Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Belly B. door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Belly B.
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas tto vwo | 768 woorden
  • 10 juni 2008
  • 12 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
12 keer beoordeeld

Boekcover Belly B.
Shadow

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting-bureau. Die is niet geïnteresseerd in de knappe vriendin, maar in Demi... Demi wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep, Belly B. Het bureau is op zoek naar vier S-en: een stoer scho…

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting…

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting-bureau. Die is niet geïnteresseerd in de knappe vriendin, maar in Demi... Demi wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep, Belly B. Het bureau is op zoek naar vier S-en: een stoer schoffie, een sexy schoonheid, een slim stuudje en... 'een slome slak', denkt Demi. Maar dat heeft ze mis. Demi is het 'stille schaduwmeisje'. Dit is het begin van een turbulente tijd, waarin de verlegen Demi heel wat te overwinnen heeft!

Belly B. door Mirjam Oldenhave
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Inhoud:

1. - Over het boek
2. - Samenvatting
3. - Mijn mening
4. - Over de auteur
5. - Quiz: Wie ben jij?
6. - Bronvermelding

1. Over het boek.

De titel van het boek is Belly B.
Het boek is geschreven door Mirjam Oldenhave.
De uitgeverij is Ploegsma.
Het boek is uitgegeven in 2004.

Op de omslag van het boek staan vier meiden (er staat een plaatje van de omslag op de vorige pagina van dit verslag). Zij vormen, samen met een jongen, Roy, De popgroep Belly B.
Als ik alleen de omslag had gezien, zou ik het boek ook gekozen hebben, omdat het er heel vrolijk uitziet en je kunt zien dat die meiden heel veel lol hebben.

Het boek gaat over een meisje dat in een popgroepje komt, Belly B.
Belly B. bestaat uit één zanger, Roy, en vier meiden als achtergrondkoortje, Demi, Macy, Kes en Sabrina. Die vier meiden zie je op de omslag.
De thema’s van het boek zijn: spanning, verliefdheid, vriendschap en overwinning. Ik vind dat de naam van het boek goed gekozen is, omdat het popgroepje dezelfde naam heeft. Een andere titel voor het boek zou ‘Stil Schaduwmeisje’ kunnen zijn.

2. Samenvatting.

Het boek Belly B. gaat over Demi van Maaren, een meisje van 12, bijna 13 jaar oud en heel erg verlegen. Demi heeft een vader, een moeder en een broer, Robin. Robin is 18 jaar oud en hij weet meer van kleding dan welk meisje dan ook. Demi is een verlegen meisje en houdt zich liever op de achtergrond dan dat ze in de belangstelling staat. Als Demi, samen met haar vriendin Tiara, een ontzettend knap meisje, bij school staat, worden ze aangesproken door een vrouw die al een tijdje naar hun staat te kijken. De vrouw vraagt hun leeftijd en hun namen, en vertelt dat ze Jill Jennings heet en werkt voor castingbureau Cast&Co. Als Demi en Tiara horen dat ze in Demi geïnteresseerd is, en niet in Tiara, zijn ze stomverbaasd.
Demi wordt steeds zekerder en uiteindelijk is ze helemaal niet meer verlegen.

Demi gaat de volgende dag naar het castingbureau en hoort dat ze mee mag doen met de popgroep Belly B. De producer van Belly B. is Mark de Bont. Hij is op zoek naar 4 verschillende meisje met allemaal een eigen type, dat ook nog eens met de S begint: een Stoer Schoffie, hiervoor hebben ze Kes gekozen, een Sexy Schoonheid, dat wordt Sabrina, een Slimme Stuud, hiervoor kiezen ze Macy, en… ‘een Slome Slak’ zegt Demi. Maar dat was niet precies wat Mark bedoeld, hij denkt meer aan een Stil Schaduwmeisje.

De meeste dingen spelen zich af in de studio’s, bij Demi thuis, op het schoolplein en in het castingbureau.

Hier begint een groot avontuur waarin de groep meedoet aan Popzouten, waaraan je merkt dat het zich afspeelt in deze tijd. En waarin Demi heel wat dingen te overwinnen heeft.

3. - Mijn mening.

Het lijkt mij dat het boek goed is voor mijn leeftijd, omdat ze in het boek ook zeggen dat ze ongeveer 12 tot 14 jaar zijn en er gebeuren ook veel dingen die deze leeftijdsgroep bezig houdt.

Wat mij betreft is het boek geloofwaardig, want het zou echt gebeurd kunnen zijn. Er gebeuren veel alledaagse dingen. Omdat die meiden ook hele leuke en grappige gesprekken hebben. De mensen in het boek maken ook grapjes en dan is er soms wel even een moment dat ik moet lachen, vind ik het boek grappig


Het is een nieuwsgierig makend boek, want ik zou wel willen weten of de popgroep later nog doorgaat, en wat er verder met Demi en Tiara gaat gebeuren.

4. - Over de auteur.

De auteur van het boek is Mirjam Oldenhave.

Mirjam Oldenhave is geboren in 1960. Na haar schooltijd in Nijmegen gaf ze tien jaar toneellessen op een school voor zeer moeilijk opvoedbare kinderen. Daarnaast speelde ze zelf ook mee in een toneelgezelschap dat door het land trok. Toen werd ze verliefd op een Amsterdammer en vlak daarna is ze naar Amsterdam verhuisd. In die tijd begon ze met het schrijven van kinderboeken.

Op dit moment schrijft Mirjam Oldenhave drie dagen per week op haar laptop in de keuken. Ook geeft ze les aan mensen die kinderboeken willen schrijven.

Samen met haar vriend, (nog steeds dezelfde Amsterdammer) is ze pleegouder voor kinderen bij wie het thuis mis is gegaan. Meestal door problemen van de ouders. De bedoeling is dat die kinderen na ongeveer een half jaar weer teruggaan naar huis. Alle kinderen die bij Mirjam gewoond hebben, komen wel ergens terug in een van haar boeken.

Andere boeken die Mirjam geschreven heeft zijn:
Klem!
Lief-Liefde-Geliefd
Niet verder vertellen
Mees Kees

REACTIES

G.

G.

demi is 12 en bijna 13 maar ze is het nog niet

15 jaar geleden

B.

B.

leuk!!!!! maar ik kan het vast beter nou goed!!:P
ik vond het goed geschreven, en ook Ferry Ferry duidelijk!!

15 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Belly B. door Mirjam Oldenhave"