Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Pizzamaffia door Khalid Boudou

Beoordeling 5.2
Foto van een scholier
Boekcover Pizzamaffia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 373 woorden
  • 6 maart 2009
  • 39 keer beoordeeld
Cijfer 5.2
39 keer beoordeeld

Boekcover Pizzamaffia
Shadow

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en…

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, …

Brahim weet wat hij wil: een topbaan en het leven delen met zijn grote liefde Alice. In zijn vrije tijd werkt hij regelmatig in de pizzeria van zijn vader, net als zijn neef Haas, liefhebber van maffiafilms. Omdat Brahims vader ziek is, wordt de pizzeria geleid door zijn lievelingsoom Faris. Maar dan gaat het mis. Na een ruzie verlaten oom Faris en Haas de pizzeria en moet Brahim de leiding over het restaurant op zich nemen.

Niet veel later start oom Faris samen met Haas een eigen hippe pizzeria in de buurt. Dit is het begin van een pizzaoorlog die met de allergekste middelen wordt uitgevochten en waarbij zelfs junks en een buikdanseres worden ingezet. Brahim raakt verwikkeld in de hevige strijd tussen beide families. School, goede vrienden en zelfs zijn liefje Alice verdwijnen naar de achtergrond. Langzaamaan wordt het Brahim duidelijk dat er een smerig spelletje met hem wordt gespeeld.

Pizzamaffia is een roman over de zin en onzin van oorlogvoeren, over familie-eer en trots, geschreven in de snelle, eerlijke en tegelijk poëtische stijl waar Khalids werk om bekend staat.

Pizzamaffia door Khalid Boudou
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Het leven van een middelbare scholier Brahim verandert in een klap wanneer hij ongewild betrokken raakt bij een familie ruzie. Zijn vader eist dat hij de leiding in de pizzeria overneemt en Brahim komt tegen wil en dank in een ware pizzaoorlog terecht. Daarnaast moet hij zijn vriendinnetje Alice tevreden houden. Brahim moest een opdracht voor CKV maken. En een nummer schrijven voor Alice als cadeau. Dat doet hij met medewerking van Haas zijn neef. Dit gebeurt nog voor de familie ruzie. Hij draagt het nummer voor in de klas op de verjaardag van Alice. Op een dag, willen zijn oom en haas alles weer goed maken en gaan ze een “vrede sigaar” roken. Er kwam een meisje in hun pizzeria. Zij was een buikdanseres. Ze vroeg of hij wil lap dansen, maar hij wou niet omdat hij al een vriendin heeft. ‘kom, een klein kusje kan geen kwaad.’ Zei ze. ‘Nee’ zegt Brahim duidelijk. Maar ze sleept hem de keuken in en probeert hem toch te zoenen. Dan is er nog niets aan de hand maar de volgende dag krijgt Brahim een mms’je waarin hij werd gelinkt naar youtube. Hij ziet een filmpje waarin hij een vaag gezicht herkent wat op hem lijkt en hoort wat teksten die hij op dat moment niet gezegd heeft. Dit waren de teksten die hij voor de grap moest inspreken bij het opnemen voor de rap van Alice! Hij weet wie het is! Hij springt op zijn scooter opweg naar een oudere vriend die hij heeft ontmoet bij het fitnessen. Hij leent een vuurwapen en gaat opweg naar de pizzeria van zijn oom en Haas. Hij vindt haas maar haas word bang en gaat snel weg op zijn scooter. Als hij Haas eindelijk van de weg heeft weten te krijgen wil zijn vuurwapen trekken maar het gaat niet, hij is zijn neef hij kan hem niet neerschieten. Haas verteld hem dat hij alles heeft gedaan voor zijn vader, Brahims oom. Hij vond dat Brahim veel meer aandacht kreeg dan hij en dat vond hij niet leuk. Toen heeft hij met de kassa gerotzooid en zijn vader opgestookt om niet meer samen te gaan werken met Brahim en zijn vader. Zo komt alles toch weer goed.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Pizzamaffia door Khalid Boudou"