Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Hoe overleef ik mijn vakantie? door Francine Oomen

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Hoe overleef ik mijn vakantie?
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 467 woorden
  • 14 september 2007
  • 75 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
75 keer beoordeeld

Boekcover Hoe overleef ik mijn vakantie?
Shadow
Hoe overleef ik mijn vakantie? door Francine Oomen
Shadow
Hoe overleef ik mijn vakantie ? Hoofdpersonen : Rosa, Jonas, en Pierre. Francine Oomen. De vakantie in Corcica is maar saai ,vinden Rosa en Jonas. De ouders van Jonas zijn al oud en willen alleen maar lezen. De moeder van Rosa heeft een vriend Alexander. Rosa kan het helemaal niet goed met hem vinden en van haar moeder kan ze toch niks goed doen. Ze besluiten samen op avondtuur in de bergen. Na een stuk lopen over de GR MED ( wandelpad door heel Europa en Corcica) word Rosa toch wel een beetje moe. Ze kijkt of er nog iets in de tas zit een haalt een chocoladereep tevoorschijn. Jonas waarschuwt dat ze die beter kunnen bewaren maar toch eet rosa hem op. Na een tijd lopen raken ze de weg kwijt. Ze volgen het pad en komen bij een woeste rivier uit. Met veel moeite komt Jonas er door. Bij Rosa lukt dat niet. Ze wordt meegesleurd door de rivier. Als ze er eindelijk uit is heeft ze een hele diepe snee in haar been. Ze doen er een lap omheen en proberen verder te lopen. Na een tijdje komen ze Pierre tegen. Pierre vertelt dat hij een vrijheidsstrijder is. Rosa gelooft hem niet. Pierre neemt ze mee en geeft ze eten en een plek om te slapen in zijn hut. Hij gaat buiten in een hangmat slapen. s’Nachts als iedereen slaapt ziet Rosa in de hut een kist staan. Wat zit daarin? Ze maakt de kist open maar dan staan Pierre achter haar. Ze stottert iets dat ze naar de w.c. moet en duikt daarna weer snel in bed. Als ze wakker worden gaan ze naar het dorpje Calenzana. Onderweg valt Rosa in een diepe kloof! Pierre wil haar helpen door in de kloof te klimmen met een touw maar die valt nog dieper! Jonas tekt Rosa naar boven en samen lukt het ze om Pierre omhoog te hijsen. Pierre’s schouder is gebroken. Met verband eromheen gaan ze verder naar het dorp. Zouden hun ouders niet ongerust zijn? Als ze nog maar een kilometer moeten lopen horen ze honden en politiemannen achter zich. Pierre gaat ervandoor. De ouders van Jonas en Rosa waren erg ongerust en zijn blij dat ze weer gevonden zijn. Even later horen ze dat Pierre in het ziekenhuis ligt. Ze gaan erheen om hem te bezoeken. Als ze de kamer binnenkomen zien ze een leeg bed. Pierre is is weg! Als Alexander aan een politieman vraagt waar hij is zegt de man: Pierre was helemaal geen vrijheidsstrijder maar een misdadiger en heeft vorig jaar een hotel opgeblazen. Mening: ik vond het een leuk verhaal met veel spannende stukken erin. Ook vond ik het verhaal mooi omdat er ook veel vriendschap in voorkomt. Ik ga zeker meer van deze boeken lezen. Romy ^^

REACTIES

A.

A.

Er staat in het boekverslag: De agent zei dat Pierre helemaal geen vrijheidsstrijder was maar een gesloten hotel heeft opgeblazen.
Maar dat klopt niet, hij was namelijk WEL een vrijheidsstrijder, daarom had hij namelijk dat hotel opgeblazen. Groetjes Angela

16 jaar geleden

J.

J.

hoi romy
het is een goed verslag

12 jaar geleden

A.

A.

Dat begin komt mij bekend voor... Plagiaat van een ander verslag hier, of andersom... Maar er kloppen een boel dingen ook niet, zoals GR MED, er staat duidelijk in het boek GR 20!
Ik mis het deel van de storm, de grot en het bergbeklimmen...

9 jaar geleden

J.

J.

Jullie hebben het goed gedaan hier door heb ik een 9,5 gehaalt voor mijn boekbespreking

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Hoe overleef ik mijn vakantie? door Francine Oomen"