Avontuur in Cyberia door Herman van Campenhout

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Avontuur in Cyberia
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 745 woorden
  • 14 februari 2009
  • 83 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
83 keer beoordeeld

Boekcover Avontuur in Cyberia
Shadow
Avontuur in Cyberia door Herman van Campenhout
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
boekbespreking:

1.bibliografische gegevens
titel: Avontuur in Cyberia
auteur: Herman van Campenhout
1e druk: 2001
naam + plaats uitgeverij: davidfonds/infodok Blijde-inkomsstraat 79 – 81, 3000 Leuven
tekeningen :wout Olaerts
aantal pagina’s: 85

2.titelverklaring
De titel is volgens mij gekozen omdat het een avontuur is dat zich afspeelt in de computerwereld genaamd cyberia, de auteur wou waarschijnlijk ook de aantrekkingskracht groter maken omdat hij weet dat de jongeren die zijn boeken lezen van avontuur en computers houden. Het is een goede titel omdat het goed aansluit bij het verhaal maar toch niet alles verklapt. Toen ik de titel las wist ik niet dat het over een computerspel ging, ik had meer het idee de hoofdpersonages in een oerwoud of bos op avontuur gingen. Dat bleek niet correct te zijn, maar juist veel leuker dan ik eerst dacht. Als ik een andere titel zou moeten bedenken, zou ik kiezen voor “ chatpartners naar de digitale wereld” maar dit verklapt misschien al veel en is ook een beetje overdreven, maar toch grappig.

3.personages
vincent is een computergek die van sciencefiction en actiefilms houd. Hij haat sport. Hij is verliefd op tess. Tess is het 2de belangrijkste personage in het boek. want samen met vincent gaat zij naar cyberia. Tess is degene die ervoor zorgt dat ze daar naartoe gaan.


4.inhoud.
Het boek is hedendaags, dat wil zeggen dat het zich ongeveer in deze tijd afspeelt. het begint allemaal net voor het eten,het grootste en belangrijkste deel van het verhaal speelt zich af in cyberia, het einde dan weer in de luchthaven.
Vincent en Tess zijn de belangrijkste personen, Tess zit in een rolstoel.

Vincent woont in meisje en Chat met Tess De Landsheer die in dilbeek woont. ze beginnen over hun hobby’s te vertellen en zo gaan ze over naar films in de bioscoop. vincent vraagt of Tess vaak naar de bioscoop gaat. ze zegt nee omdat ze niemand heeft om mee te gaan. Zo komen ze op een afspraakje om naar de cinema te gaan. vincent aarzelt een beetje omdat hij dat meisje nog niet goed kent. In de cinema ontdekt vincent dat Tess in een rolstoel zit. ze kijken naar de film “ Space Cowboys”. Achteraf gaan ze iets eten in de Quick, daar vertelt Tess hoe het komt dat ze in een rolstoel zit. Ze heeft namelijk 2 jaar daarvoor een ongeval gehad met de auto wanneer ze op vakantie waren in Spanje. Ze was in de auto in slaap gevallen en op dat moment is er een auto in haar portier gereden. daardoor zijn er een paar zenuwen doorgeknipt. Na een tijdje gaat vincent naar het huis van Tess. Tess’ vader is een uitvinder, hij heeft 2 virtuele helmen gemaakt waarmee ze in de computer kunnen, naar de virtuele wereld genaamd cyberia. Tess leert vincent heel veel over cyberia. Hij krijgt zelf zo’n spelletje mee naar huis maar dan zonder de virtuele helmen. Hij veranderd een paar codes want hij denkt dat Tess op die manier kan recht staan in cyberia. de vader van Tess werkt verder aan het spel van Tess dus moeten ze het spel van vincent gebruiken. vincent en Tess gaan naar cyberia. wanneer ze terug willen keren kan dit niet door de codes die vincent veranderd heeft. Via de telefoon die er bestaat tussen de 2 werelden kan vincent bellen met de vader van Tess om hem te vertellen wat hij juist veranderd heeft aan de codes. Wanneer de vader van Tess de codes terug normaal maakt, gaan ze terug naar de gewone wereld.
Vincent gaat samen met zijn ouders naar Spanje op vakantie. Hij is nu dolverliefd op Tess

5.thema
computers
virtuele wereld
handicaps en ermee omgaan
vriendschap
liefde

6.commentaar op het boek
ik vond het boek goed, spannend en avontuurlijk.
ik zou het aanraden aan iemand anders omdat het een leuk thema heeft dat iedereen van mijn leeftijd interesseert
ik geef het boek een 8/10

7.korte bibliografie van de auteur
de auteur heet Herman van Campenhout en is geboren in Meise op 17 december 1943. hij is 6 jaar naar de gemeentelijke basisschool in sint-brixius-rode gegaan. voor het middelbaar onderwijs ging hij naar een internaat van een college in Essen. daar heeft hij Latijn en Grieks geleerd. vervolgens studeerde hij regent Nederlands, geschiedenis en godsdienst. meteen daarna is hij al leraar Nederlands en godsdienst aan de slag gegaan in het college van vilvoorde. hij is gestopt met lesgeven in 1998. In 1994 was zijn 1e boek verschenen. vanaf 1 januari 1999 is hij voltijds schrijver geworden. Hij heeft 2 kinderen en 5 kleinkinderen. zijn boek “voetballen of vechten” is genomineerd op de dag van de jonge jury in Rotterdam

REACTIES

J.

J.

hele leuke boek mr ik raad u aan je moet het kopen als je vn liefde houd <3

11 jaar geleden

L.

L.

Dit boek is fantastisch

11 jaar geleden

T.

T.

Leuk boek<3

6 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.