Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Vriend vermist door Jack Didden

Beoordeling 5.8
Foto van een scholier
Boekcover Vriend vermist
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 696 woorden
  • 17 februari 2009
  • 151 keer beoordeeld
Cijfer 5.8
151 keer beoordeeld

Boekcover Vriend vermist
Shadow
Vriend vermist door Jack Didden
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Info over de schrijver
`` Ik ben in 1952 geboren in Waalwijk. Ik woon sinds een paar jaar in Drunen. Na de middelbare school ben ik Engels gaan studeren (KUN) en ik ben sinds 1974 leraar Engels (sinds 1978 op het Dr.Mollercollege in Waalwijk).
Ik was van jongs af aan geïnteresseerd in de Tweede Wereldoorlog, maar ik ontdekte pas later hoeveel er nog niet beschreven is, vooral over het Oostfront. Na het succes van mijn eerste boek, dat ik in 1979 samen met mijn goede vriend Maarten Swarts maakte, kreeg ik de smaak pas echt goed te pakken. Samen met Maarten heb ik nog een aantal boeken gemaakt over de oorlog. Hopelijk verschijnt volgend jaar een boek van ons over de strijd in Noord-België eind 1944. Dit jaar moet in het bekende blad After the Battle een artikel van ons verschijnen over de veldtocht van de 51ste Highland divisie in Noord Brabant. Het is een soort bewerking van ons boek ‘Colin’.
Naast de Tweede Wereldoorlog (waarover ik inmiddels zo’n zestien strekkende meter boeken bezit) ben ik erg geïnteresseerd in fantastische literatuur, meer precies, fantasy, horror en science fiction. Natuurlijk is Tolkien voor mij de bewonderde Meester (ik bezit de eerste druk in het Nederlands!), maar er zijn ook anderen, zoals Bram Stoker, Sheridan LeFanu, Stephen King, Dan Simmons en natuurlijk mijn goede vriend Paul van Loon. Die is er trouwens verantwoordelijk voor dat ik ook voor kinderen ben gaan schrijven.

Oh ja, ik heb natuurlijk nog allerlei andere hobby’s om me niet te hoeven vervelen (hoe lukt dat mensen trouwens, zich vervelen?): vliegtuigen, Marten Toonder (Heer Bommel en Tom Poes), Jeroen Brouwers (Nederlandse literatuur), modelvliegtuigen bouwen (vooral Luftwaffe 1939-1945), schilderen, stripboeken (Tardi, geweldig!), Symbolistische Beeldende Kunst (eind negentiende eeuw), om er een paar te noemen… ``

http://www.jackdidden.nl/index2.html
geschreven door hem zelf

Verwerking opdracht: een ABC-jte
A de Angst die David voelt als hij wordt meegenomen.
B het Bericht dat Hasan vermist is.
C het Complot om de vader van Hasan erbij te houden.
D van David
F het is Fijn om na een lange tijd je vrienden weer te zien
G het was een Goede actie van Inge om haar mobiel aan David te geven
H van Hasan
I van Inge
J van Jack Didden
K Kogels die ze vinden waar ze ook die fietst hebben gevonden
L het is Link wat ze doen
M een duistere Mercedes volgt hun
N in de Nachtmerrie van David is Hasan ook ontvoert
O Hasan is Ontvoerd
P van Politie die schieten met een Pistol
Q -

R David is Radeloos als hij merkt dat de zender kapot is
S van Simkaart die ze gevonden hebben
T ze zijn Teleurgesteld als ze er achter komen dat de simkaart een code nodig heeft
U ze proberen Uit te breken
V van Vriend Vermist
W ze zijn Wanhopig als ze bij de politie zitten
X -
Y -
Z het is een Zoektocht

Samenvatting
David schrikt zich kapot als hij hoort dat zijn vriend Hasan niet ziek is, maar al drie dagen wordt vermist. In de nachtmerrie van David lag Hasan vast gebonden op een bed . Samen met Inge onderzoekt David. het bospad waar Hasan’s fiets is gevonden beginnen ze met zoeken. Als ze daar kogels vinden raken ze in de stress, maar omdat ze niet op de politie vertrouwen vertellen ze niets. Ze vinden niets, totdat ze een simkaart vinden in de kamer van Hasan. Na veel gedoe en leugens vinden ze de goede code. Maar dan doet Hasan’s broer, Bilal, ineens vijandig en vreemd. Als ze aan het bellen zijn krijgen ze ruzie en het wordt pas echt link als ze merken dat een duistere Mercedes hen steeds achtervolgt. Als de politie er achter komt waar ze mee bezig zijn, hebben ze toch wel een probleem. De politie komt met een plan: David moet lokaas zijn. Maar dat gaat fout. Hij wordt mee genomen en opgesloten, bij Hasan en zijn broer. De zender van de politie is kapot gegaan en hij ziet geen hoop meer. Als hij naar buiten mee wordt genomen komt opeens de politie. Hij is gered. Later blijk dat het een bende is die mensen smokkelt en dat Bilal niet Hasan had ontvoert maar het juist probeerde op te lossen.

REACTIES

M.

M.

ja de samenvatting is een beetje klein je begint gelijk midden in het verhaal als je het boek niet hebt gelezen dan snap je er niks van kijk ik wil niet beledigent overkomen maar het is wel wat aan de korte kant


groetjes martijn(als er fouten zijn komt dat omdat ik dyslexie heb sory)

14 jaar geleden

N.

N.

Ik heb deze boek ook gelezen...maar k zit niet meer in Nederland..dus de boekverslag die moet maken is anders dan die van jou(persoon die het heeft gemaakt. Maar het is wel een goede samenvatting

13 jaar geleden

S.

S.

het is goed alleen heel weinig en veel spelfouten.

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Vriend vermist door Jack Didden"