Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

Het dagboek van Daffodil door Debora Zachariasse

Beoordeling 4.2
Foto van een scholier
Boekcover Het dagboek van Daffodil
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas havo | 531 woorden
  • 3 april 2007
  • 6 keer beoordeeld
Cijfer 4.2
6 keer beoordeeld

Boekcover Het dagboek van Daffodil
Shadow
Het dagboek van Daffodil door Debora Zachariasse
Shadow
Titel: Het dagboek van Daffodil Auteur: Debora Zachariasse Uitgeverij: Wolters-Noordhoff Jaar van uitgave: 2006 Thema: Dagboeken en Brievenromans Hoofdpersoon: Daffodil: De hoofdpersoon in het boek. Het is een dik meisje met weinig vriendinnen. Ze wordt gepest op school. Ze noemen haar; Daffodil Dikke Bil. De bijfiguren in dit boek zijn: Athe: De beste vriendin van Daffodil. Athe is een rustig, grappig en aardig meisje met een moeder net als Daffodil. Ze doet aan ballet en heeft gescheiden ouders. Isaϊs: De moeder van Daffodil. Ze is een Zen-fan, is verlicht en gaat vaak naar het klooster naar de monniken toe. Isaϊs is gek houdt van wierrook en doet aan tantra. Later in het boek blijkt dat ze borstkanker heeft. Sarasvati: Moeder van Athe. Ze heeft met haar strenge rechtvaardig stem veel invloed op de moeder van Daffodil en ze is ook Isaϊs beste vriendin. Ze doet net als haar veel aan zen en gaat ook veel naar het klooster toe. Wim: De vader van Daffodil. Hij woont niet meer bij hun maar bij Jet.(zie -> Jet) Hij belt Daffodil regelmatig en ook andersom. Aan het eind van het boek gaat Daffodil bij hem wonen. Jet: De vrouw van Wim. Zij en Wim hebben 2 dochtertjes die Daffodil erg graag mag. Daffodil vind Jet heel aardig en dat komt ook van wederzijds. Marco: Een jongen uit de klas van Daffodil die haar erg veel pest. Hij noemt haar Daffodil Dikke Bil. De belangrijkste onderwerpen/thema’s uit het boek: - Haar spreekbeurt over de godin Artemis met honderd borsten. - Haar moeders ziekte
De belangrijkste gebeurtenissen in dit boek waren: - Dat ze erachter kwam dat haar moeder geen anorexia maar borstkanker had. - Dat ze bij haar vader ging wonen. - Dat haar moeder naar Bretangne gaat met de stofzuigerverkoper. Tijd: Het verhaal speelt zich af in; deze periode(de moderne tijd) Dat zie je aan een paar kleine details zoals: Dat haar moeder een chemokuur krijgt dat ze al schoolfeesten hebben enz. Hoeveel tijd gaat er voorbij in het boek? Nou ik denk ongeveer iets korter dan een jaar, omdat een jaar weer te lang is en een half jaar te kort dus net ertussenin. Reactie van Daffodil: - Daffodil reageerde een beetje ongerust op dat haar moeder borstkanker heeft. - Ze vond het heel redelijk leuk om bij haar vader te gaan wonen. - En ze vond het verschrikkelijk dat haar moeder naar Bretagne ging met de stofzuigerverkoper. Mijn reactie: - Ik zou helemaal gek worden als ik hoorde dat mijn moeder borstkanker zou hebben. - Ik zou het ook leuk vinden om bij mijn vader te wonen, maar toch zou ik dat aan de andere kant ook niet willen, want je hebt al die tijd bij je moeder gewoond. - Ik zou hier ook helemaal gek worden want ik kan niet zonder mijn moeder. Mijn mening over het boek: Het was een redelijk boek, maar soms eerlijk gezegd toch wel saai. Wat de spanning erin hield was dat haar moeder borstkanker had en dan wil je natuurlijk weten hoe het afloopt! Verder was het zoals ik al zei redelijk leuk met soms wat droge humor (altijd leuk).

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Het dagboek van Daffodil door Debora Zachariasse"