De indringer door Joost Heyink

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover De indringer
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 998 woorden
  • 18 februari 2009
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
23 keer beoordeeld

Boekcover De indringer
Shadow
De indringer door Joost Heyink
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. De indringer
2.Joost heyink
3.Van Holkema & Warendorf
4.2005

5.
Floris van Zuilen:
Floris is 16 jaar, hij heeft bruin haar en bruine ogen en een gespierde lichaamsbouw. Hij is erg behulpzaam en lief voor anderen. Vooral voor zijn moeder en Sanne(zijn vriendin). Als hij kwaad is reageert hij zich af op de fitnessapparaten waar hij op traint.

Roos van Zuilen: Ze is 40 jaar. Ze heeft blond haar, en ze is erg behulpzaam, zorgzaam en lief. Ze is weduwe en ze heeft een nieuwe vriend. Ze doet ook alles wat haar nieuwe vriend (Wout) zegt.

Sanne de Wit: Sanne is 16 jaar en de (nieuwe) vriendin van Floris. Ze heeft blond haar en is bestwel klein. Ze is erg behulpzaam en lief.


Wout van Gelder (Wouter Obdam): Hij is 45 jaar, heeft zwart haar en heeft een snorretje, het is een lange slungelige man. Hij is de nieuwe vriend van Roos. En is een gestoorde crimineel die ontsnapt is uit de Bettenbergskliniek. Hij doet zich voor als een gevoelige, lieve man maar hij is héél anders.

6. Het probleem van Floris is dat zijn moeder een nieuwe vriend heeft, Wout. Het zit hem niet lekker, en hij vertrouwt Wout niet. Samen met Sanne zoekt hij uit wie Wout eigenlijk echt is. Zo ontdekt hij dat Wout een gestoorde crimineel is. Hierdoor heeft hij een nieuw probleem; zijn moeder zit met Wout in een hutje in het bos, en gaat haar waarschijnlijk vermoorden. Hij lost dit op door er naar toe te gaan, en het te vertellen. Ze ontsnappen nipt uit het bos en zo is er weer een probleem opgelost.
7. Floris (de hoofdpersoon) verandert doordat hij een vriendinnetje krijgt, en veel dingen moet oplossen doordat hij doorheeft dat er een gestoorde gek in huis is. Hierdoor wordt hij dapperder en gaat meer dingen buitens huis doen, zoals: dat hij naar de kroeg gaat met Sanne en in de tas van Wout van Gelder gaat kijken of hij zich niet voordoet als een andere man. Hieraan kun je echt zien dat hij in de loop van het verhaal heel veel verandert.

8. Het loopt af dat Floris & Sanne in de vijver in het park aan het
Praten zijn, Sanne vraagt aan Floris hoe het nu met zijn moeder is.
Floris zegt dat het goed gaat en dat ze zich beter voelt als daarvoor toen ze nog met Wout had. Floris verteld het verhaal aan Sanne en Sanne schrikt als ze het hoort, maar ze is wel blij dat het goed gaat met Floris zijn moeder.

9. De belangrijkste gebeurtenis in het verhaal is dat de moeder van
Floris met Wout in een hutje in het bos zit, Wout zij dat ze lekker op vakantie zouden gaan maar dat was niet zo. Wout wil haar gaan vermoorden en Floris heeft dat door en gaat zijn moeder redden van Wout. Floris haalt zijn moeder uit het huisje en ze rennen weg. Wout heeft het door en rent ze achterna, Floris en Roos (de moeder) komen op een drassig eilandje. Wout heeft het door en komt daar ook, hij trekt haar het water in en Roos trekt hem mee. Floris probeert zijn moeder te redden, bijna als het lukt trekt Wout aan Roos en Floris trekt ze er allebei uit. Als ze alle 3 aan wal zijn duwen Roos en Floris Wout erin en zo overlijd Wout en hebben ze nooit meer wat van hem gehoord.

10. Het onderwerp van het verhaal is dat de nieuwe vriend van Roos

(wout) bij Floris in huis komt, Floris mag hem niet en Wout slijmt
De hele tijd bij Roos. Floris gaat op onderzoek uit met Sanne en
ze ontdekken dat Wout geen eens Wout heet, Floris gaat op heel veel dingen letten bij Wout, en zijn moeder vind het maar onzin.
Wout heeft door dat Floris op hem let en gaat Floris ook steeds meer op de hielen zitten. Floris en Wout mogen elkaar niet en op een dag valt Wout Floris aan, en dat zag zijn moeder. Wout word het huis uit gezet en Floris en Wout hebben ruzie.

11. Het verhaal speelt zich in het begin steeds af bij Floris en Roos thuis. Soms gaat Floris naar de sportschool en dan gaat het verhaal daar verder, met Sanne. Soms speelt het zich ook af in het park, waar Sanne en Floris dan zitten te praten, daarna gaan ze meetal naar de kroeg. Op het laatst speelt het zich af in Oosterhout, waar Floris achter de werkelijke waarheid probeert te komen. Daarna in het hutje in het bos en bij het moeras.

12. Het speelt zich in het heden af.
Voorbeelden:
- ze hebben mobieltjes
- ze hebben computers
- Floris traint in een sportschool met moderne apparaten

13. Of het verhaal echt gebeurd zou kunnen zijn? Dat zeker want het is een gewoon leven met mensen en geen onbestaanbare dingen. Eigenlijk is het gewoon een MetLife crisis.

14. De gebeurtenissen staan allemaal in de goede volgorde. Alleen als Floris in Oosterhout is, dan vertelt een man aan hem wat Wout van Gelder (Wouter Obdam) heeft gedaan met zijn vrouw en kinderen. Het gevolg hiervan is dat Floris meteen naar zijn moeder gaat die samen met Wout in een hutje in het bos zit, en ze proberen samen te vluchten.

15. Je zit het verhaal door de ogen van Floris, het lijkt gewoon net alsof je hem bent, en dat is ook het leuke van dit boek.


16. de woorden die erbij passen:
- boeiend
- begrijpelijk
- origineel
- spannend
- verrassend
- onherkenbaar
- ongeloofwaardig
- leerzaam
- moeilijk
- soms droevig, soms grappig
- fantasieloos

17. Ik geef dit boek een 7,5 want er zaten soms ook slechte kanten
aan maar ook zeker goeie kanten.

18. Na mijn smaak zou ik er niet voor kiezen want soms is het een
Beetje ongeloofwaardig en moeilijk. Hier de positieve en negatieve punten:

Positieve:
- Het is een heel spannend boek
- Het is net alsof je erin zit
- Je maakt het van één persoon mee

Negatieve:

- Het is ongeloofwaardig
- Het is fantasieloos
- En het is niet herkenbaar

Dit waren mijn slechte en goeie punten.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De indringer door Joost Heyink"