Cookies..
Door Scholieren.com te bezoeken ga je akkoord met het gebruik van cookies. Klik hier voor meer info.
Tatjana Wassiljewa

Iedere dag telt

Iedere dag telt Tatjana Wassiljewa 3 verslagen

Tatjana Wassiljewa

1995

156

Russisch

5.6 / 10
2e klas vwo
  • EefJ
  • NL
  • 247 woorden
  • 600 keer
    3 deze maand
  • 7 juni 2007
Over Tatjana Wassiljewa:
Tatjana Wassiljewa is geboren op 12 januari 1929 in Wirriza in Rusland. Het boek “Iedere dag telt” is een autobiografie van haar leven vlak voor de oorlog tot een tijdje erna. Toen de oorlog afgelopen was en ze weer terugging naar Rusland heeft ze in Leningrad haar school afgemaakt en ze volgde een opleiding Pedagogische Academie. Ze heeft ook Duits gestudeerd en ze heeft in het stadsbestuur van Leningrad gezeten. Verder is er niet veel bekend van Tatjana Wassiljewa, omdat dit haar enige boek is en omdat ze Russisch is.


Iedere dag telt:
Het boek “Ieder dag telt“ gaat over Tatjana. Ze woont gelukkig met haar ouders en zusje Olga in Wirriza, totdat ze 13 jaar is. Dan breekt de 2e wereldoorlog uit in Rusland. Er is steeds minder te eten en de Duitsers dringen Rusland steeds verder binnen. Al snel wordt ook Tatjana´s dorp bezet. Bijna alle bezittingen van Tatjana´s familie zijn al geruild tegen eten, om maar in leven te blijven. Op een gegeven moment wordt het voor Tatjana´s moeder te zwaar en besluit Tatjana zelf maar op weg te gaan, met de laatste lappen stof die ze thuis nog hadden. Het lukt haar maar op het nippertje om met eten thuis te komen. Ze is blij dat ze levend thuis is gekomen, maar thuis aangekomen krijgt ze een vreselijk bericht: Ze zal door de Duitsers worden meegenomen om in Duitsland als dwangarbeidster te werken. Maar is ze ook sterk genoeg om dít te overleven?!

Log in op Scholieren.com

Maak een profiel aan of log in om te stemmen.

Geef dit een cijfer

Omdat je geen profiel hebt kan je stem niet aangepast worden.
Maak hier een profiel aan.

Hoge waardering

anoniem1e klas vwo7.2
ragazza 3e klas havo6.9
EefJ 2e klas vwo5.6
Meer verslagen ›

Let op

De verslagen op Scholieren.com zijn gemaakt door middelbare scholieren en bedoeld als naslagwerk. Gebruik je hoofd en plagieer niet: je leraar weet ook dat Scholieren.com bestaat.

Heb je een aanvulling op dit verslag? Laat hem hier achter.

voeg reactie toe

Sneller en makkelijker reageren?
Login of maak een profiel aan

5118

reacties