Ben jij 16 jaar of ouder? Doe dan mee aan dit leuke testje voor het CBR. In een paar minuten moet je steeds kiezen tussen 2 personen.

Meedoen

Een vriend in de stad door Valentine Kalwij

Beoordeling 6.7
Foto van een scholier
Boekcover Een vriend in de stad
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas vwo | 498 woorden
  • 10 december 2005
  • 116 keer beoordeeld
Cijfer 6.7
116 keer beoordeeld

Boekcover Een vriend in de stad
Shadow
Een vriend in de stad door Valentine Kalwij
Shadow
ADVERTENTIE
Overweeg jij om Politicologie te gaan studeren? Meld je nu aan vóór 1 mei!

Misschien is de studie Politicologie wel wat voor jou! Tijdens deze bachelor ga je aan de slag met grote en kleine vraagstukken en bestudeer je politieke machtsverhoudingen. Wil jij erachter komen of deze studie bij je past? Stel al je vragen aan student Wouter. 

Meer informatie
1. Inhoud: Ron gaat verhuizen. Bij de verhuizing gaat alles goed. Als Ron gaat wandelen, komt hij Pim tegen. Pim stelt voor om bij een winkel chocoladerepen te gaan stelen. Ron wil er best aan meewerken, maar vindt het niet zo leuk. De dag daarna zijn z`n grootouders er en kan hij niet naar Pim. `s Middags wordt Rosalie, het vriendinnetje van Inge (Rons zusje), opgehaald door Arja, de zus van Rosalie. Ron doet open en hij vindt Arja heel leuk. De volgende dag gaat Ron samen met Pim een fiets stelen. Een paar dagen later mogen Ron en Inge mee naar de Efteling met Rosalie, Arja en hun moeder. Hij vindt het wel leuk, want Arja gaat ook mee. Een paar dagen later zoenen Arja en Ron elkaar in de speeltuin. Ron gaat op een nacht met Pim en nog twee vrienden van Pim, Bennie en Maikel inbreken, maar ze worden betrapt. Maikel zegt dat Ron ongeluk brengt. Om te bewijzen dat Ron geen ongeluk brengt gaan Pim en Ron ergens inbreken. Dan zien ze dat Maikel en Bennie bij Arja in willen breken. Ron wil hen tegenhouden, maar Maikel slaat Ron in elkaar. Dan komt net Arja met haar gezin thuis van vakantie. Uiteindelijk krijgen Ron en Arja verkering, en Ron krijgt een straf van bureau HALT. 2. Beschrijving Karakters: Ron is een rustige jongen die er toch graag bij wil horen. Hij is eigenlijk niet zo stoer, maar hij doet wel zo, want anders laten zijn vrienden hem in de steek. Hij wordt verliefd op Arja en krijgt verkering. Pim daarentegen is niet zo`n watje. Hij steel vaak wat en heeft oudere vrienden. Hij is de vriend van Ron.
3. Titelverklaring: De titel slaat op de vriend die hij in de nieuwe stad waar hij gaat wonen krijgt. Deze jongen heeft een slechte invloed op hem. 4. Hoofdgedachte: Doordat Ron een vriend krijgt die slechte invloed op hem heeft gaat hij stelen, maar als ze bij zijn vriendin gaan inbreken en Ron wil het tegen houden, wordt hij in elkaar geslagen en hij krijgt een straf. 5. Tijdsduur: Ik denk dat het boek maar een paar dagen duurt, ongeveer een week. Het wordt niet precies gezegd, maar je kunt het wel een beetje uit het verhaal opmaken. 6. Mening: Ik vond het een redelijk leuk boek, maar er zijn leukere. Het was ook niet zo heel erg spannend, omdat ik niet zo ‘meeleefde met het boek’. Dat is bij veel andere boeken die ik ooit gelezen heb wel zo. Ook begon elke zin op een nieuwe regel. Daarom had het boek een beetje een ‘B-boek-uitstraling’. Het verhaal zelf was wel leuk bedacht, maar misschien konden gebeurtenissen iets uitgebreider beschreven worden. Dan was het verhaal ook een stuk boeiender geweest. Je kunt wel iets van het verhaal leren, omdat het een aantal slechte dingen beschrijft, en er wordt daarvoor gestraft. 7. Verfilming: Het boek kan verfilmd worden, omdat er alleen maar dingen in voorkomen die in het echt ook kunnen voorkomen.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "Een vriend in de stad door Valentine Kalwij"