Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 7.2
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 366 woorden
  • 6 maart 2009
  • 56 keer beoordeeld
Cijfer 7.2
56 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Informatie over het boek.

Schrijfster; Maren Stoffels
Titel; Piercings & Parels
Uitgever; Leopold Amsterdam
Jaar van ontstaan; 2006

2. Korte samenvatting:

Sofie is een meisje met een leuk leven. Dan zetten allemaal verschillende dingen de boel op z’n kop. Rosemarijn wilt maar niet zeggen op wie ze verliefd is, Tygo zit steeds te praten over hun toekomst, zelfs over trouwen, terwijl Sofie niks meer voelt voor hem maar niet weet hoe ze het uit moet maken, haar beste vriendin Floor wordt opgenomen in het ziekenhuis met anorexia, en als Sofie Floor’s broer Menno weer ziet, weet ze dat ze verliefd op hem is.
Dan bekent Rosemarijn wat; ze is lesbisch, en verliefd op Sofie. Als Rosemarijn dit aan Sofie verteld staat Edwin, Sofie’s aartsvijand achter hen. Hij hoort het hele gesprek. Sofie & Rosemarijn worden vreselijk gepest. Uit eindelijk komt alles goed:

2 populaire meisjes doen net of ze verliefd op elkaar zijn en Edwin schrikt hier zo van dat het gepest over is. Sofie maakt het uit met Tygo. Het gaat beter met Floor, en volgens Floor vindt Menno haar ook leuk!

3. Biografie over de schrijfster.

Maren Stoffels is geboren op 13-01-1988 in een gezin van 4. Haar ouders en haar 4 jaar oudere broer Wadse. Ze gaat naar een montessori basisschool en dat bevalt zo goed dat ze besluit ook naar het Montessori Lyceum Amsterdam te gaan. Al vanaf de 6e groep schrijft ze verhaaltjes. Zo ging haar eerste boek over een eskimootje die zijn vader zoekt.

Vanaf de middelbare school worden haar schrijfambities écht serieus, want op haar 15e besluit ze haar verhalen te sturen naar uitgeverij Leopold. Daar zijn ze erg enthousiast, maar vinden ze Maren nog erg jong. Twee jaar later, op haar 17e is het zover: 'Dreadlocks & Lippenstift', haar eerste roman over het personage Sofie ligt in de winkels! Later volgen 'Piecings & Parels' en 'Cocktails & Ketchup’.

4. Eigen mening.

Wat een geweldig boek! Het was niet mijn bedoeling, maar binnen één dag had ik het uit.
Het boek sleept je mee, wat het superspannend maakt. De toch wel zware onderwerpen worden in dit boek redelijk luchtig verteld. Dat is zeker een pluspunt. Ik kan dit boek aan iedereen van mijn leeftijd aanraden.

REACTIES

R.

R.

Zeer bedankt voor de interessante informatieve informatie. Ik respecteer.

xx je lover Ronald <3

13 jaar geleden

L.

L.

oke... maarja het verslag ging wel

12 jaar geleden

T.

T.

Leuk!

12 jaar geleden

E.

E.

Ik vind dit niet zo'n goed verslag om eerlijk te zijn. Te kortaf en volgens mij is het niet handig om het einde al te verklappen.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"