na schooltijd staat Mo haar op te wachten en ze gaan samen naar het café. Eenmaal in het café wordt Lisa bedolven onder complimentjes en gevlei van Mo en al haar twijfels verdwijnen, ze valt als een blok voor hem en kan maar niet geloven dat zo’n stoere, oudere jongen, haar leuk vindt. Na een paar afspraakjes krijgen ze al snel verkering. Lisa krijgt geweldige cadeaus van hem en ze krijgt zelfs een mobieltje zodat hij haar altijd kan bereiken.
Ook Lisa’s moeder merkt dat Lisa verandert, ze is ineens de hele dag vrolijk en om de minuut gaat de telefoon. Lisa vertelt trots dat ze een vriendje heeft en dat ze daarom zo opgewekt is. Haar moeder daar in tegen, is daar helemaal niet zo blij mee, want ze vindt dat Lisa daar nog veel te jong voor is. Lisa trekt zich daar niets van aan, want ze is smoorverliefd op hem en dat zou haar alleenstaande moeder toch niet begrijpen. Een paar dagen later zitten Lisa en Kelly samen met Mo en zijn vriend Ramon, die Kelly wel ziet zitten, in een café. Vanuit het niets komen er vier jongens om Lisa en Kelly heen staan, die aan hun kont en hun borsten begonnen te zitten. Lisa schreeuwde om hulp en Mo kwam aan gerend en sloeg de jongens in elkaar. Toen Lisa en Kelly alvast naar de auto van Mo liepen, had Mo een onderonsje met de vier jongens. Het bleek dat het allemaal ingestudeerd was, omdat Mo indruk op Lisa moest maken.
Op een avond zei Mo tegen Kelly dat hij eigenlijk op haar verliefd was, maar dat hij het niet uit wou maken met Lisa omdat hij haar niet wou kwetsen, dus dat hij in het geheim een relatie met haar wou. Kelly vond Mo stiekem al een tijdje leuk en stemde na enige verwarring in, want dat was het beste voor Lisa. De tijd verstreek en al snel kwam Mo met het verhaal dat hij teveel geld aan Kelly had uitgegeven en dat hij daardoor in de schulden zat. Hij vroeg Kelly of zij tijdelijk voor hem als serveerster in een seksclub in België wilde werken, om wat geld te verdienen. Uiteindelijk stemde ze in en ze vroeg of haar moeder het niet moest weten. Mo maakte haar wijs dat haar moeder slecht voor haar was en het toch niet goed zou vinden en uiteindelijk gingen ze samen naar België.
De volgende dag vertelde hij Kelly dat hij naar Nederland moest voor zijn werk, maar dat hij snel weer terug zou komen. Kelly vond het niet fijn maar begreep dat Mo zijn baan als ‘’accountant’’ niet mocht verliezen. Kelly maakte kennis met Lien, een wat oudere, dikke vrouw die een beetje de bazin was van de club. Ze gaf haar een stel kleren, dat ze aan moest doen en vertelde de regels van het serveren: De fooi mocht je zelf houden en de klanten mochten alleen aan je borsten en billen komen en als ze meer wilden moesten ze naar de dames aan de bar gaan. Lien verdween en Kelly trok snel het korte rokje en het laag uitgesneden topje aan en ging wat onwennig aan het werk.
Eenmaal terug bij Lisa vertelde Mo ook haar van zijn hoge schulden, hij vroeg of ze af en toe voor hem wilde werken en al snel belandde ze als prostitué in de haven. Dikke Lien vindt het vreselijk wat Mo al die meisjes aan doet en besluit samen met een vriendin actie te ondernemen. Ze komen erachter dat Lisa ook voor hem werkt en ze maken een plan om de twee meisjes eruit te helpen. Lien betaalt mannen om bij Lisa langs te gaan als klant, haar vervolgens een uur mee te nemen en vervolgens weer zonder dat ze iets gedaan hebben terug te brengen. Als Kelly en Lisa erachter komen dat hij een loverboy is en hun allebei gebruikt heeft zijn ze ontzettend kwaad op hem en willen ze ontsnappen.

Lien regelt vervoer en als de meiden even alleen zijn maakt ze goede afspraken over het ontsnappingsplan. Ook krijgen ze van dikke Lien een brief mee die ze moeten lezen als ze op het goede punt zijn aangekomen. Mo houdt hun goed in de gaten en zet meteen een achtervolging in als hij merkt dat Kelly ontsnapt is. Als hij een telefoontje krijgt dat Lisa ook weg is, wordt hij helemaal gek en roept hij al zijn vriendjes op, om hem te helpen. In de brief van dikke Lien staat wat ze moeten doen als ze het goede punt hebben bereikt en dat ze samen naar de politie moeten gaan om Mo aan te geven. Uiteindelijk besluiten Lisa en Kelly dit te doen en ze vertellen het hele verhaal aan de politie. Door hun verklaring kunnen Mo en zijn vrienden worden opgepakt en kunnen Lisa en Kelly veilig terug naar huis. Eenmaal thuis aangekomen sturen Lisa en Kelly een kaart naar Dikke Lien, om haar te bedanken, voor alles wat ze voor hen heeft gedaan.

Personages:

Mo:
Mo is een knappe, spannende en mysterieuze jongen. Hij heeft donkere ogen en een licht accent. Mo is op zoek naar jonge meisjes die hij voor hem in de prostitutie kan laten werken. Hij verleidt de meisjes met complimentjes en dure cadeaus, waardoor ze stapelverliefd op hem worden. Mo zoekt via Fatiha contact met de meisjes om ze zo een voor een in de palmen. Hij kan uitstekend inschatten wat voor karakter de meisjes hebben en wat hij moet doen en zeggen om ze helemaal in te pakken.
Hij heeft meteen door dat Lisa heel onzeker is en dat ze vooral niet wil laten zien dat ze eigenlijk best wel laf en netjes is. Hij weet precies hoe hij de dingen bij haar moet brengen, zodat ze afhankelijk van hem wordt. Hij versiert haar met zijn lieve woordjes en complimentjes en doet net alsof hij tot over zijn oren verliefd op haar is. Lisa vindt het alleen maar heel spannend en leuk dat zo’n knappe, oude, jongen op haar valt en ziet er het kwaad niet van in, want alles wat hij zegt, gelooft ze. Mo probeert Lisa steeds een stapje verder te laten gaan en dit lukt hem ook redelijk goed. Door een combinatie van ontzettend veel bij haar slijmen, soms heel lief zijn en haar aan de andere kant te slaan en te bedreigen, weet hij haar alles te laten doen. In het begin gaat Lisa nog wel eens tegen hem in of zegt ze dat ze iets niet wil, maar Mo weet haar altijd om te praten, of haar zo bang te maken dat ze het uiteindelijk toch maar doet.
Daarna zoekt hij ook contact met Kelly en begint een geheime relatie met haar. Ook zij wordt helemaal ingepalmd en belandt uiteindelijk in de seksindustrie. Heel af en toe laat Mo ook wel een gevoelige kant van hem zien, maar meestal is hij heel gesloten en geeft hij niet veel bloot van zichzelf en zijn leven. In zijn verleden heeft hij ook veel meegemaakt en zo is hij op het criminele pad terecht gekomen.

Lisa:
Lisa is een onzeker meisje van 15 jaar, die niet zoveel vrienden heeft. Kelly is haar beste vriendin en zij heeft veel meer lef dan Lisa. Omdat Lisa niet onder wil doen bij Kelly, doet ze dingen die ze eigenlijk niet wil. Zo wordt ze overgehaald om iets te stelen, terwijl ze daar eerst echt fel op tegen was. Ze wil laten zien dat zij ook stoer kan zijn en ze moet dat bewijzen door grenzen te overschrijden. Ze is heel naïef en als ze Mo leert kennen is ze in een klap verliefd. Want hij blijft maar zeggen hoe mooi en leuk hij haar vindt en dat hij haar beter wil leren kennen.
Ze is verbaasd en vereerd dat zo’n mooie oude jongen op haar valt. Lisa heeft best vaak ruzie met haar moeder, omdat zij wel doorheeft dat Lisa aan het veranderen is. Lisa trekt zich daar echter niets van aan. Lisa praat ook niet zoveel met haar moeder over haar en haar leven, want ze denkt dat haar moeder alleen maar jaloers is omdat zij wel een relatie heeft. Uiteindelijk is ze zo bang voor hem dat ze bij hem blijft omdat ze niet meer terug kan.


Kelly:
Kelly is net als Lisa 15 jaar en heeft rood haar. Kelly mag best veel van haar ouders en draagt vaak stoere en uitdagende kleren. Kelly wil graag dat iedereen haar aardig vindt en ze kan niet zo goed nee zeggen. Kelly wil graag wat stoerder zijn en is op zoek naar spanning en avontuur. Ook zij vindt de aandacht van Mo en zijn vriend Ramon, wel spannend. Kelly vindt Mo eigenlijk al van het begin erg spannend en interessant. In de eerste instantie lijkt het net of Kelly meer in Ramon ziet, maar eigenlijk durft ze gewoon niet tegen hem te zeggen dat ze hem niet ziet zitten. Kelly vindt ook dat ze dat niet kan maken tegenover Lisa, omdat Lisa hem al eerder leuk vond. Daarom zegt ze niks over haar gevoelens voor Mo tegen Lisa. Ook aan Mo laat ze niet merken dat ze hem wel ziet zitten, omdat ze denkt dat hij verliefd is op Lisa. Als Kelly hoort dat Mo een geheime relatie met haar wil, twijfelt ze eerst wel, maar uiteindelijk stemt ze wel in, omdat zij ook denkt dat dat het beste is voor Lisa.

Lien
Lien is een dikke, lieve vrouw uit de Belgische seksclub, waar Kelly tijdelijk komt werken. Ze is al best oud en is een beetje de baas van de club. Ze kijkt al jaren toen hoe Mo steeds weer nieuwe meisjes inpalmt en meebrengt naar de club. Ze heeft een hekel aan hem en wil er alles aan doen om hem te stoppen. Ze raakt bevriend met Kelly en weet dat ze in gevaar is zolang ze bij Mo blijft. Ook vindt ze dat Kelly nog veel te jong is en dat er voor haar nog zoveel is om te ontdekken. Daarom wil ze ervoor zorgen dat Lisa en Kelly allebei bevrijd worden uit het loverboy circuit. Samen met een vriendin bedenkt ze een plan om de twee meisjes te helpen. Ze weet dat het ook voor haarzelf gevaarlijk is omdat Mo de meisjes heel goed in de gaten houdt. Uiteindelijk lukt het haar om de meisjes uit het criminele circuit te halen.

Eigen mening:
Ik vind het een heel goed en interessant boek, het onderwerp spreekt me heel erg aan en ik vind het een hele realistische verhaallijn. Ik vind het wel goed dat het boek vrij dik ik, want in het boek wordt alles heel uitgebreid en langzaam beschreven. Ook vind ik het wel leuk dat het eigenlijk begint met één verhaal lijn, maar dat die eigenlijk opsplitst in twee verhaallijnen, omdat eerst alles over Kelly en Lisa beschreven wordt en daarna schakelen ze steeds over tussen de gebeurtenissen van Lisa en de dingen die er bij Kelly gebeuren. Daardoor moet je steeds even nadenken van: ‘’Oh, wat gebeurde er daarvoor ook alweer met Kelly, hoe zou dat verder gaan?’’ Ik vind het leuk dat alles zo uitvoerig beschreven wordt, zodat je je alles echt goed voor kan stellen. Ik vind het ook leuk dat er in het begin van het boek nog niks aan de hand is en dat ze er dan in mee gezogen worden en dat het aan het eind heel spannend wordt, omdat je je afvraagt of ze er nog aan kunnen ontsnappen.
Het onderwerp loverboys spreekt me heel erg aan, ik vind het heel interessant om erover te lezen en ik vind dat het onderwerp in dit boek heel realistisch beschreven is. Ik kon me heel goed inleven in de karakters en de keuzes die zij moesten maken en ik vind het van het begin tot het eind een heel goed boek. Ik vind ook dat de personages er goed zijn gekozen, in het begin zijn Kelly en Lisa beste vriendinnen en halverwege het boek zien ze elkaar bijna nooit meer en laten ze niks meer van zichzelf horen. Zo zie je heel goed wat zo’n loverboy aanricht en hoe hij te werk gaat.
Ik vind het ook heel leuk dat het aan het eind ineens heel spannend wordt omdat ze samen ontsnappen. Ook komt op het eind bijna alles uit, want alles valt dan ineens op z’n plaats. Alles waarvan je dacht: ‘’Hoe zit dat nou precies?’’, wordt dan opgelost en beschreven. De schrijfstijl van Helen Vreeswijk vind ik heel prettig, het is totaal niet langdradig en toch wordt alles uitvoerig beschreven. Ze schrijft ook zo, dat je helemaal in het verhaal komt te zitten. Het eind van het boek vind ik het leukst, het is even heel spannend of alles toch nog goed komt en aan het eind blijkt dit toch het geval. Ook vind ik het leuk dat het plan op het eind toch nog even lijkt te mislukken, maar uiteindelijk toch goed verloopt.

REACTIES

R.

R.

hey,
mooi werkstuk ik heb een 9 met jouw werkstuk gehaald
respect,

groetjes romy

14 jaar geleden

W.

W.

hee meissie.

je heb er volgens de leesdossierpolitie schuttingtaal erin staan. das niet zo handig want nu kan ik er nix mee :(
maarja iniedergeval tog bedankt hoor ;)

xxxxx<3

13 jaar geleden

A.

A.

I like it! ?

13 jaar geleden

H.

H.

woow! echt heel goed gemaakt! dankje <3.

' xx.

13 jaar geleden

M.

M.

man ik ben in een boek vet hah neehoor goed verlag thx

13 jaar geleden

K.

K.

Goed verslag alleen er zitten wel een paar foutjes in bijv:

ze zitten niet in een cafe, maar ze zijn in dicotheek Lolita als die jongens komen die aan hun billen en borsten zitten en Mo ze in elkaar sloeg

13 jaar geleden

E.

E.

uber cool man

13 jaar geleden

M.

M.

echt een rotboek, cry more seutjes :')

13 jaar geleden

A.

A.

thnxx <3

xx''

13 jaar geleden

S.

S.

Mensen, ik weet niet wat jullie zeiken, maar dit boek moet je echt gwn zelf lezen, het is zooooooo mooi. alleen wel zielig, maar toch is het een geweldig en realistisch boek!

13 jaar geleden

S.

S.

het is echt zo'n moooi boek,
ik heb het meer dan een maand geleden gelezen,
en ken het nog steets helemaal :)

13 jaar geleden

P.

P.

wat zijn seutjes?

13 jaar geleden

M.

M.

haaj,
mooi boek en mooie samevatting gemaakt!

12 jaar geleden

M.

M.

Echt heel goed verslag, gebruik hem ook als verslag en nu maar hopen dat het goedkomt. Alle informatie die ik nodig heb staat erin, dus echt superbedankt.,<'3

12 jaar geleden

T.

T.

Egt zooo'n mooi boek!!
Heb je trouwens een verkortere samenvatting die op 3/4 van een A4tje past??

12 jaar geleden

L.

L.

Dit boek is egt mooi en meelevend heb ik tig keer uitgelezen!!!

12 jaar geleden

L.

L.

Supe rmooi boek :D

12 jaar geleden

K.

K.




Inderdaad, ik moest dus een boek lezen voor mijn vak Nederlands aan de hand van een vriend heb ik het besloten om dat boek te lezen. Wat ik nog kan zeggen over het boek is dat het voor jongeren is en dat wij als jongeren heel veel bij kunnen leren. Een ander positief punt is dat we zon soorten verhalen veel horen (op tv, krantenartikel, …), dus is het een waargebeurd verhaal.

5 jaar geleden

N.

N.

Dit boek is fantsastisch,geweldig,top,tof! Iedere dag weer lees ik hem met genot opnieuw. Ik geef dit boek een dikke pluim. ILOVEIT!

12 jaar geleden

K.

K.

ik zit in een boek leutjes!!! ik houd vaan boekjes!! xxx je dochtertje van 2

12 jaar geleden

S.

S.

Wij vonden het een prachtig boek en maken er een spreekverslag over maandag. :)

11 jaar geleden

H.

H.

Superboek + Super boekverslag

11 jaar geleden

L.

L.

ik vind dit boek zo spannend dat ik hem zelf 2 keer heb gelezen het is ook wel een les voor jonge meisjes hoe dat soort jongen in elkaar zitten dus het is niet alleen leuk emaar ook leerzaam respect voor de vrouw die het geschreven heeft #loveit

11 jaar geleden

A.

A.

Ik heb het boek nog niet gekregen. Maar ik heb wel de inhoud gelezen. Ik vind het een mooie samenvatting. Ik begin straks met lezen voor mijn boekbespreking. Ik hoop dat het een mooi boek is. En dat ik zal kunnen genieten. Want 1 ding : ik haat lezen , sorry eh ;)

11 jaar geleden

F.

F.

Ik vond het een geweldig boek en ik heb het in een ruk uitgelezen! Nu ben ik bezig in Judas, ook een boek van Helen en ik heb het boek overdosis ook nog klaar liggen! :) Via mijn Nederlandse docent heb ik de tip gekregen om haar boeken te gaan lezen! Maaike wat een goed boek verslag <3 xxxxxxx

11 jaar geleden

E.

E.

Heey kunnen jullie mij eventjes dringend helpen plss ,
is dit nu een flashback of flashforward?
verteltijd of vertelde tijd?
titelverklaring?
wat is de vertelperspectief?
personages zijn die vlak of rond?

Alvast bedankt

11 jaar geleden

E.

E.

heyy mooi samenvattig ?

11 jaar geleden

K.

K.

goed gedaan je hebt me echt geholpen danku x <3

11 jaar geleden

D.

D.

supergoeie samenvatting! :)

11 jaar geleden

M.

M.

Deze samenvatting heeft me uit een diep gat getrokken, THANKS! :D

11 jaar geleden

Y.

Y.

Ik moet voor mijn boekverslag letterlijk een samenvatting van internet halen en desnoods aanpassen, dus koos ik deze samenvatting. Wat me op viel is dat je, als Mo de vier jonges in elkaar slaat, je opeens in de verleden tijd begint te schrijven. Ook zeg je dat Fatiha een stoer meisjes is, in plaats van een stoer meisje.

Grts, Yenna.

11 jaar geleden

Y.

Y.

Ik zie nu ook dat je vanaf het ontsnappen weer in de tegenwoordige tijd gaat schrijven. Het is beter om in een van de twee te schrijven in plaats van allebei.

11 jaar geleden

B.

B.

yoh super leuk boek ik wou dat er nog meer info was

11 jaar geleden

S.

S.

Echt een super leuk boek! Ik blijf maar boeken van Helen lezen! Ze zijn zo verslavend!!!

10 jaar geleden

A.

A.

Echt een super goede site!! Ga zeker weten een voldoende halen thanx

10 jaar geleden

L.

L.

OMG! Mensen jullie moeten het echt lezen!!! Zooooooo mooi!
Ik kom er ook in voor haha lol :D

10 jaar geleden

J.

J.

Ik vind het een heel leuk boek.Het leest vlot .Het is zeker een aanrader ,dus lezen !

10 jaar geleden

M.

M.

heey, ik heb zometeen een boek toets maar door jou samenvatting kan ik zometeen een voldoende halen want ik was namelijk vergeten om een boek te lezen :$

10 jaar geleden

M.

M.

Wie is of zijn de hoofdpersonen uit dit verhaal?

9 jaar geleden

A.

A.

Ik heb hem gelezen en ik vond/vind hem super leuk om te lezen. Zit nu 1e vwo en ben nu 4 weken bezig... Moet gelijk al een boekverslag maken bij Nederlands eigenlijk best wel snel vind ik moet hem wel 12 oktober inleveren dus heb nog wel tijd alleen het is best moeilijk om een goed boek te kiezen als het van een nederlandse schrijver of schrijfster moet zijn en het moet in 2005 de 1e druk zijn.. Maar ik heb het gelukkig voor elkaar gekregen door heel erg lief tegen mevrouw ... te zijn! :) Ik ben nu heeeel druk bezig en heb hem bijna af. Ik hoop op een goed cijfer en ik denk dat jullie denken ik heb me tijd verpest door dit te lezen, maar ik vond het gewoon leuk om te typen!! :))

groetjes Anoniempje <3

8 jaar geleden

I.

I.

Vet mooi boek ben het nu aan het lezen voor nederlands

7 jaar geleden

H.

H.

Dank voor dit mooie verslag

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Loverboys door Helen Vreeswijk"