Verdriet met mayonaise door Carry Slee

Beoordeling 6.2
Foto van een scholier
Boekcover Verdriet met mayonaise
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 527 woorden
  • 25 februari 2008
  • 21 keer beoordeeld
Cijfer 6.2
21 keer beoordeeld

Boekcover Verdriet met mayonaise
Shadow
Verdriet met mayonaise door Carry Slee
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Verdriet met mayonaise

1:
Titel: Verdriet met mayonaise (15e druk 2001)
Schrijfster: Carry Slee
Uitgeverij: Van Holkema en Warendorf 1991
Plaats: Houten

2:

*Het boek is fictie omdat de schrijfster het heeft verzonnen. Haar dochters Nadja en Masja zijn haar 2 grootste inspiratiebronnen. Daarom lijken de boeken van Carry Slee ook zo echt.

*Het boek is realistisch omdat alles wat in het boek gebeurd ook in het echt kan gebeuren en er komen geen verzonnen wezens in zoals bij Harry Potter.

3:
*Ik vind dat het boek wel voor mijn leeftijd is, want het gaat over een meisje die ook 12 is, dus dan snap je ook de problemen en gebeurtenissen die ze meemaakt beter.


*Ik vind dat Carry Slee in elk hoofdstuk de spanning erin houd. En pas aan het einde van het boek lees je pas de conclusie van het hele verhaal. Als je dat doet wil de lezer(es) veel sneller doorlezen dan dat je dat niet doet.

*Ook vind ik het een heel grappig verhaal omdat de rat van Paul (1 van de hoofdpersonen uit het boek) de pestkop van de school laat schrikken. En dat is heel erg grappig als je dat zo leest.

4:
Eigenlijk vind ik dat Carry Slee niks moet veranderen aan dit boek. Het boek is zo spannend en ontroerend, dat er ook niks aan kan veranderen. Carry Slee heeft veel boeken geschreven en meer dan de helft daarvan zijn bekroond met een prijs. Ze is dus heel goed in boeken schrijven (vooral in kinderboeken).

5:

Het boek dat ik hiervoor gelezen heb heet: De lelievijver en is geschreven door Annika Thor. Als ik er even over nadenk vind ik het boek De lelievijver mooier omdat ik me daar meer in kan meeleven. Het is ook een veel ontroerender boek dan Verdriet met mayonaise. En ik hou wel van boeken die een beetje ontroerend zijn. In mijn vorige boekverslag zei ik dit ook alen ik zei ook dat ik waarschijnlijk weer een oorlogsboek zou lezen voor het volgende boekverslag. Maar zo te zien is dat het niet geworden. Ik had dit boek nog in de kast en ik dacht: ik kan dit boek ook wel doen en dat hoef ik ook niet apart naar de bibliotheek voor een boek. Zodoende heb ik dit boek gekozen.

6:

4 andere titels voor het boek;

*De zoen die niet zo slim was, omdat door haar vader die met een andere vrouw zoent alle problemen beginnen.
*Wraak, omdat Paul en Leentje (de hoofdpersonen) wraak nemen op een meisje uit hun klas die Paul probeert weg te sturen.
*Het geheim, omdat ze niet aan haar moeder durft te vertellen dat haar vader iemand anders heeft.
*De grote verandering, omdat de moeder van Leentje zich helemaal gaat veranderen naar de moderne tijd. Ze gaat bijvoorbeeld weer werken en gaat rijles nemen.

7:

Over Carry Slee:

Geboren: 1 Juli 1949 in Amsterdam
Over haar zelf: Carry Slee is een kinderboekenschrijfster die zeer geliefd is. Zij werd
door de Nederlandse Kinderjury maar liefst 5 keer bekroond en 3 keer
getipt. Ook won ze de Jonge Jury 1998 voor het boek Spijt! En de
Jonge Jury 1999 voor het boek Pijnstillers.-
Kinderen: Nadja en Masja
Woont in: Tongeren
Lengte: 1.69 m.
Kleur ogen: blauw
Is gek op: schrijven
Haat: vervelen
Fijnste man: Nelson Mandela

REACTIES

C.

C.

echt heel erg bedankt ik heb heel veel plezier hier van gehad

13 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Verdriet met mayonaise door Carry Slee"