Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Belly B. door Mirjam Oldenhave

Beoordeling 6.4
Foto van een scholier
Boekcover Belly B.
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 946 woorden
  • 9 november 2007
  • 23 keer beoordeeld
Cijfer 6.4
23 keer beoordeeld

Boekcover Belly B.
Shadow

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting-bureau. Die is niet geïnteresseerd in de knappe vriendin, maar in Demi... Demi wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep, Belly B. Het bureau is op zoek naar vier S-en: een stoer scho…

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting…

Demi is een verlegen meisje dat zich het liefst op de achtergrond houdt. Wanneer ze met haar bloedmooie vriendin op straat loopt, worden ze aangesproken door iemand van een casting-bureau. Die is niet geïnteresseerd in de knappe vriendin, maar in Demi... Demi wordt gevraagd voor een nieuwe meidengroep, Belly B. Het bureau is op zoek naar vier S-en: een stoer schoffie, een sexy schoonheid, een slim stuudje en... 'een slome slak', denkt Demi. Maar dat heeft ze mis. Demi is het 'stille schaduwmeisje'. Dit is het begin van een turbulente tijd, waarin de verlegen Demi heel wat te overwinnen heeft!

Belly B. door Mirjam Oldenhave
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Bibliografische gegevens
Titel : Belly B.
Schrijver : Mirjam Oldenhave
Uitgeverij, Plaats : Vroege Lijsters
Jaar van uitgave, druk : 2006
Aantal bladzijden : 141 Blz.

2. Stappen plan en samenvatting

· Demi zelf
· De ontdekking
· Twijfels
· Kennismaking, 4 types
· De trainingen
· De avond van Selectie Ronde 1.
· Selectie ronde 2.
· Finale
· De Afloop

Samenvatting


Demi is een meisje die niet altijd wil opvallen. Ze heeft 1 broer genaamd Robin en een beste vriendin genaamd Tiara die heel erg sexy en mooi is vind iedereen. Iedereen zegt dat ze verlegen is altijd. Maar later in het boek leert demi zich zelf meer kennen en komt ze erachter dat ze niet zo verlegen is als dat wat mensen zeggen. Ook wordt ze in het eerst voor haar leven verliefd.

Als Demi en Tiara op weg zijn naar school zien ze een vrouw die heel erg opvalt. Het lijkt wel of ze op hun staat te wachten. Dan komt de vrouw naar hun toe ze vertelt dat ze Jill heet en ze werkt bij een casting bureau Cast&Co. De meiden denken eerst dat ze komt voor Tiara omdat die zich had in geschreven bij het castingbureau, maar dan zegt Jill dat ze interesse heeft in Demi. Ze geeft demi een geel visitekaartje en vraagt Demi om haar zo snel mogelijk te bellen naar de studio.


Demi twijfelt of ze wel moet bellen. Ze vindt het heel erg voor tiara dat het niet voor haar was omdat ze wist dat het de droom van tiara was om te werken voor een castingbureau. Tiara is natuurlijk hartstikke jaloers op Demi omdat ze het nooit hadden verwacht. Demi begreep ook niet waarom ze interesse in haar hadden. Wanneer ze thuis is verteld ze het tegen haar ouders en haar broer. Haar broer is gelijk blij omdat hij dan een beroemd zusje krijgt en hij dwingt Demi om te bellen. Demi belt niet dus dan besluit Robin maar om te bellen. Jill verteld aan de telefoon dat demi zaterdag op het casting bureau mag komen voor een kennismaking.

Als Demi op het bureau is ontmoet ze Mark de Bont. Een hele bekende producer van alle jonge popgroepen. Hij blijkt heel enthousiast te zijn over Demi snapt zelf nog steeds waarom. Later word demi verteld dat ze mee willen gaan doen aan het programma Popzouten. Ze hebben de perfecte kandidaat gevonden een jongen die Roy heet hij gaat het helemaal maken en de bedoeling is dat alle meisjes verliefd op hem gaan worden. Ze willen een achtergrond groep maken van 4 meisjes die allemaal te herkennen zijn met een type met de begin letter S. Sexy , Stoer, Stuud en Demi mag het Stille meisje zijn.

Bij de eerste training leert ze de andere meisjes kennen; Kes het stoere schoffie, Macy de stuud en Sabrina de sexy schoonheid. Ook leren de meisjes Roy kennen een hele aantrekkelijke jongen precies als wat je zeiden. De training zijn heel zwaar maar gelukkig mogen ze na het dansen lekker in bad alleen de meisjes natuurlijk. Bij de zangles blijkt dat Demi een hele mooie stem heeft en iedereen staat er stil van. Ze trainen elke zaterdag en het is elke keer gezellig. De meisjes raken ondertussen allemaal bevriend. Later blijkt dat alle meisjes behalve demi Roy leuk vinden. Tot dat Roy zegt tegen Demi ; Je bent helemaal niet het stille meisje je bent juist een zonneschijn. Vanaf dat moment zijn ze allemaal besmet met het Roy virus.

Op de dag van de eerste selectie ronde bij het programma popzouten zijn ze allemaal zenuwachtig omdat ze op t.v komen en omdat mensen hun direct kunnen weg stemmen. Als ze eindelijk aan de beurt komen staan ze te spetteren op het podium ze worden door niemand weg gestemd en dus mogen ze door naar de volgende selectie ronde. Op school krijgt demi allemaal complimentjes van iedereen behalve Tiara. En Mark de Bont was ook niet zo tevreden eigenlijk helemaal niet omdat je niet duidelijk de 4 types in de meiden zag ze deden gewoon maar wat behalve hun karakter dat hun opdracht was. Dus bij de volgende ronde moesten ze er extra veel opletten van Mark.

Dan is het de avond van selectie ronde 2. Alle 4 de meisjes spelen zich heel erg in hun rol. Alleen Roy is erg zenuwachtig. Dus neemt Mark hem even mee. Als hij terug komt is hij erg gekalmeerd. Als ze op moeten is iedereen heel erg in zijn rol. Dan is het eindelijk klaar. Daarna moesten ze naar de jury je de jury vertelde dat ze het vorige keer veel beter vonden. Maar gelukkig mochten ze toch naar de volgende ronde. Dat was de finale ronde. Alleen Mark was tevreden de meisjes werden de 4 types een beetje zat omdat het vorige keer veel beter ging dan dit keer.

De dag van de finale zijn er nog maar drie groepen ; De bassen , Verginio en Roy & belly.b. Weer is Roy heel erg zenuwachtig alleen is het dit keer erger dan vorige week. Roy verteld dat hij vorige keer van Mark kalmeringspillen had gehad. Dit keer was hij zo erg zenuwachtig dat hij moest overgeven. Hij kon deze avond niet meer optreden de meisjes besloten dat demi moest gaan zingen. Omdat Roy ziek naar huis werd gebracht.

Als Demi gezongen heeft staat iedereen stil van verbazing. Het was een geweldige optreden niemand had verwacht dat demi zo’n mooie stem had. Alleen helaas was de deelname ongeldig omdat, ze niet door Demi maar door Roy de selectie rondes zijn doorgekomen. Dus is Verginio de gene die wint. De meiden gaan met Nico (de chauffeur) naar Roy. Ze vertellen hem dat ze verliefd op hem zijn maar hij wilt verder niks met hun te maken hebben. Maar de meiden blijven gewoon vriendinnen.

REACTIES

P.

P.

ik moet nu ook een boekverslag maken over dat boek echt moeilijk2!!!!

13 jaar geleden

R.

R.

Je moet nederlands goed in je achter hoofd stampen en de rest komt van zelf

10 jaar geleden

A.

A.

bezoekers van het website zorg dat je geen maakt misbruik dus geen fraude. De leraren kunnen er achter komen .

Admin

10 jaar geleden

S.

S.

De leraar kan inderdaad er achter komen dat wij ons werkstuk hebben overgenomen van het internet dus pas op je krijgt een onvoldoende of je moet het overdoen.

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Belly B. door Mirjam Oldenhave"