Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

De gele scooter door Elle van den Bogaart

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover De gele scooter
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 3e klas vmbo | 648 woorden
  • 2 juni 2006
  • 137 keer beoordeeld
Cijfer 7
137 keer beoordeeld

Boekcover De gele scooter
Shadow

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen k…

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En …

Spike is woedend. Op zijn vader, die hem een verrader vindt. Op de leraar techniek die hem vanmiddag dwarszat. Op de jongen die de koplamp van zijn scooter kapot heeft gemaakt. En zeker op het meisje dat opeens vlak voor hem op de weg gaat fietsen.

Wies schrikt zich rot als ze bijna wordt aangereden door een jongen op een scooter. Ze had hem totaal niet aan horen komen. Wanneer hij haar uit begint te schelden, scheldt ze terug. Maar dan pakt de jongen een mes.

Isis fietst in haar eentje over de lange Wessellaan. In de berm ziet ze een gele scooter staan. Als ze vanuit de struiken een meisje hoort gillen, beseft ze dat er iets helemaal mis is. Wat moet ze doen?

Op een regenachtige middag in oktober kruisen de paden van Wies, Isis en Spike elkaar. Vanaf die dag is niets meer hetzelfde.

De gele scooter door Elle van den Bogaart
Shadow

Oefenen voor je mondelingen?

Komen je mondelingen er aan en wil je oefenen? Probeer onze Boekenquiz. We stellen je open vragen over de gelezen boeken.

ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Algemene informatie. Naam boek: ’De gele scooter’ Schrijfster: Elle van den Bogaart
Uitgeverij: van Holkema en Warendorf
Druk: 1e druk Waarom heb ik dit boek gekozen? Ik heb dit boek gekozen, omdat de tekst op de achterkant me wel aansprak en ik van iemand had gehoord dat het wel een goed boek was. Beschrijf wat er op de voorkant staat. Op de voorkant van het boek staat Isis met haar hoofd tussen haar handen. Wat heeft de illustratie op de voorkant van het boek met het boek te maken? In het boek zit Isis veel na te denken over dingen die ze heeft gedaan. Dat doet ze hier waarschijnlijk ook.
Geef een titelverklaring. De titel van het boek heeft te maken met de scooter van Spike, hij heeft een gele scooter en dat is een van de dingen waar hij aan word herkend. Het hele boek door komt de scooter voor. Tot welke genre hoort het boek? Het is een vermakend boek. Wat is het onderwerp van het boek? Verkrachting. Welke bedoeling heeft de schrijver met het boek? De bedoeling van de schrijver is denk ik, een vermakend boek schrijven over iets wat echt kan gebeuren en dat dan van drie kanten laten zien. (van de dader, het slachtoffer en de getuige.) Is het een interessant onderwerp? Het is wel een interessant onderwerp om over te lezen, omdat verkrachting in het echt ook vaak voorkomt. Beschrijving hoofdpersonen: Spike: hij is 16 jaar, hij heeft zwarte ogen, zwart haar en heeft oorbel in zijn rechteroor. Hij woont alleen bij zijn, moeder omdat zijn ouders gescheiden zijn. Hij heeft een gele scooter. Het is echt een jongen die met verkeerde mensen omgaat en daardoor zelf ook dingen doet die niet goed zijn, zo verkracht hij een meisje en steelt hij een scooter. Isis: Zei is 15 jaar, er wordt niet beschreven hoe ze eruit ziet. Ze is niet zeker van zichzelf, ze twijfelt aan de dingen die ze heeft gedaan, bijvoorbeeld toen zij een meisje hoorde schreeuwen dat verkracht werd en dat zei toen gewoon door fietste. Ze is ook verlegen. Wies: Zij is 15 jaar, er wordt niet beschreven hoe ze eruit ziet, ze gaat graag met mensen om, ze is ook zelfverzekerd. Vertel kort waar het boek over gaat. Het boek gaat over een meisje (Wies) dat wordt verkracht door een jongen (Spike). Als de Spike Wies aan het verkrachten is ziet Isis dat gebeuren. Ze durft er niets tegen te doen. Dan fietst Isis weg. Als Isis wegfietst haalt een gele scooter haar in, Spike zit op die scooter. Spike zegt tegen Isis ’als je je mond niet houdt, doe ik het zelfde met jou als wat ik met haar heb gedaan’. Als het boek verder gaat komt Isis erachter wie die jongen op de scooter was en hij wordt opgepakt.
Geef je beargumenteerde mening over het boek. Ik vond het een goed boek, omdat er hele veel spanning in zat vanaf het begin en dan zit je ook meteen in het verhaal en je wilt meteen doorlezen om te weten wat er verder gaat gebeuren. Het is ook geschreven voor mijn leeftijd. Het was ook wel een zielig boek, omdat een meisje verkracht wordt. Het was soms een verwarrend boek, omdat het niet 1 verhaal is maar steeds uit verschillende hoofdstukjes bestaat met een naam erboven en een datum. Dat is best wel verwarrend omdat ik gewoon doorlas en dan de namen later weer moest opzoeken over wie ik nu las. Informatie over de schrijfster: Zij heet Elle van den Bogaart. Ze is geboren op 6 april 1959 in Nuland. Haar opleiding was VWO en later HBO en psychologisch medewerker. Naast schrijfster is ze ook psychootdiagnostisch medewerker in een ziekenhuis. Ze is getrouwd en heeft 4 kinderen. Het eerste boek wat ze heeft geschreven is ’de
gele scooter’. Het 2e boek wat ze heeft geschreven heet ’krassen’. Haar 3e boek heet ’duizend kilometer’.

REACTIES

L.

L.

hoi

Wies word niet verkracht maar het is een poging tot verkracting.

16 jaar geleden

P.

P.

ik vind het een leuk boek met een leuke kaft en een leuke schrijfster en een leuke omgeving.

12 jaar geleden

H.

H.

Het heeft me heel erg geholpen thanks!!!!!

9 jaar geleden

N.

N.

Ik vond het wel een grappig onderwerp en t was geil

9 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "De gele scooter door Elle van den Bogaart"