Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

The Falcon's Malteser door Anthony Horowitz

Beoordeling 7
Foto van een scholier
Boekcover The Falcon's Malteser
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • Klas onbekend | 406 woorden
  • 15 februari 2006
  • 24 keer beoordeeld
Cijfer 7
24 keer beoordeeld

Boekcover The Falcon's Malteser
Shadow
The Falcon's Malteser door Anthony Horowitz
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
Samenvatting: Nick Diamant is 13 jaar en woont in Londen bij zijn oudere broer Tim Diamant, zijn ouders zijn immers verhuisd naar Australië. Tim Diamant is privé-detective, en op een dag komt een dwerg het kantoor binnengestormd en overhandigt een pakje dat hij binnen een week weer zou komen ophalen. Al vlug veroorzaakt het pakje vele problemen en Nick en Tim komen bij de politie terecht waar ze wat meer te weten komen. Het blijkt dat er verschillende criminelen achter het pakje(dat een doosje maltesers blijkt) aanzitten: De Dikke Man, Gott & Himmel, de professor van de Valk, de weduwe van de valk en Laura( de vriendin van de dwerg). Het gaat allemaal om de erfenis van De Valk, die een waarde heeft van drieeneenhalf miljoen pond aan ruwe diamanten. De Dikke Man zou "de sleutel" willen krijgen van Tim en Nick en hun kantoor word verschillende keren overhoop gehaald. Ze snappen er niets meer van en gaan op zoek naar de dwerg, die ze vermoord in zijn hotelkamer vinden. Tim wordt verdacht van de moord op de chauffeur van de Dikke Man en gaat voor een tijdje de cel in, Nick staat er dus helemaal alleen voor. Hij wordt eerst ontvoerd door de dikke man en dan door Gott & Himmel, die wanhopig op zoek zijn naar de maltesers. Bij Gott & Himmel ontmoet hij Laura, die ook ontvoerd is. Laura was een vriendin van de dwerg en geeft een paar kleine aanwijzingen. Nick en Laura slagen erin te ontsnappen en gaan de maltesers ophalen bij Nick thuis. Daarna gaan ze naar Laura's flat, Nick heeft nu wel door dat het om de streepjescode te doen is, maar hij vraagt zich af waar en hoe hij daarmee aan de diamanten kan komen. Het raadsel begint op te klaren voor Nick, maar ondertussen ook voor de anderen, die allemaal de maltesers in handen willen krijgen. Hij spreekt met ze af aan het graf van De Valk, de vrouw van De Valk komt opdagen en schiet ze allemaal dood. Ze staat op het punt Nick en Tim(die ondertussen vrijgelaten is) ook dood te schieten maar dan arresteert de politie, die uit het niets te voorschijn komt, de weduwe. Nick opent de kluis en ziet dat de diamanten er niet meer inzitten. De volgende ochtend krijgt Nick een brief van Laura vanuit Zuid-Frankrijk waarin ze schrijft dat zij de diamanten heeft genomen. Als aandenken krijgt Nick nog een diamant.

REACTIES

K.

K.

Niet zo goed, is niet volledig

7 jaar geleden

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Falcon's Malteser door Anthony Horowitz"