Piercings & parels door Maren Stoffels

Beoordeling 6.8
Foto van een scholier
Boekcover Piercings & parels
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 1e klas havo/vwo | 961 woorden
  • 12 maart 2007
  • 462 keer beoordeeld
Cijfer 6.8
462 keer beoordeeld

Boekcover Piercings & parels
Shadow
Piercings & parels door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Dit boek gaat over Sofie en haar dagelijkse leven op school, thuis en bij vrienden. Sofie en haar vriendin Roosmarijn zijn bij elkaar. Roosmarijn vertelt Sofie dat ze een geheim heeft, Sofie kan het niet uitstaan ze wil het weten. Ze zegt het als Sofie belooft tegen niemand iets te zeggen, en niet te lachen. Roosmarijn fluistert: ‘Ik ben verliefd’. Sofie is verbaasd, maar ze wil weten op wie ze dan verliefd is. Roosmarijn wil het niet zeggen. Sofie vind het een beetje raar dat ze niks zegt. Floor, de vakantievriendin van Sofie mailt met Sofie, ze vertelt dat het erg slecht met haar gaat en dat ze meteen weer alles uitkotst als ze heeft gegeten. Ze is naar haar nicht geweest die anorexia heeft, zo wil ze toch echt niet worden. Sofie maakt zich er erg veel zorgen over maar ze kan niks doen. Sofie heeft op school een opdracht gekregen om een opstel te schrijven over haar angsten. Ze komt uit school en ze wordt gebeld door Menno het broertje van Floor, hij zegt dat ze meteen moet komen, hij is erg in paniek. Sofie weet niet wat het kan zijn, alleen dat Floor in het ziekenhuis ligt. Als ze aankomt, heeft ze het in de gaten, Floor is erg blij dat ze er is en vertelt dat ze anorexia heeft, Sofie schrikt. Als Sofie even weg moet uit Floors kamer, zit ze te denken dat dit haar angst is. Ze begint aan haar opstel, als ze klaar is, laat ze het aan Floor lezen. Floor is erg onder de indruk. Floor wil beter worden, Floors ouders zijn Sofie heel erg dankbaar. Sofie weet dat ze niet meer verliefd is op Tygo, maar op Menno, ze gaat het uitmaken, alleen weet ze niet hoe. Tygo schrikt erg en hij is boos. Sofie heeft er met Roosmarijn over op wie Roosmarijn nou verliefd is. Roosmarijn kan het niet langer voor zich houden, ze gaan apart zitten. Roosmarijn vertelt dat ze verliefd op Sofie is. Sofie schrikt. Is ze lesbisch? Ze komen erachter dat Edwin het gesprek heeft afgeluisterd. Roosmarijn en Sofie vinden dat heel erg, nu weet de hele school het. Ze worden er de hele dag mee gepest, Sofie is boos op Roosmarijn. Sofie heeft een goede band met een lerares, zij helpt haar en alles komt goed. Floor moet auditie doen voor een andere school, Sofie gaat kijken. Het gaat al een stuk beter met Floor. Floor doet het heel goed! Floor is aangenomen bij de audities. Sofie vindt Menno leuk en dat weet Floor, Sofie denkt dat Menno haar niet leuk vindt, want hij heeft al een vriendin. Floor zegt dat hij haar alleen heeft, omdat hij Sofie niet kon krijgen. En Floor roept Menno. Titelverklaring De titel Piercings & Parels betekent hoe verschillend Floor en Sofie eigenlijk zijn. Eigenlijk ruig en niet-ruig. Het gaat ook helemaal niet over Piercings & Parels, maar de schrijfster vindt het vooral leuk klinken en het past bij de verschillen.
Mijn eigen einde Floor gaat auditie doen, Sofie gaat kijken. Sofie gaat naast Menno zitten, en nu kunnen de audities beginnen. Floor komt erg gespannen het podium op. Sofie steekt nog even haar duim op en Floor begint. Ze begint erg trillerig en vergeet haar tekst, het gaat helemaal mis. Floors gezicht betrekt. Sofie slaat haar handen in haar gezicht, ze vindt het erg zielig voor Floor, eerst heeft ze anorexia en nu mislukt dit ook nog. Sofie weet niet wat ze er mee aanmoet als Floor huilend van het podium rent. Sofie moet zelf ook huilen, waarom moet dit Floor overkomen? Dit was Floors grootste droom. Sofie stapt naar de jury toe en vertelt het hele verhaal. De juryleden snappen haar wel daarom smeekt Sofie of Floor het over mag doen. De juryleden vragen of Sofie even weg wil gaan want dan kunnen ze het erover hebben. Even later als Sofie weer bij de juryleden zit vertellen ze dat Floor nog één kans krijgt. Sofie is dol gelukkig. Ze rent zo hard als ze kan naar Floor toe. Floor moet huilen van geluk als ze dit hoort. Floor staat op het podium alsof ze de loterij heeft gewonnen. Alles lukt nu en Sofie is erg trots. Floor loopt na de auditie naar Sofie toe, ze weet niet hoe ze Sofie moet bedanken. Sofie begrijpt het wel. Het is alleen nu nog even afwachten op de uitslag. Sofie is er zeker van dat Floor word toegelaten. Nu de uitslag, Floor kijkt Sofie gespannen aan. De jury vertelt dat er drie kinderen door zijn met de namen: Lotte.......Fana, en met de 3e wachten ze nog even. Ze vertellen dat er eigenlijk Floor het beste was. Maar we hoorde dat Floor een probleem had en daar kunnen we niets mee. Dus de 3e is...Jordi. Floor kijkt sip en loopt weg. Ze sluit zich op in de wc en kotst alles weer uit. Sofie slikt even ze voelt zich schuldig. Mijn mening Ik vond het boek erg spannend, omdat ik het wou doorlezen ik wou weten wat er ging gebeuren ik kon het boek ook niet aan de kant leggen want dan duurde het nog zolang voordat ik het wist. Ik vond het boek ook voor mijn leeftijd, omdat de mensen uit het boek ongeveer even oud als mij zijn dan kan ik me ook beter inleven. Ik vond het boek ook leerzaam, want nu weet je ook wat er kan gebeuren als je niet eet en het expres uitkotst. Er gebeurt ook veel in het boek het is niet dat het hele boek over een verhaal gaat. Maren Stoffels is de schrijver van dit boek, ze heeft het 1ste deel vast, het 1ste deel heet: Dreadlocks & Lippenstift. Het 3de deel heet: Coctails & Ketchup.

REACTIES

N.

N.

Er staat bij eigen einde : Ze vertellen dat er eigenlijk Floor het beste was.


En dat Klopt niet. Maar het was een Leuk Boekverslag!

15 jaar geleden

R.

R.

Het was een super boek
!!!!!! En het verslag was ook goed!!!!!! Ik heb nou al Maren stoffels boeken gelezen!!!

13 jaar geleden

J.

J.

k vindt het heel mooi gemaakt maar niet alles staat erin denkik?

13 jaar geleden

P.

P.

super leuk boek!!!!!

13 jaar geleden

S.

S.

ik hoef maar 20 regels te hebben. dus ik maak een samenvatting van jou verlag;)xx

12 jaar geleden

I.

I.

het verslag is aardig goed maar je gaat tegen jezelf in want sofie weet dat floor anorexia heeft en jij schreef dat ze het pas in het zieken hius vertelde dus dat is een min punt wat was je cijfer???

12 jaar geleden

S.

S.

ik vond het wel goed :)

12 jaar geleden

K.

K.

goeeeeeed man ! :)

12 jaar geleden

H.

H.

ik (gym) heeft gelijk ze wist al dat floor anorexia had :p

12 jaar geleden

A.

A.

wat voor cijfer heb je er op gekregen?
leuk verslag x

12 jaar geleden

L.

L.

Het is wel oke. Je moet ook vertellen wie de mensen zijn want als je het boek niet kent heb je geen idee wie bijvoorbeeld: Edwin is. Snappie ? Voor de rest is het wel goed vind ik. ;)

12 jaar geleden

F.

F.

Boek is best saai .
OK

12 jaar geleden

H.

H.

best eem leuk boek hoor en een leuke boekverslag ga ik gebruiken !

12 jaar geleden

A.

A.

Je samenvatting is niet zo goed (Vindt ik :$) Want het boek is VEEELL leuker

12 jaar geleden

D.

D.

Goeie samenvatting zeg ! Het lijkt precies op wat ik heb gelezen ! Je ziet dat je je best hebt gedaan ! Ik ga 'm zeker gebruiken

12 jaar geleden

M.

M.

supeer goed ik heb m gelijk gebruikt goeie samenvatting trouwens!

12 jaar geleden

D.

D.

super leuk boek en oja femke(kader) jij bent saai gekkie ht is egt een super leuk boek mopp ps: !!!!!!!!! i love this book

11 jaar geleden

F.

F.

dit boek heb ik ook gelezen en ik vond t een super leuk boek!! echt t soort boek waarik van hou

11 jaar geleden

L.

L.

Super goeie boekverslag maar een probleem de einde klopt niet Floor gaat ook door bij het laatste stuk

11 jaar geleden

A.

A.

ik heb het boek een paar keer gelezen, maar er gebeuren een paar dingen in jouw verslag die niet waar zijn. Heb je het boek we helemaal gelezen?

8 jaar geleden

I.

I.

wat is het verhaalsoort van dit boek?

5 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Piercings & parels door Maren Stoffels"