Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Dial a ghost door Eva Ibbotson

Beoordeling 5.9
Foto van een scholier
Boekcover Dial a ghost
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 756 woorden
  • 17 april 2007
  • 13 keer beoordeeld
Cijfer 5.9
13 keer beoordeeld

Boekcover Dial a ghost
Shadow
Dial a ghost door Eva Ibbotson
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Gegevens: titel: Het Spokenbureau
schrijver: Eva Ibbotson
vertaler: Sofia Engelsman
uitgever: J.H. Gottmer
plaats: Londen
aantal bladzijden: 176 titel verklaring: Het boek heet Spokenbureau omdat twee vrouwen later spoken kunnen zien en dan zien ze ook dat de spoken geen plek hebben om te wonen met al die mensen,en dan gaan ze een spokenbureau oprichten zodat spoken naar hun toe kunnen komen en iets aanvragen maar er kunnen ook mensen komen die spoken juist willen. Personen: Dit zijn de personen uit het boek: De familie Wever, Adoptera (addie), juffrouw Prunia, mevrouw Manning, de Schreeuwers, Falco, Frieda, Olivier Smit, het tehuis (en de kinderen), kolonel Marsman en meneer Noorman. Dit zijn de hoofdpersonen: olivier Smit, de familie Wevers de schreeuwers, jufrouw Prunia, mevrouw manning en Falco en Frieda. De enige echte hoofdpersoon is eingelijk Olivier Smit. Hij woonde in het tehuis zag er heel mager uit en had versleten kleren aan! Hij is echt een hele gevoelige jongen heel aardig ook en houdt niet van rijkdom, wil liever met vrienden een normaal leven in het tehuis leiden. Hij is best wel bang in het begin vooral voor geesten. Maar hij verandert in het verhaal. Hij is dan een echte geestenliefhebber en sticht een fabriek voor mensen die meer over geesten willen weten.
Tijd/plaats: Ik denk 1996 want toen was het geschreven maar in het boek staat na de 2de wereldoorlog daar heeft het dus ook mee te maken. Plaats is londen. Belangrijkste gebeurtenis: Was toen de Schreeuwers hun vreselijk verlies terug hadden en hun leven weer veranderden in normale mensen, van plaats mensen die kinderen dood maken omdat hun eigen kind er niet meer is
maar, ook toen Falco Snoodkribbel de spoken wou doden en Olivier zodat hij in het bezit zou komen van Hellestaete. Ik vind dat het belangrijkste nou eigenlijk zijn er meerdere maar ik vond dat ook wel het belangrijkste gebeurtenis. Thema: Het onderwerp van dit boek is spoken. Het thema is als je problemen hebt als je nou een mens of spook bent dat je er dan over moet praten maar dit boek heeft wel meerdere thema's zoals als je iets nodig hebt er voor gaan of nooit kwade dingen uithalen enzovoort. Stappenplan: De familie Wevers gaan dood
worden spoken
Vinden een meisje
Gaan naar het spokenbureau voor een huis, en worden omgewisseld met papieren (hierdoor gaan ze naar Hellestaete van plaats naar de nonnen en de Schreeuwers zouden eingelijk naar hellestaete moeten) worden als een familie voor Olivier,de Schreeuwers (die alleen van moorden houden) komen in aanraking met addie (het gevonden meisje) en komen erachter dat het hun kind is. Mening over het boek: Spannend,fantasie,boeiend,onecht(maar daarom is het fantasie maar meschien bestaan spoken/geesten wel!
Samenvatting: Titel(zelfverzonnen): Dial a ghost (regel een geest) inleiding: Ik heb het boek uitgelezen. De schrijver Eva Ibottson houdt ervan om verhalen over geesten,tovenaars,heksen enzovoort te schrijven.De titel heet spokenbureau het is heel makkelijk te verklaren als je het boek leest. Ik heb dit boek uitgekozen omdat ik het net heb uitgelezen doordat ik het eerst nooit snapte! Kern: De familie Wevers veranderen door een bom in de tweede wereldoorlog in geesten maar hun dochter Trixie is geen geest geworden dit bezorgt hen veel verdriet en pijn, elke dag bij zonsondergang roepen ze haar in de hoop dat ze komt ze denken dat ze zich schaamt omdat ze een lelijke jurk aan had die dag van haar overlijden. Na een paar jaar vinden ze niet Trixie maar een ander meisje ze beweert dat ze Adoptera heette dus dat werd ook haar naam. Addie (adoptera) kwam erachter dat er een spokenbureau was waar haar naam op de muur stond maar er stond in werkelijkheid adopteer a spook. Daardoor komen ze in aanraking met mevrouw Manning en mevrouw Prunia, aardige vrouwen en deden echt alles om een huis te vinden voor iemand. Als ze later een huis vinden bij de nonnen en ook een huis voor de Schreeuwers bij Hellestaete om een kind te laten schrikken (maar dat weten de vrouwen niet) worden ze heel blij maar ook verbaast wie wil er nou geesten die kinderen doden? Slot: Nou ik vond het een boeiend boek en ik raad het aan als je van verhalen houdt bijvoordbeeldt van het geheim van spoor 13 dan zal ik dit ook lezen het is van de zelfde schrijver. Commentaar op het thema: Nou eingelijk niet echt ik heb geen commentaar,heb het zelf nooit meegemaakt,ken ook niet echt iemand die dit heeft meegemaakt.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.