Hoe kies jij een studie?

Daar zijn wij benieuwd naar. Vul onze vragenlijst in en bepaal zelf wat voor beloning je daarvoor wilt krijgen! Meedoen duurt ongeveer 7 minuten.

Meedoen

The Mysterious Affair at Styles door Agatha Christie

Beoordeling 4.6
Foto van een scholier
Boekcover The Mysterious Affair at Styles
Shadow
  • Boekverslag door een scholier
  • 2e klas tto vwo | 445 woorden
  • 12 december 2004
  • 40 keer beoordeeld
Cijfer 4.6
40 keer beoordeeld

Boekcover The Mysterious Affair at Styles
Shadow
The Mysterious Affair at Styles door Agatha Christie
Shadow
1 De zaak Styles
2 Agatha Christie
3 Detective
4 het verhaal gaat over Mr. Howard die door vluchten naar Engeland terecht komt op het landgoed Styles van Mrs. Inglethorp. Als Mrs. Inglethorp wordt vermoord door vergiftiging, schakelt hij Mr. Poirot in, een erg goede Belgische detective. Iedereen verdenkt de man van de vermoorde persoon. Hij wil zich wel erg graag laten arresteren, daarom denkt Poirot dat hij het niet kan zijn. Hij verdenkt meerdere personen maar telkens ontbreekt er net het laatste stukje bewijs dat hij nodig heeft. Als Poirot dan genoeg bewijs heeft komt hij erachter dat het toch Mr. Inglethorp was die zijn vrouw vermoorde. 5 de hoofdpersonen van dit boek zijn Mr. Howard en Hercules Poirot. Mr. Howard is de echte hoofdpersoon die graag de moordenaar wilt vinden en daardoor de hulp inroept van een detective Mr. Poirot die alle feiten op een rijtje zet en overal wat achter zoekt. Andere bijpersonen zijn; Mr. en Mrs. Inglethorp, John en Mary Cavendish en Lawrence Cavendish. De andere personen zijn vooral de bedienden. 6 het verhaal speelt zich in Styles St. Mary (Engeland) op het landgoed van de familie Inglethorp wat Styles heet. Ik ben dat te weten gekomen omdat dat heel vaak in het boek vertelt wordt. 7 de vertelde tijd is ongeveer twee tot drie weken, in de tijd van de tweede wereld oorlog. De verteltijd is 221 bladzijdes. Het verhaal wordt in een chronologische volgorde verteld. Heel soms zijn er flashbacks naar de momenten dat iets gebeurde wat later onderzocht wordt. 8 het verhaal begint aan het begin van de gebeurtenissen, met een soort inleiding
9 het probleem is dat er iemand vermoord is en dat het mysterie opgelost moet worden. Aan het eind wordt de dader zoals gewoonlijk gevonden. Het is een redelijk realistisch verhaal omdat een moord altijd kan gebeuren. Het boek heeft trouwens een gesloten einde omdat nadat de dader wordt gepakt niks meer gebeurt. Ook heeft het boek een goede afloop omdat de dader wordt gevonden. 10 het perspectief wordt vanuit de ikpersoon geschreven en die persoon is Mr. Howard. 11 de titel; ‘De zaak Styles’, betekent hoe het mysterie van de moord op het landgoed in Styles wordt opgelost. 12 mijn beoordeling over het boek is dat het best wel interessant is, maar ook af en toe een beetje saai is. Het is een interessant boek omdat je kunt lezen hoe een moord vroeger werd opgelost, en hoe die detective zijn werk doet. Het is ook af en toe een saai boek omdat er soms hele lange conversaties zijn waar je niks uit kunt halen. Wel is het verwarrend dat de verdachte persoon steeds wisselt en daarom op een gegeven moment niet mee weet wie het kan zijn.

REACTIES

Log in om een reactie te plaatsen of maak een profiel aan.

Andere verslagen van "The Mysterious Affair at Styles door Agatha Christie"