Klappertanden: Overal spinnen door Steven Klamm

Beoordeling 6.1
Foto van een scholier
Boekcover Klappertanden: Overal spinnen
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vmbo | 628 woorden
  • 20 augustus 2006
  • 80 keer beoordeeld
Cijfer 6.1
80 keer beoordeeld

Boekcover Klappertanden: Overal spinnen
Shadow
Klappertanden: Overal spinnen door Steven Klamm
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Geef de titel, de schrijver en het jaar van de eerste druk van je boek. Titel: Klapper Tanden, Overal spinnen. Schrijver: Steven Klamm
Jaar van de eerste druk: 1999 2.Zorg voor een samenvatting van het boek van ½ a-4tjes. 3. a. Beschrijf wat er op de voorkant staat. Op de voorkant van het boek ligt een rotte gymschoen in de bosjes. En er rent een bang jongetje voorbij. 3. b. Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met de inhoud van het boek te maken? In het boek zelf is Emile ook bang voor de spinnen en hier schrikt hij van de spinnen.
4. a.Wat was het onderwerp van het boek? Emile en Heleen zijn een tweeling. Ze kunnen het samen uitstekend vinden, totdat Emile overal torren en spinnen begint te zien. Het lijkt wel of de beesten hem opzoeken.: als hij een irritant loszittende zool van zijn schoen trekt, krioelt het daar binnenin van de insecten. Eeen puistje op zijn arm barst open en blijkt allemaal wriemelspinnetjes te bevatten. Emile wordt er gek van. Maar wat hebben die beesten eigenlijk te maken met Heleen..... 4. b. Was het een interessant onder werp? Ik vond het boek best een interessant onderwerp alleen was er te weinig actie. En iets te weinig spanning ook al is het wel een beetje griezelig. 5. Tot welke genre behoort er tot het boek? Bij het boek hoort de genre Horror. 6. a. Wanneer speelt het verhaal zich af? In deze tijd. 6. b. Hoeveel tijd verstrijkt er in het verhaal? Ongeveer een schooljaar. 7. Waar speelt het verhaal zich af? Hoe weet je dat? Het verhaal speelt zich af op school, in een museum, in het bos en buiten op straat. Dat weet ik doordat er elke keer wordt gezegd waar het afspeelt. 8.Wie waren de hoofd personen in het boek? Beschrijf hun karakter en zeg iets over hun uiterlijk. Emile: Emile heeft bruin haar en bruine ogen. Hij heeft niet veel vrienden op school. Thuis wordt hij vaak gepest door haar zusje en haar spinnen. Zijn grootste hobby is sterrenkunde. Heleen: Heleen heeft bruin haar en bruine ogen. Zij heeft veel vriendinnen op school. Heleen haar hobby dat is spinnen verzorgen. 9. Was het verhaal herkenbaar voor jou, of beschreef het een wereld die niet bekend is voor je? Leg je antwoord uit. Voor mij was het verhaal deels herken baar want ik ben niet bang voor spinnen. Maar ik heb wel vaak ruzie met mijn broer.
10. Welke dingen uit het boek hebben je aan het denken gezet? Leg je antwoord uit. Allen dat ruziën. Maar dat komt omdat je dan aan je eigen wereldje denkt. 11. Was het boekrealistisch? Leg je antwoord uit. Alleen dat van dat puistje waaruit spinnen komen niet maar voor de rest is het wel realistisch. 12. Geef een titel verklaring van maximaal 25 woorden. Als je bang bent dan bibber je maar als je heel bang bent dan krijg je klapper tanden. Dit heeft de hoofdrolspeler ook die heeft namelijk last van klapper tanden door de spinnen. 13. Wat vond je van het boek? Beschrijf kort waarom je het mooi, saai, grappig, droevig, moeilijk, enz. (ongeveer 25 woorden). Ik vond het verhaal saai maar toch ook leuk. Dit komt omdat het een leuk verhaal was maar met te weinig spanning (actie). 14. Geef informatie over de schrijver. Steven Klamm is pseudoniem voor Ed van Eeden. Ed van Eeden is geboren te Nijmegen 12 juni 1957. Hij is een Nederlandse schrijver, journalist en vertaler. Onder de naam Ed van Eeden heeft hij diverse boeken geschreven zoals: Dossier gifmoord
Dossier vrouwenhandel

De vogelspin
Liefste litteken
Dossier Zwarte Lotto
Onder zijn pseudoniem Steven Klamm heeft hij zeven jeugdboeken geschreven in de serie Klappertanden: Enge buren
Stemmen in je hoofd
Overal spinnen
Gruwelijke ontdekking
Water is gevaarlijk
Alweer een wolf
Vampier pony

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.