Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels

Beoordeling 7.4
Foto van een scholier
Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 655 woorden
  • 21 februari 2006
  • 884 keer beoordeeld
Cijfer 7.4
884 keer beoordeeld

Boekcover Dreadlocks & lippenstift
Shadow
Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Zeer tegen haar zin in gaat Sofie, die 15 jaar, is met haar ouders en broer mee op vakantie naar Frankrijk. Nu kan ze haar geheime vriend Tygo 3 weken lang niet zien. Op de camping voelt Sofie zich in eerste instantie alleen en ellendig. Zeker na een telefoontje van Tygo waaruit ze vermoedt dat hij stiekem een ander vriendinnetje heeft. Verder lopen er op de camping alleen maar mooie meiden rond. Haar broer Stefan neemt haar een avond mee naar het strand en daar ontmoet ze andere jongens en meisjes. Ze begrijpt niet dat deze mooie mensen haar aardig vinden. Sofie is van het type dreadlock, een skater en Floor van het type lippenstift, een huppelkutje. Maar tot haar stomme verbazing heeft Floor ook nog hersens in haar hoofd en worden ze beste vriendinnen. En ook met de broer van Floor, Menno, heeft ze veel plezier. Na een avondje stappen zijn ze onafscheidelijk en blijven hele vakantie dikke verliefde vrienden. Tijdens de vakantie ontdekt Sofie dat Floor Anorexia heeft. Sofie is de enige die het weet. Dit maakt hen nog dikkere vriendinnen.

Na de vakantie gaat Sofie Cultuur en Maatschappij doen terwijl al haar vriendinnen een andere richting hebben gekozen. Ze komt in een rotklas terecht. Ook hier voelt ze zich erg alleen. Gelukkig heeft Sofie Floor van de vakantie om haar verdriet mee te delen via de mail. Ze steunen elkaar in wat ze meemaken en geven elkaar raad. Er is een meisje in de klas waar ze contact mee heeft Roosmarijn. Ze vindt het eigenlijk wel een aardig meisje maar omdat dit meisje er niet echt bij hoort wil ze niet met haar omgaan. Sophie vindt het moeilijk om open tegen vrienden te zijn en komt daardoor steeds verder in de problemen. Ze durft niemand te vertellen dat ze erg gepest wordt en onder druk gezet wordt door een jongen uit haar klas. Ergens leest ze een tekst op de muur die gaat over haar; iemand zal zorgen dat zij uit de weg geruimd wordt. Ook durft ze Tygo niet te vertellen dat ze in de vakantie een ander vriendje heeft gehad terwijl haar vriendinnen het wel weten. En ze durft haar vriendinnen niet te vertellen dat ze baalt dat zij in een andere klas zitten en dat ze zich zo alleen voelt. Ze durft niets tegen de juf te zeggen die haar graag wil helpen. Ook niet als een jongen haar bijna verzuipt in het zwembad.


Ze heeft Floor en haar dagboek. Floor geeft haar raadt en vertelt dat ze open tegen Tygo moet zijn. Floor zelf gaat niet zo goed met haar eetstoornis. En Sofie geeft haar weer raadt om het te vertellen tegen haar ouders. Maar toch durven ze beide nog niet aan de andere te vertellen wat hun probleem is.

Op een gegeven moment loopt het allemaal mis. Midden in de aula waar iedereen is vertelt de rotjongen openlijk dat Sofie een slet is omdat ze tijdens de vakantie is vreemdgegaan. Haar vriendinnen laten haar in de steek. Ze verstopt zich achter een kast op school en komt er zo achter dat het aula verhaal een vooropgezet plan is van die rotzak en een meisje die Tygo wil hebben (pancake). Er is een intensieve mailwisseling tussen Floor en Sofie en Sofie doet nu wel wat Floor haar adviseert. Ze gaat praten met Roosmarijn, met Tygo en met haar juf. Heel langzaam worden haar problemen opgelost en staat ze niet langer meer alleen. En als ze in de aula openlijk uitvalt tegen Pancake weet iedereen dat het een vooropgezet plan is en zijn haar vriendinnen weer bij haar. Ook Roosmarijn is nu haar dikste vriendin en dat mag iedereen weten.

En met Floor en haar Anorexia? Het laatste mailtje dat Sofie van haar ontvangt is slecht. Ze schreeuwt om hulp. Sofie pakt de trein en vertrekt naar Floor in Zutphen. Hoe het verder gaat zullen we waarschijnlijk in deel 2 gaan lezen.

REACTIES

E.

E.

Ik heb het boek zelf ook gelezen het is echt super leuk!!!!!

13 jaar geleden

S.

S.

Super boek ik heb er een so over zo kan ik nog wat info ophalen, doeidoei zeker lezen!

13 jaar geleden

I.

I.

de film is erg spannend maar wel leuk

13 jaar geleden

S.

S.

@ ikke,

Volgens mij is er nog helemaal geen film over die boek gemaakt?
of vergis ik me daarin?
Maar. het is in ieder geval een super leuk boek! ik raad het zeker aan om te lezen.

13 jaar geleden

L.

L.

Ik moet een opdracht van dit boek maken en ik heb het boek nog helemaal niet gelezen, dus ik ga hier lekker afkijken. Dankje!

13 jaar geleden

F.

F.

ik moet ook een boekverslag over dit boek maken en een knutselwerkje en daar ben ik nu aan bezig maar die personages hoe oud zijn die ongeveer?
en wat zijn alle personages nu weer?

13 jaar geleden

L.

L.

Dit boek is goed geschreven voor een 17-jarige! Het is een aangenaam en vlot lezend boek.

Louise

12 jaar geleden

D.

D.

egt super leuk boek !!! ben nu bezig met deel 3 van die cocktails&ketchup die is ook heel leuk en denk eraan deze boeken zijn vanaf 12jaar :-) !!! er is dreadlocks&lippenstift
piercings&parels
cocktails&ketchup
zijn er meer delen??
-xxx- dikra contact met me opnemen?
stuur me dan een e-mail wil je me mail vraag me pinq dn of msn of nummer

11 jaar geleden

H.

H.

beste boek ooit!!!
ik heb nog nooit zo iets goeds gelezen.
je moet het echt leezen

10 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Dreadlocks & lippenstift door Maren Stoffels"