Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 7.6
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 763 woorden
  • 14 februari 2009
  • 246 keer beoordeeld
Cijfer 7.6
246 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie

Boekverslag 2 vwo 2007-2008

Gegevens
Titel :
Piercings & Parels
Schrijver : Maren Stoffels
Aantal blz. : 138

Genre
Er is niet echt een geschikt genre voor dit verhaal. Wat ik dan toch het beste vind als ik echt moet kiezen, kies ik voor een jeugdroman omdat het verhaal veel over liefde en vriendschap gaat en het is echt een boek voor tienermeiden.

Gebeurtenissen
Sofie kan er niet tegen dat Roosmarijn niet wil vertellen op wie ze verliefd is.
Roosmarijn wil het liever niet zeggen en Sofie besluit om er maar niet veel op in te gaan.

Sofie mailt vaak met haar vakantievriendin Floor. Floor heeft anorexia en ze mailt dat het steeds slechter met haar gaat. Hierover maakt Sofie zich veel zorgen.

Sofie valt de vriendin van Stefan (haar broer) aan omdat ze jaloers is dat ze zo close met elkaar zijn, en zij niet hetzelfde met Tygo heeft. Ze gaat hierover nadenken en vraagt zich af of ze nog wel verliefd is op Tygo. Als ze Menno (haar vakantievriendje en de broer van Floor) ziet, krijgt ze snel vlinders in haar buik, dus maakt ze het uit met Tygo.

Wanneer Sofie naar huis fietst, krijgt ze een telefoontje van Menno, hij zegt dat Floor in het ziekenhuis ligt en dat ze snel moet komen. Ze praat met Floor en geeft haar moed om te vechten tegen haar ziekte.

Roosmarijn is verliefd op Sofie. Sofie raakt daardoor in de war waardoor ze ruzie krijgen. Later komt het toch nog goed en ze blijven vriendinnen.

Floor is alweer een beetje opgeknapt en gaat auditie doen voor de toneelschool, Sofie gaat kijken. Floor doet het heel goed en is aangenomen. Menno is er ook, Floor weet dat Sofie verliefd is op Menno. Floor roept Menno voor Sofie, zodat ze kan zeggen dat ze verliefd op hem is. (242 woorden)

Personages
De belangrijkste personen in het verhaal zijn Sofie en Floor en ze zijn ongeveer 15 jaar. Sofie heeft het uiterlijk van een skater en ze heeft dreadlocks. Ze is een stoer persoon maar
ook onzeker en bezorgd over haar vrienden. Ze kan soms ook erg hard uit de hoek komen.
Floor is in tegenstelling tot Sofie een tuttig meisje en ziet er goed en verzorgd uit. Ze straalt veel zelfvertrouwen uit terwijl ze juist heel onzeker is. Omdat ze zo onzeker is heeft ze de ziekte anorexia. Verder is ze lief en erg behulpzaam.
De belangrijkste bijpersonen zijn Roosmarijn, Menno en Tygo.

Ruimte en tijd
Het verhaal speelt zich af op school, thuis en bij vrienden van Sofie. Het verhaal speelt zich af in deze tijd. Je merkt dat vooral aan het taalgebruik, in de mails die Sofie en Floor naar elkaar sturen gebruiken ze chattaal. Op school gaat het er hetzelfde aan toe als tegenwoordig. Het verhaal duurt ongeveer 4 maanden, dat denk ik omdat het een tijd na de zomervakantie begint en het eindigt in de voorjaarsvakantie.

Afloop
Het verhaal heeft een open einde omdat niet alle problemen worden opgelost. Er wordt niet vertelt hoe het afloopt tussen Menno en Sofie. Ook weet je niet of Floor herstelt van haar anorexia.

Titelverklaring
De titel van het boek is Piercings & Parels. De schrijver heeft hiervoor gekozen omdat Sofie en Floor heel verschillend zijn maar toch heel goed met elkaar overweg kunnen. Sofie is de piercing omdat zij het stoere type is. Floor is de parel omdat zij het tuttige type is.

Thema
Het thema van het boek is: Leren omgaan met problemen die te maken hebben met liefde, vriendschap en anorexia.

Beoordeling
Ik vond het een erg leuk maar ook een zielig boek. Ik heb voor dit boek gekozen omdat ik het eerste deel (Dreadlocks & Lippenstift) ook heb gelezen en ook dat vond ik een leuk boek. Ik dacht dat je het eerste deel moest lezen om het boek goed te begrijpen maar als ik het eerste deel niet had gelezen had ik het denk ik ook goed begrepen.

Het boek is zo geschreven dat ik steeds benieuwd bleef hoe het zou aflopen omdat er steeds nieuwe problemen aan de orde kwamen. Het was ook gemakkelijk te lezen omdat ze eenvoudige taal gebruiken, daarom had ik het boek vrij snel uit.

Het boek is erg realistisch geschreven en daardoor kon ik me ook goed inleven. Het is echt een tienerboek voor meiden, de problemen die er in voorkwamen, zou mezelf ook kunnen overkomen. Het was ook leuk dat er e-mailtjes en sms’jes instonden, dat maakte het nog realistischer.

Ik vond het boek ook interessant. Omdat Floor anorexia heeft, kom je er toch wel iets meer over te weten. Ik vind dit een absolute aanrader voor meisjes van mijn leeftijd!

REACTIES

R.

R.

Waarom heb het verslag voor nederland van Sofie er niet in gezet van haar angsten?

13 jaar geleden

R.

R.

waarom?????? :(

12 jaar geleden

L.

L.

Ik moet voor school een boekverslag maken over dit boek. Het is echt een kei leuk boek! I LIKE IT! (:

12 jaar geleden

D.

D.

Wooww ! Deze is nog beter dan al die anderen !

12 jaar geleden

..

..

ik vind het best slecht
personages hadden eigelijk niet gehoeven als het boek leest dan weetje toch wie de personages zijn en hoe ze zijn.

11 jaar geleden

M.

M.

ik vind het boek leuker dan dit.....

11 jaar geleden

M.

M.

Super goed boekverslag, veel beter dan alle anderen! Samen met de andere boekverslagen krijg ik gewoon een super goed beeld. Ik moet zelf ook een boekverslag maken over dit boek. Ik gebruik wat van jou hoor ;)

11 jaar geleden

A.

A.

goed gemaakt. heb er morgen een boektoets over en heb nu nog een goede samenvattig :) Thanks

11 jaar geleden

F.

F.

goedgedaan ik heb morgen boektoets en dan is het wel slim om meerdere boekverslagen te lezen tip van mijn leraar nederlands :)

11 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"